Oameni

La Shanghai s-a construit o clădire inspirată din creația sculptorului român Constantin Brâncuși

Clădirea amintește de Coloana Infinitului

Turnul de 38 de etaje va servi drept business centru și este dotat cu o grădină sub cerul liber, situată în vârf. Tot acolo, sunt amplasate spații pentru relaxare și un restaurant, deschise inclusiv pentru vizitatorii din afară. Zgârâie-norii se află în zona rezidențială a metropolei.

Firma de arhitectură cu sediul la New York, Kohn Pedersen Fox Associates (KPF), la proiectarea birourilor SOHO Gubei din Shanghai s-a inspirat din proporțiile Coloanei Infinitului, turnul reprezentând un obelisc ondulat, cu profil în zig zag.
„Shanghai este plin de turnuri înalte, dar probabil foarte puține dintre ele au ca prioritate simplețea sculpturală.
În SOHO, am întâlnit un client cu un asemenea scop. Fondatorii Zhang Xin and Pan Shiyi ne-au motivat să ne urmăm ideea inițială până la realizarea ei. Împreună, simt eu, i-am oferit orașului Shanghai un spațiu uriaș de artă deschisă publicului”, a declarat arhitectul James von Klemperer.
Construcția clădirii a durat aproximativ 5 ani. Firma KPF, care a înălțat acest turn, a conceput cele mai înalte edificii din Paris (Tour First), Seoul (Lotte World Tower) sau Beijing (CITIC Tower).
Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close