Despre copiiOameni

3 motive pentru care vrei o ședință foto de maternitate cu fotografa Olga Scorpan

  1. Fiind gravidă, mai ales la termen avansat, tare mai vrei să ascunzi picioarele umflate sub o rochie lungă…cât mai lungă! În același timp, vrei să te simți feminină și atrăgătoare. Olga colaborează cu Maria Ilinca, împreună gândesc rochii regale, așa cum îmi place să le spun, în care orice femeie însărcinată, indiferent de termenul de sarcină și constituția corpului, se va simți perfectă (vedeți pagina de Facebook cu rochiile cusute de ea, MilincA). Dar dacă, totuși, aveți o zi reușită, fără edeme, Olga va scoate din dulap niște body-uri șic!
  2. Olga Scorpan este contabilă de meserie, așa că prietenește strâns cu cifrele, respectiv cu timpul. E punctuală și nu îi place să piardă timpul în zadar. Eu am întârziat la ședința foto, dar am reușit să facem atâtea poze! „Așa, au trecut 10 minute de când facem poze cu tine în rochia asta albă, trecem la cea albastră. Câte minute au trecut? 10? Trecem la cea galbenă” și tot așa până le-am probat pe toate cinci. Atât de frumoase erau, încât am vrut să le încerc pe toate. A fost o ședință expres, dar când mă uit la poze, am senzația că am avut tot timpul din lume. Aici ajung la motivul numărul 3.
  3. Olga e foarte pozitivă și te încurajează la fiecare pas pe toată durata ședinței. Din „ești perfectă”, „ce frumoasă ești”, „stai așa că e minunat” nu o să mai ieși. Încă un detaliu care mie mi-a plăcut este că Olga nu caută poziții nefirești și incomode. Nu îți cere să stai „atârnată de lustră” atunci când abia respiri din cauza presiunii pe care o pune burtica și vrei să te relaxezi în timpul sesiunii foto. Mai simplu vorbind, nu îți cere să fii super model, ci o femeie obișnuită care își iubește minunea din burtică, lucru care se citește în fiecare fotografie.

_G9C7869

Acum, insist să amintesc, Olga Scorpan este CONTABILĂ. Din pasiune în sursă de venit, fotografia s-a transformat în concediul ei de maternitate. De la cifre la cadre și blițuri a ajuns când s-a născut fiica sa, Teodora. I-a făcut multe poze la naștere, i s-a dat pe gust activitatea, mai ales că soțul ei e videograf și o ajuta cu sfaturi tehnice. Fiica Teodora și nepoțelele Olgăi sunt stelele ei norocoase. Ele i-au adus primii clienți. Oamenii vedeau cât de bine se descurcă fotografa, pe atunci începătoare, și își doreau amintiri la fel de frumoase cu bebelușii lor.

38284424_2079226322089017_8778271472025075712_n

De la poze newborn (cu nou-născuți) e ușor să ajungi și la fotografia de maternitate, de altfel anume aceste două genuri, precum și fotografiile de familie sunt preferatele Olgăi.

 

La final, graviduțelor, vă las cu 4 reguli de aur semnate de Olga Scorpan, pentru o ședință foto de maternitate pe măsura așteptărilor voastre și poze numai bune de pus pe Instagram și Pinterest.

  1. Programați sesiunea pentru termenul de sarcină de 26-35 săptămâni, când burtica e proeminentă și nu vă chinuie edemele prea mult (eu însă v-aș recomanda să nu așteptați până la săptămâna a 34-a. Scopul nu e să avem o burtă gigantică, ci bine conturată. Nașterile premature se întâmplă, eu spre exemplu am născut la 36 de săptămâni, după o săptămână petrecută în spital. Și atunci, e păcat să rămâi fără fotografii superbe cu minunea ta încă în burtică);
  2. Apelați la un make-up artist și un hairstylist profesionist, ca să vă simțiți confortabil în fața camerei. Nu de alta, dar cearcănele prost ascunse sau un fir rebel nedorit ar putea să fure din încrederea în sine. În plus, veți câștiga și timp la ședința foto, căci fotograful nu va fi nevoit să „se joace” prea mult cu luminile pentru a ascunde micile imperfecțiuni;
  3. Nu economisiți pe vestimentație. Luați în chirie rochiile propuse de fotograf. Sunt special gândite pentru această ocazie, deci comode și vaporoase. Din proprie experiență vă spun: e minunat să nu ai nicio bătaie de cap în ziua sesiunii, iar alesul și călcatul ținutelor anume asta e.
  4. Țineți cont că ședințele foto în studio sunt mai simple și mai rapide decât cele făcute în aer liber. Nu trebuie să aștepți „ora de aur”, acea lumină aproape de apus, perfectă pentru poze. Nu trebuie să transpiri pe un deal undeva. Dacă însă ești o fire artistică, atunci sigur, nu ocoli opțiunea de a duce fotograful într-un lan cu spice de grâu …spre exemplu.

Mai vedeți fotografii de maternitate realizate de Olga Scorpan pe pagina ei de Facebook – Scorpan Olga Photography! 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close