Alimentație și sănătateOameni

Am intrat într-un an nou cu un „psiholog” care îmi urmărește ciclul menstrual

Psihologul meu este Agenda Luna Lila. Organizerul mă întreabă lucruri de genul:

*Care e lumea pe care vrei să o creezi? Simte cu toate cele cinci simțuri că s-a înfăptuit.

*Poți aprecia că mama te-a iubit așa cum a știut mai bine, în fiecare moment? Poți fi acum o mamă bună și pentru fetița ta interioară?

Agenda Lila mă învață să spun:

„Accept menstruația ca parte din ritmurile naturale ale corpului meu.”

Mă iubesc și accept așa cum sunt în fiecare moment. Las loc evoluției.”

Agenda Lila îmi dă povețe bune, parcă adunate de la femei bătrâne și înțelepte. Spre exemplu în ziua solstițiului de vară (21 iunie), mă sfătuiește să culeg plante care au afinitate cu ciclul menstrual și sistemul hormonal feminin: coada șoricelului, crețișoară. Ar fi minunat să creștem salvie si galbenele. Îmi sugerează să mă văd cu femeile dragi inimii, să celebrăm viața.

Echinocțiul de toamnă e perioada în care revin rănile trecutului, care cer să fie conștientizate (Boom! Acum au sens fluturii din stomac, visele ciudate cu oameni din trecut și multe altele). Emoțiile neexprimate, dorințele nemanifestate se repetă.

Astfel, de-a lungul călătoriei mele prin anul 2020 sunt îndrumată cu blândețe spre armonia interioară, spre izvorul meu de feminitate. O recomand din toată inima! Agenda Lila îmi oferă nenumărate ocazii să reflectez, să mă ancorez în prezent ca să mă cunosc, să mă simt, să mă aud. Mă oprește din fugă și mă invită la o discuție cu sufletul și corpul meu, pe care nici nu m-am gândit vreodată să o am.

Propune ritualuri de lună plină, prin care să te cureți, să lași în urmă bagajele de care nu ai nevoie.

E o agendă de lucru unică. Te invită la cea mai prețioasă muncă – de autocunoaștere. E incredibil, dar abia acum, la ai mei 32 de ani, după ce am născut doi copii, eu încep să îmi cunosc pe deplin corpul . Abia acum aflu când începe ovulația, perioada cea mai fertilă pentru femeie. Știu care durata ciclului meu menstrual. Apreciez și mai mult menstruația, mă simt recunoscătoare pentru această formă de curățire a organismului. Datorită Inei Curic- autoarea agendei Luna Lila, aflu că există o legătură între ciclul menstrual și fazele lunii. Înțeleg mai bine stările din timpul menstruației și de după.

Am stat un pic de vorbă cu Ina. Mi-a explicat cum a ajuns să creeze un instrument de fortificare a magnetismului feminin. „Știi ce înseamnă magnetism feminin, Anna?”, mă întreabă ea. „Duminica e ziua de viziune, tu îți setezi intenții. Nu trebuie să muncim de trei ori mai mult decât bărbații, ca să ni se recunoască pe jumătate că suntem egali. Să lucrăm deștept cu magnetismul feminin. Înseamnă să atragi ceea ce vrei prin puterea intenției.”

Iar asta, explică ea, se poate întâmpla dacă ne conectăm cu Luna.

Ina Curic și bunica ei, în vârstă de 90 de ani.

Lucrez pe gen și etichetate socială din 1999. Am lucrat mult cu organizații internaționale. Am ajuns în Republica Dominicană, într-un proiect legat de capacity building pentru femei, inițiat de Organizația Națiunilor Unite. Acolo am cunoscut „lumea subterană” a activistelor sociale, care noaptea se întâlneau pentru ceremonii de lună și pentru reamintirea cultului zeiței. M-am topit. Are foarte mare sens. Nu poți să lucrezi doar în social, cu pancarta, când există lumi interioare profunde. Nu poți să rupi femeia de ceea ce duce femeia înainte. Nu se poate numai cu luptă și vibrația de luptă. Energia masculină e foc, soare. Energia feminină e repaos, lună. Jocul de Yin și Yang este peste tot. Nu există zi fără noapte. Nu poți să inspiri întruna, să faci activități, fără să expiri.

Nu e interesant că femeile menstruează într-un ritm cu luna, de mii de ani? Avem un ciclu care are patru faze, ca fazele lunii. Foarte multe femei nu știu în ce fază a ciclului sunt. Ginecologul a devenit noul Dumnezeu. Medicalizată este menstruația, nașterea și menopauza.

Luna face un tur complet în jurul pământului în aproximativ 28 de zile. Ciclul menstrual al femeii, care are tot patru faze principale asemenea lunii, are aproximativ aceeași durată, cu variații individuale. Putem în primul rând să o observăm și apoi să ne observăm pe noi în diferite faze, să fim atente la ce se repetă ciclic. Luna ca astru are evidente influențe asupra planetei și asupra noastră, indiferent că suntem sau nu conștiente. Legile universului funcționează și pentru cine nu le cunoaște. Dar dacă am cunoaște puțin câte puțin, ce altceva ni s-ar putea revela?

Dacă luna influențează apele din oceane generând maree, crezi că asupra apei din corpul nostru, care e 70 la sută, nu are influență? Cum te simți în prima zi de menstruație, în fază de lună nouă? Orice femeie onestă o să îți spună că ar sta acasă. Ovulația, în schimb, e altceva. Atunci ai maximă energie. Așa se întâmplă și cu proiectele, care decurg ciclic.”

Prin urmare, observându-ne pe noi, urmărind fazele lunii, putem înțelege când să încetinim și când să accelerăm, când să producem și când să ne punem pe pauză. Există înțelepciune în Agenda Luna Lila pe care merită să o răspândești.

Vezi și: https://soriculuna.ro/

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close