Alimentație și sănătateOameni

Ai ratat IarmarECO de la Chișinău? Nicio grijă! Îi găsești pe cei 50 de producători la Ialoveni, Sângereii Noi și la Rezina

Pâine, uleiuri, fructe și legume, cosmetice naturale, dar și multe alte produse eco le-au făcut ochi dulci vizitatorilor ediției a opta de IarmarECO, în parcul Alunelul din Chișinău. 

„Când a fost și unde eram eu?”, te întrebi mirat, în caz că ai ratat evenimentul? Și mie mi-a fugit din cap, deși îmi doream nespus de mult să merg! Așa-i când te legi cu satul, nu mai ții cont de timp, acolo el nu există. Apoi pe 4 octombrie, lumea bună s-a adunat la IarmarECO, în Chișinău. Se pare că trebuie să îmi pregătesc valiza și hulubii, să merg la Ialoveni, pe 17 octombrie, ca să fac tot ce nu am făcut duminică în capitală.

De ce vreau atât de tare să merg?

Pe lângă produse alimentare și handmade  de la 50 de producători locali, vizitatorii își pot lăsa acolo deșeurile electronice și din plastic, li se oferă consultanță gratuită în agricultura ecologică, se face schimb de cărți și zone foto pentru amintiri colorate. Cât cei mari își umplu torbele, cei mici participă la un atelier de pictură pe borcane și sticle.

„În acest an plin de provocări, IarmarEco a avut ca scop susținerea micilor producători locali prin crearea unui spațiu pentru a-și promova și vinde producția, și în același timp prin încurajarea consumului local și responsabil în rândul populației. Reacțiile expozanților și a vizitatorilor deopotrivă ne confirmă că evenimentul și-a atins scopul și chiar a depășit așteptările, ceea ce ne motivează ne ducem mai departe eforturile în această direcție”, spune Tatiana Bogaci, coordonatoarea Caravanei IarmarEco 2020.

Pentru siguranța tuturor, distanța dintre standuri a fost mărită, expozanții au primit măști reutilizabile din material textil reciclat, iar dezinfectantul a fost accesibil la intrarea în parc, precum și pe mesele expozanților.

IarmarEco – Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al  Antreprenoriatului Social a ajuns anul acesta la a opta ediție, însă e pentru prima dată organizat sub formă de caravană, cu oprire în mai multe locații din țară. Dacă nu ai prins evenimentul din Chișinău, mai poți participa curând la IarmarEco în:

  • Rezina – 10 octombrie, piața orașul Rezina
  • Sat Sîngereii Noi, raionul Sîngerei – 14 octombrie, parcul Sîngereii Noi
  • Ialoveni – 17 octombrie, parcul Sfatul Țării.

Toate evenimentele se vor desfășura între orele 11:00 și 17:00 și au acces gratuit. Mai multe detalii despre expozanți, activități și fiecare locație din cadrul Caravanei IarmarEco vei găsi pe pagina de Facebook IarmarEco sau pe iarmareco.md.

—————————————————————————————————————-

Caravana IarmarEco 2020 este organizată de EcoVisio și finanțată de Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud – Est (EFSE DF) în cadrul inițiativei EU4Business, de IM Swedish Development Partner și de Suedia. Parteneri locali: Primăria Ialoveni, Primăria Rezina, Primăria Sîngereii Noi și Pretura Buiucani.

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close