Ce să faci când luna e nouă ca să ți se împlinească dorințele? Vezi pașii recomandați de Crina Andrei
Crina este instructoare de Yoga, organizatoarea taberelor de RETREAT pentru femei „My Barefoot Journey”, creatoarea bijuteriilor Mayuri. Așadar, de ce ne-ar interesa atât de mult Luna Nouă? Luna nouă (numită în engleză „Dark Moon”, adică „Lună întunecată” sau „Lună neagră”) este faza Lunii când aceasta se află între Pământ și Soare, cu fața spre noi, dar în întuneric. În această fază, partea Lunii orientată către Pământ nu este luminată de Soare. Prin urmare, nu o putem vedea pe cerul nocturn. Luna Nouă este considerată simbolul începuturilor și momentul perfect pentru transmiterea intențiilor către Univers. Astrologii spun că tot ce începi de Lună Nouă va avea sorți de izbândă.

Despre această fază fascinantă a Lunii, cunoscută în folclorul românesc drept „Crai Nou”, am vorbit cu frumoasa Crina Andrei.
„Chiar și unii medici își programează intervențiile chirurgicale ținând cont de fazele lunii. Operația trebuie să aibă loc înainte de Lună Nouă, căci anume în faza de Lună Nouă se vindecă mai ușor rănile. În Franța nu se permite să faci operații de lună plină. Credem ori nu, Luna ne influențează starea de sănătate și starea de spirit. 80 la sută din organismul nostru se constituie din apă, de aici și impactul fazelor lunii asupra corpului nostru. Fazele Lunii și ciclul menstrual al femeii durează 28 de zile. Nu e o coincidență. Starea noastră de sănătate depinde, într-o oarecare măsură, de Lună. Din antichitate femeile „colaborau” cu Luna, făceau magie în fazele prielnice. Și pentru că fiecare om are energie masculină și feminină, bărbații de asemenea se pot folosi de câteva trucuri ca să își împlinească dorințele”.
Așa a început discuția noastră magică. Eram nerăbdătoare să aud secretele femeilor înțelepte care folosesc energia Lunii ca să creeze realitatea pe care și-o doresc.
Cum putem cunoaște fazele Lunii?
„Eu o am aplicație Moon, descărcată pe telefon. Informații găsiți și printr-o simplă căutare pe Google, doar că aplicația îți trimite notificări despre fazele lunii, deci nu ai cum să ratezi momentul.”
Când facem ritualul de setare a intențiilor și a dorințelor, de Lună Nouă?
„Seara, pe la amurg, e bine. Rog să fiu înțeleasă corect, aceste ritualuri nu sunt vrăji sau practici religioase. Le numim ritualuri, pentru că presupun un proces cu mai multe etape, la care se fac anumite acțiuni prin care te apropii de Dumnezeu/Univers, de Sine, de Lumina Interioară. Cel care îl îndeplinește creează o anumită atmosferă, se setează pe o stare de liniște, împlinire, pace, dragoste, credință. Oricine poate face acest ritual, indiferent de confesiunea din care face parte sau credința pe care o are.”
Lună Nouă și Lună Plină. Care este diferența?
Luna Nouă este despre începuturi, pornind de la cuvântul englezesc „New”. Și te trimite cu gândul la „New Beginning” (un nou început).
- Luna Nouă e începutul ciclului, iar Luna Plină – sfârșitul. Putem asocia Luna Nouă cu primăvara, când punem semințele, iar Luna Plină – cu toamna, când culegem roada.
- Luna nouă vine cu entuziasmul de a crea, de a începe ceva nou. De Lună Nouă setăm intenții, creăm ceva, ne curățim energetic, adăugăm dorințe la lista noastră, vizualizăm realitatea pe care ne-o dorim. Este o fază propice pentru crearea Vision Board-ului (panoul cu visuri).
- Luna plină este faza de totalizare și de eliberare. E bine să punem pietrele naturale din case și cristalele sub clar de lună, ca să se încarce cu energie. Dacă suntem pe terasă, balcon, la fereastă sau chiar afară, să ne scăldăm în lumina lunii pline, cu același scop – ca să acumulăm energie.
- La lună plină faci ritualuri despre ce lași în urmă, poate arzi niște frici, tragi o linie – uite ce am făcut luna trecută, mă gândesc la ce vreau să iau cu mine luna viitoare, de ce mă eliberez. Luna plină are energie de eliberare, de relaxare.
În ce constă ritualul de setare a intențiilor și a dorințelor la Lună Nouă?
Pasul 1: Faci un duș sau o baie, poate cu sare de mare (sarea alungă energia negativă). Apa curgătoare curăță. Sub apă curgătoare speli și cristalele, pietrele prețioase.
Pasul 2: Găsești un loc în care ești singur, în care nimeni nu te deranjează, creezi un mic altar (repet, nu facem vrăji, nu punem icoane, nu e nimic religios). Prin cuvântul „altar” am în vedere un loc decorat fumos, cu lumânări, floricele, bețișoare parfumate, niște tămâie, salvie, orice ne relaxează. Curățăm spațiul. Ardem tămâie, niște bețișoare aromate.
