CălătoriiOameni

Ce să mai faci în Chișinău, pe timp de Coronavirus? Mergi la Autocinema, unde filmele se văd din mașină

Distrează-te în siguranță. Urmărește filme pe un ecran uriaș, fără să cobori din automobil.

Autocinema – un American Dream, cu apusuri de soare îmbătătoare, împlinit la Chișinău. Pe bune, când ești acolo, te simți ca într-o peliculă americană. Pompa pentru benzină vintage, amplasată lângă mica gheretă cu Pop Corn și uriașul ecran la care privești numai după ce scrutezi cu privirea cerul, creează un cadru perfect. În sfârșit am înțeles de ce organizatorii sesiunilor de filme anunță ora 21.00 ca start, dar încep mai târziu. Ei nu vor să ratăm apusurile, de-a dreptul amețitoare în parcarea centrului comercial Megapolis. Cerul efectiv arde aici, spre deliciul cinefililor care își staționează mașinile în parcare. Ieri am prins doi tineri împărțind săruturi pătimașe, rezemați de o dubiță Wolksvagen, old style. Îmi pare rău că nu am îndrăznit să le fac o fotografie.

Mai pe scurt, Autocinema, la care eu am fost ultima dată în anul 2016 (da, știu, anii fug repede), s-a redeschis! Iar filmele văzute din masină sunt o idee bună în orice situație, mai ales pe timp de criză. Mie îmi pare o idee bună, mai ales că este și romantică. Cum să nu îți placă să vizionezi un film sub cerul înstelat, cu luna poziționată chiar deasupra ecranului?

Ce ai de făcut?

Parchezi lângă centrul comercial Megapolis.

Dai 100 de lei (preț per mașină).

Te conectezi la unda 90.1 și te bucuri de filmul la care ai ales sa vii.

Programul peliculelor îl găsiți pe site-ul www.autocinema.md.

Acum că fetele sunt mari și pot sta cu buneii la ore târzii, eu și soțul meu ne-am rupt de-acasă pentru un film. Ieri seara a fost „Curierul”, am aflat eu când au pornit titrele. Eu eram convinsă că o să vedem Hustlers, în care joacă Jennifer Lopez. Iată ce se întâmplă când nu te uiți atent la anunțurile de pe Facebook. Și pentru că tot pățitu-i priceput, o să vă recomand să urmăriți afișele Autocinema chiar pe site.

Filmele se derulează la orele 21.00 și 23.00. Săptămâna viitoare va fi una bună. Eu personal vă sugerez să vedeți pelicula SCANDAL (Bombshell). Bazată pe întâmplări reale, spune povestea câtorva femei care decid să-l înfrunte pe Roger Ailes – fostul CEO al Fox News SUA, acuzându-l public de hărţuire sexuală. E un film bun, psihologic destul de intens, care reflectă abuzurile la care sunt supuse unele femei la locul de muncă. Îl puteți vedea la Autocinema pe 3 iulie, la ora 21.00. Pentru acest film au fost adunate la un loc actrițe remarcabile – Nicole Kidman, Charlize Theron și Margot Robbie. Mie mi-a plăcut enorm, a avut un impact puternic, tot reveneam la el în capul meu câteva zile. Cele reflectate nu îi sunt străine deloc societății noastre. În film putem vedea psihologia victimei, cum ajunge să fie hărțuită și abuzată sexuală, cum trăiește abuzul și de ce trece sub tăcere hărțuirea sexuală.

 

 

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close