Alimentație și sănătateOameni

Ana, o tânără din Moldova, a testat pe propria piele tehnicile Omului de Gheață

Wim Hof rezistă 112 minute în apă înghețată

În imagine, îl vedeți pe Wim Hof, olandezul născut în 1959, care a creat o metodă de fortificare a organismului ce îi poartă numele. Aplicând tehnici speciale de respirație și de concentrare, Hof poate rezista unor temperaturi extreme. Frigul, zice el, este aliatul principal în combaterea cancerului, diabetului, artritei, depresiei și altor boli.

Ana Terenti, tânăra din Moldova, stabilită cu traiul în Germania, și-a dorit foarte mult o întâlnire cu Wim Hof, după ce a citit câteva cărți semnate de el.

Am dat de această metodă după câțiva ani în care aveam dureri crunte de spate, de cap, sufeream de atacuri de panică, nervozitate, tristețe inexplicabilă, iritabilitate și frică. Am auzit de Wim Hof Method acum 2 ani, la festivalul inovațional „Year of the X” din Germania. Începusem cursuri de Yoga și meditație – remedii sugerate de amici. Au fost bune, dar nu suficiente pentru a atinge echilibrul sufletesc și pentru a simți transformarea. Întâlnirile cu cei din comunitatea Year of the X m-au condus spre cercetările metodei Wim Hof”, sunt destăinuirile Anei.

Metoda Wim Hof se bazează pe 3 piloni:

Expunerea la frig. Frigul este prietenul nostru cald. Expunerea adecvată la frig începe cu o cascadă de beneficii asupra sănătății, incluzând acumularea de țesut adipos maro și pierderea de grăsime, care contribuie la fortificarea sistemului imunitar, asigură un echilibru hormonal, îmbunătățește somnul și produce endorfine – substanțe chimice din creier care ne ridică în mod natural starea de spirit.

Respirația. Respirăm mereu, dar nu ne confruntăm în cea mai mare măsură cu potențialul său extraordinar. Tehnica de respirație propusă de Wim Hof oferă mai multă energie, reduce stresul și înlătură agenții patogeni.

Concentrarea. Atât expunerea la rece, cât și respirația conștientă, necesită răbdare și dedicare pentru a fi pe deplin stăpânite. Înarmați cu focalizare și hotărâre, sunteți gata să explorați și, eventual, să vă stăpâniți propriul corp și mintea.

Wim Hof promovează modul sănătos de viață. S-a antrenat 30 de ani în natură înainte ca să-i vorbească lumii despre toate descoperirile sale. Metoda lui e despre abilitatea omului de a influența sistemul imunitar și sistemul nervos în mod autonom. Olandezul a obținut porecla „The Iceman” după ce a bătut mai multe recorduri legate de expunerea la frig. A urcat muntele Kilimanjaro în pantaloni scurți, a alergat 21 km deasupra Cercului Arctic cu picioarele goale și a stat într-un container plin cu cuburi de gheață, mai mult de 112 minute.

Câteva zile în urmă, în orașul Munchen, Wim Hof a stat în fața mea. A ținut un seminar pentru 500 de oameni și pot spune fără să șovăiesc o clipă: Wim nu e nici șarlatan, nici Dumnezeu, ci un lider adevărat pentru cei ce vor să fie fericiți. A studiat spiritualitatea de unul singur foarte mulți ani, în diferite țări, a căutat fericirea și instrumentele pentru a o atinge. Și-a pierdut soția în lupta împotriva depresiei, a ieșit în natură ca să își vindece rănile. A revenit în mijlocul oamenilor doar după ce a elaborat o metodă în care crede cu toată ființa, pe care a dezvoltat-o și a învățat-o de la Mama Natură”, povestește Ana.

Vezi ce am mai vorbit cu Ana în interviul pe care l-am realizat pentru www.qood.life.

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close