Alimentație și sănătateOameni

Am o motivație bună pentru tine ca să faci mișcare, OM activ!

Virusul COVID – 19, carantina, confuzia despre ce și cum putem face în condiții de pandemie, urmate de caniculă și o stare generală de apatie, i-au cam izolat pe unii dintre noi în casă. Serviciul și viața personală s-au oprit în zona bucătăriei și canapelei. Deși vedem pe rețelele sociale fitness vloggeri care rod cu spor cauciucul ghetelor pe covorașul de Yoga, în condiții de casă, nu prea ne arde a mișcare atunci când ne arde soarele. Lenea e mai puternică decât promisiunea „de la o luni, precis mă apuc și eu de sport!”.

Să trec la subiect. Eu știu ce ar putea să te motiveze să ieși la plimbare sau la alergat. Pe mine m-a pus în priză! Iată ce îți sugerez să faci:

  1. Dă follow la hashtagul #omwalkingart pe Instagram. O să vezi zeci de oameni, cu greutate și vârste diferite, cu pasiuni și joburi diverse, postând la greu fotografii cu traseele pe care le fac, jonglând sticle de apă OM. Nu e abureală sau Photoshop. Oamenii chiar se plimbă, cu adevărat aleargă, fac mișcare PE BUNE. Am observat că toți au un lucru în comun – simțul umorului. OM Activ a reușit să adune o comunitate fantastică de oameni din diferite localități ale țării, care își etalează cu mândrie distanțele parcurse, cheamă la sport, îi motivează pe alții să facă mișcare. Fiecare are pornită o aplicație de sport, care înregistrează traseul și îl conturează, astfel încât la finalul călătoriei omul obține un desen. Pentru mine personal anume aceste desene au servit drept motivație. Fluturi, căsuțe, cuvinte, monștri, papuci….imaginația celor care se plimbă sau aleargă nu are limite. Dar când am văzut TITANICUL….da, TITANICUL, acel vas celebru care a naufragiat, mi-am spus: Eu tot vreau să desenez pe hartă. Pare foarte distractiv, vreau să văd ce îmi iese.
  2. După ce îi urmărești câteva zile pe cei ce fac mișcare, sunt sigură, o să cauți ghetele și o să te pornești. Mai ales că, țin să te informez, aceste plimbări se premiază! OM activ oferă cadouri utile în fiecare zi și o dată pe săptămână. Printre premii se numără brățări fitness, ghete, butelii cu apă…accesează omwalkingart.md și vezi cu ochii tăi lista.

Acum că te simt motivat, îți recomand să îți descarci o aplicație de sport, să îți desenezi un traseu și să ieși la o plimbare cu o sticlă de apă OM. Nu de alta, dar e important să te hidratezi. Fă fotografii pe traseu, păstrează desenul obținut și încarcă ceea ce ai pe Instagram. Nu uita să indici #omwalkingart, ca să te înscrii în concurs și să devii parte din comunitatea minunată de oameni care fac mișcare în aceste zile. Cursa pentru premiile OM și PUMA se va încheia pe 14 iulie!

Mai jos las desenul familiei mele. Eu, soțul meu, cele două fetițe, ne-am pornit în parcul Catedrala Nașterea Domnului cu gândul că vom contura un semn al infinitului. În cele din urmă, ne-a ieșit o clepsidră cu o micuță coadă. Codița vine de la popasul nostru pe strada Diordiță, unde fata cea mică a rămas impresionată de sculpturile celor doi îndrăgostiți.

Nu contează distanța pe care o parcurgi (are relevanță doar dacă vrei un premiu anume în această secțiune). Creativitatea se premiază la fel de bine ca rezistența. Iar asta încurajează, atunci când ai copii mici. Și eu personal m-am convins a mia oară că plimbările cu cei mici, mai ales prin oraș, sunt foarte utile.

  1. Îi ajută să acumuleze noi deprinderi de viață: învață regulile de circulație, se obișnuiesc să comunice cu oamenii, să ceară ajutor.
  2. Se dezvoltă fizic (a te plimba prin Chișinău pe trotuarele noastre distruse de gropi, atunci când ai până la 3 ani, e o mare provocare).
  3. Din punctul doi, se naște al treilea – stima de sine și independența. Copilul se bucură că a mers alături de părinți, deci de adulți, jumătate de oră sau mai mult. Pot număra minutele în care fetele au cerut o pauză, au dorit să se așeze în cărucior. În total, arată aplicația, noi am parcurs 1 km 800 de metri, în 44 minute și 43 de secunde.
  4. Și, la final, o să mai spun că excursiile pe jos prin oraș, împreună cu cei mici, sunt o ocazie bună de a învăța cuvinte noi. În jur se întâmplă atâtea lucruri, circulă mașini, oameni. Copiii au tot timpul întrebări la care așteaptă un răspuns. Așa că, foc la ghete!

Abia aștept să văd fotografiile urmăritorilor mei pe Instagram, la #omwalkingart. Sunt cu ochii pe voi! RUN, Forest, RUN!

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close