Despre copiiOameni

Câteva idei de activități cu cei mici, în aer liber. Nata Moraru de la Popcorn Tree vă sugerează hrănitoarea pentru păsări, din cotorul hârtiei igienice

Fotografa Nata Moraru este stabilită cu traiul în Anglia, la Liverpool. Împreună cu soțul ei, Tom, au lansat proiectul Popcorn Tree. O găsiți pe Facebook și pe Instagram. Acolo, cuplul promovează activitățile în aer liber cu cei mici. Nata și Tom au un băiețel, așa că toate activitățile recomandate de ei sunt testate și aprobate de el.

Soțul Natei a renunțat la cariera sa în domeniul ospitalității, în care a activat 13 ani, și a deschis compania  „Popcorn Tree Garden Services”. Este grădinar. După un an și ceva, tot plantând copaci, tufișuri și flori, el a înțeles că achiziționând produse ieftine, ești nevoit să cumperi același tip de produs de câteva ori, fiindcă nu rezistă mult timp. Cumpărând tot timpul, arunci constant obiecte, inclusiv din plastic și îi dăunezi planetei, contribui la poluare.

Așa i-a venit ideea să deschidă compania Popcorn Tree Garden Supplies, prin care vinde produse de calitate, durabile, cu impact negativ minim asupra naturii. În plus, Tom promite că la fiecare vânzare de 100 de lire sterline pe website, să sădească un copac. Noi vindem: instrumente pentru grădinărit, ghivece pentru plante, gropi de foc, jocuri pentru grădină (cartele pentru copii cu lucruri pe care să le caute în natură), mobilier pentru gradină, decorații pentru grădină, semințe, cărți care pot fi plantate, set de făcut lumânări, seturi de construit casă pentru păsări și hotel pentru insecte. Semințele sunt speciale: atrag insecte, păsări, etc. Iar cărțile pentru copii, după ce le citești, le plantezi și crește personajul principal din carte: morcovul, salata, mărarul, pătrunjelul și busuiocul. Vrem să încurajăm lumea să petreacă cât mai mult timp în natură. Afară. În grădină. În păduri, pe câmpii. Să se conecteze cu natura, căci oamenii au o necesitate biologică sa fie aproape de copaci. Este incredibil cât de mult  „sălbăticia” calmează copiii. Ei pot petrece ore în șir plimbându-se în pădure, analizând copacii și insectele. Imaginatia lor pur și simplu „explodează” în natură”, îmi povestește Nata.

Vedeți: https://www.facebook.com/PopcornTreeGarden

O simplă crenguță găsită în pădure poate fi folosită în 100 de feluri. Pentru a crește fericiți, copiii au nevoie de aceleași lucruri ca și copacii: de pământ, apă, soare și aer!

Eu cred că această planetă are nevoie de cât mai mulți iubitori de natură. În special copiii. Pentru că cei care iubesc natura și acest pământ astăzi, sunt cei care o vor salva mâine. De ce am numit proiectul nostru Popcorn Tree? Eu, când eram mică și vedeam primăvara copacii în floare, îmi închipuiam că florile sunt floricele de pop corn. I-am povestit asta lui Tom și lui i-a plăcut denumirea de Popcorn Tree.De vreo 2 luni avem website-ul și pagina Instagram unde încurajăm familiile să iasă afară. Venim și cu sugestii despre activitățile pe care le-ar putea avea în aer liber.”

Iată câteva idei:

  1. Confetti biodegradabil. Ai nevoie doar de un aparat de găurit hârtiile și de frunze. Acum, toamna, găsim atât de multe frunze de toate culorile. E perioada perfectă pentru confetti biodegradabil.

2. Hrănitoare pentru păsări. Pentru asta aveți nevoie de cotorul de la hârtia igienică, de unt de arahide (sau un alt unt vegetal), ață și, desigur, de semincioare pentru păsări. Vara, copiii pot pune cireșe în copaci, ca să atragă atenția păsărilor.

3. Vânătoarea de comori. Participanții să caute diferite obiecte ascunse printre frunze, în scorburi de copaci, după pietre. Pot fi obiecte aduse de acasă sau ceva adunat din sânul naturii. Puteți cumpăra asemenea cartele, faceți-vă singuri sau pur și simplu strigați condițiile, ce au de căutat vânătorii de comori.

4. Vopsirea frunzelor. E o activitate perfectă pentru zilele ploioase, când nu prea vrei să ieși afară, dar în același timp, îți dorești contactul cu natura. Ai nevoie de pensulă și vopsele.

5. Construcția unui hotel pentru insecte. Unele obiecte de pe site-ul Popcorn Tree pot fi livrate în Moldova. Sau meșteriți singuri, din ce găsiți, propriul vostru hotel, cu propriul vostru stil arhitectural și design.

Vă invit să urmăriți paginile de Facebook și de Instagram ale PopCorn Tree ca să nu ratați noi idei de activități.

https://www.instagram.com/popcorntreegarden/

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close