Pasul 3: Meditezi sau spui o rugăciune. Nu contează religia cu care te asociezi. Poți spune „Tatăl Nostru” sau „Înger Îngerașul meu”, poți spune o rugăciune așa cum îți vine din suflet. Important e să te conectezi cu Sursa Divină, cu o putere mai mare decât noi. Că te adresezi lui Dumnezeu, că te adresezi Universului, rezultatul este același. Să fim cu Sinele nostru, să fim în Lumină, să simțim pace.
Pasul 4: Căutăm un jurnal sau foi de hârtie, ca să ne scriem intențiile și dorințele. Intenția este despre starea generală. Dorința e ceva precis. Exemple de intenții: am intenția să fiu iubită, fericită pe plan personal și profesional, să fiu împlinită. Atunci când formulăm dorințele este important să respectăm câteva reguli:
- Dorina trebuie formulată în așa mod, ca și cum ar fi deja împlinită. Ex: „Mulțumesc pentru mașina pe care mi-am cumpărat-o/ am primit-o cadou” sau „Eu mă bucur de mașina nouă” sau „Sunt recunoscătoare pentru mașina mea nouă”.
- Nu folosim „NU”, deci negația, căci Universul percepe cuvântul NU ca pe un Da și îți aduce realitatea pe care nu o vrei. Nu spunem „Mulțumesc că soțul nu mă înșeală” sau „Mulțumesc că nu sunt bolnavă”. Ca să atragem ceea ce ne dorim, formulăm afirmații pozitive, la prezent: „Mulțumesc că sunt sănătoasă”, „Mulțumesc pentru relația de încredere, dragoste și fidelitate pe care o am cu soțul meu”.
- Formulăm dorințe care se pot împlini în 3-4 luni. Nu ne punem dorințe de genul: „Vreau să am nepoți frumoși” când nici copii nu am.
- Înainte de a scrie dorințele, e bine să notăm lucrurile pentru care suntem recunoscători. Astfel creăm o stare de gratitudine în energia, corpul și starea noastră. În plus, îi dăm un semnal Universului/ lui Dumnezeu că ne bucurăm pentru tot ce avem, că suntem recunscători. Astfel ne arătăm deschiderea pentru a primi tot ce mai are de oferit.
- O recomandare ar fi ca dorințele să fie notate în jurnal. Astfel, după ce faci ritualul 3-4-5 luni, la Lună Nouă, vei putea urmări progresele, ce s-a realizat. Unii ard dorințele, după ce le scriu. Eu nu fac așa. Eu ard fricile. E o idee bună să arzi foaia pe care ai scris dorințele, dacă îți dorești să nu fii obsedată de ele. Astfel te încredințezi Universului, îi spui într-un fel: am încredere în tine, I let it go. Atașamentele nu fac bine. Atașamentele distrug. Așa se face că noi pierdem tot de ce suntem atașați nesănătos, în exces.
- E important să faci ritualul cu maximă încredere în Forța Divină, cu încredere în propriile forțe. Să urmăm exemplul copiilor, care atunci când cer ceva nu pun la îndoială faptul că vor primi ceea ce își doresc. Ei formulează dorință din inimă, nu din minte. La fel și noi, să scriem ceea ce ne vine din suflet, nu din capul nostru. Astfel vom cere exact ceea de ce avem nevoie. Să ne imaginăm că facem Shoppping Online, că adăugăm totul la coș și vizualizăm cum trăim ceea ce ne dorim. Poți face acest ritual în fiecare lună, de aceea nu te grăbi să arunci totul în coș, la nimereală. Și nu transforma ritualul într-un exercițiu logic, matematic, deci calculat. Să vină din inimă.
- E bine să folosești zilele în care energia Lunii Noi este puternică pentru a face pași concreți spre realizarea dorinței tale. Exemplu: vrei un loc de muncă nou. Depune dosarul!
Pasul 5: După ce notăm intențiile și dorințele, putem crea și un Vision Board, ne rugăm ori medităm.
Pasul 6: Rostim afirmațiile: Sunt pregătit să primesc, sunt deschis să primesc Dumnezeule/Universule tot ce ai de oferit.
Energia fazei Lună Nouă se menține 3-4 zile, de aceea puteți face ritualul în oricare dintre ele. Noi vă dorim spor, încredere și credință.
Eu vă invit să urmăriți activitatea Crinei pe Facebook și pe Instagram ca să nu ratați cursurile ei online de coaching. Ea are încă multe tehnici de setare a intențiilor și de realizare a dorințelor, fiind expertă în Wellbeing și Mindset la My Barefoot Journey (Stare de bine și mod de gândire). Vedeți ce se întâmplă la cursurile ei, aici:
https://mybarefootjourney.com/retreats/mbj-online-coaching/