Alimentație și sănătateOameni

Grețoșel – grupul femeilor care nu vor și nu încearcă să fie perfecte

Am aderat și eu la un grup nou-nouț de pe Facebook. I se spune „Grețoșel” și e cea mai tare comunitate din câte am cunoscut în ultima vreme. În câteva ore s-au adunat 1600 de membri. Acolo, deocamdată doar femeile (sper să prindă și bărbații curaj) postează imagini cu operele lor culinare. Doar că, surpriză! Imaginile nu sunt perfecte. Nici bucatele nu sunt. Și tocmai acesta este scopul grupului. Femeile sunt invitate să împartă „rateurile” lor din bucătărie. Fără jenă. Fără sentimente de vină. Pe Instagram și în grupurile de gătit oamenii se întrec în perfecțiune. Pe Grețoșel, oamenii se întrec în glume, experiențe culinare „nefericite”, care ar scoate din balamale orice bucătar și orice gospodină perfecționistă. În acest grup nimeni nu e judecat pentru că nu reușește să gătească 5 feluri de mâncare după o zi grea de muncă. Aici oamenii strălucesc mai tare decât tigăile lor de-acasă.

Cheesecake

Dina Zaiaț, inițiatoarea grupului: „Îmi tot spuneau fetele, pe Instagram, că se umplu de frustrări când văd pe rețelele sociale mese întinse pentru soțul iubit, iar ele, deseori, nu reușesc nici un borș să facă o dată pe săptămână. Mai văd și postări, pe care le consider mincinoase, din seria „Eu fac într-o singură oră o răcitură, un tort și plăcinte.” În lumea asta „perfectă” e nevoie de „antitrenduri”.

Se pare că femeile, cu adevărat, aveau nevoie de un asemenea grup, unde să fie ele însele, să își spună oful, să fie încurajate pentru ceea ce reușesc și să facă haz de necaz pe seama „nereușitelor”.

O urmăritoare scrie: „Pfuuuai, mulțumesc de invite! Chiar acum am părăsit un grup de mămici ideale cu rețete ,,a la carte” pentru copilași! Stau și mă gândesc când Dumnezeu au ele timp să facă floricele în farfurii și 3 mese diferite pentru prunci. O să îmi revărs frustrarea aici. Being mom is hard…”
O altă urmăritoare zice că l-a invitat pe soț în grup, poate „se va înmuia” oleacă în momentul în care va vedea că nu toată lumea este ideală.
„Mere coapte. Foarte ușor de gătit.”

În momentul în care am deschis link-ul către grup, vă spun cu mâna pe inimă, am simțit o mare ușurare. Chiar aveam nevoie de o comunitate de acest gen. Într-o lume în care toți vor să pară perfecți, ajută să ai un deșteptător care să îți amintească despre faptul că nimeni și nimic nu e ideal. Și slavă Domnului.

Și umorul, fără doar și poate, ne va salva. În orice situație. Dar mai ales în situația când ai mulți copii, un job și multe griji.

Lăsați măștile și petreceți vesel timpul pe „Grețoșel”. Vă invit. Click aici: https://www.facebook.com/groups/463446008295879

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close