Alimentație și sănătateOameni

Cât de bune pot fi pastele? Nu există un cuvânt în dicționar care să descrie perfect gustoșeniile CuCa, preparate de mama Aliona și fiica Natalia

Se topesc în gură! Nu au nevoie de unt ca să îți bucure papilele gustative, sunt perfecte încă în faza embrionară, când frămanta aluatul mama Aliona. Le-am descoperit la Târgul EcoLocal, sănătate organizatorilor. Acolo, le vinde capul familiei.

Mă apropii de masa cu paste și tăiței CuCa. Îl întreb pe vânzător dacă după Paște o să mai aibă produse fără ouă.

„Of, nu știu. Dacă am avea mai multe mâini… Nu e vorba că nu vrem să facem paste fără ouă, dar e complicat să avem mai multe feluri când se lucrează doar în patru mâini. Soția și fiica muncesc 25 de ore din 24″, spune capul familiei. Am avut neglijența să nu îl întreb cum îl cheamă, într-atât de tare nu voiam să îl întrerup. Cât de frumos vorbea dânsul despre fetele lui harnice, păcat că nu l-am înregistrat.

„A terminat fiica facultatea și am întrebat-o: „Te măriți sau te apuci de lucru?”

„Așa s-a născut CuCa. De unde denumirea? Fata, când era copil, nu își putea spune numele Natașa, zicea Cuca”, îmi întrerupe el gândurile despre admirația lui față de albinuțele muncitoare, care ar lua un ajutor în bucătăria din comuna Tohatin, dar nu au de unde.

„Toate vin cu unghii lungi și fițe. Noi vrem un suflet care să nu facă bazaconii, că altfel totul e pierdut, nu mai are rost. Avem condiții, aer condiționat, plată ca la carte, totul e autorizat, numai vino si lucrează”.

Bine au împărțit cei trei rolurile. Tata vinde cu spor, căci e un povestitor cum rar întâlnești, pe semne e din arborele genealogic al lui Ion Creangă din Humulești. Glumește cu măsură, povestește pe îndelete, când te uiți – desaga e plină. Sfatul meu: nu vă limitați la un pachet de tăiței sau paste, dacă sunteți mai mult de 3 persoane în familie sau în grupul de prieteni invitați la ospăț.

Cu ce sunt tăițeii? Pe lângă cei clasici, mai găsiți și tăiței cu sfeclă, cu spanac.

„Eu fac aluatul, iar fiica îl taie. Am lansat afacerea în toamna lui 2017, am început cu un singur produs – tăiței clasici pentru zeamă. Acum mai avem tăiței cu spanac, dovleac, sfeclă, paste clasice, paste din făină integrală, paste din făină integrală de post. Vom avea produse de post si după sărbătorile de Paște, le veți găsi în special la Piața EcoLocal. Ne-ați întrebat de unde vin rețetele. Cele clasice de tăiței și paste sunt luate de la bunica (ou si faină, nimic complicat). Restul rețetelor sunt elaborate de noi, prin experiență. Punem multă dragoste și pasiune. Să ne credeți atunci când va spunem că noi nu urmărim, în mod prioritar, profitul financiar. Ne place să servim produse gustoase si sănătoase. Laboratorul nostru se află în comuna Tohatin, chiar în ograda casei, dar e un edificiu separat, dotat așa cum o cer standardele. Avem acte care o demonstrează”, mi-a povestit gospodina Aliona.

Eu, de la mine, o să mai adaug: 5 minute. Atât durează gătitul, când pui pe masă produsele CuCa. De ești vegetarian, vegan sau mănânci de toate, o să îți placă, altfel nu o să te înțeleg. Presoară niște sos din roșii sau cașcaval și verdețuri, savurează și lasă timpul să treacă pe lângă tine. O să îți mai spun că gospodarii de la Cuca livrează în raza municipiului Chișinău.

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close