Despre copii

Cel mai bun cadou pe care îl poți oferi copilului tău este…

Sper să nu se supere soțul meu pe mine pentru mărturisirea pe care o voi face. Astăzi, lui îi este destul de dificil să îi spună „nu” fetiței noastre de aproape un an, iar câteva luni în urmă – practic imposibil. Se întâmpla să mă cheme ca să îi interzic eu ceva, deși noi nu interzicem altceva decât ceea ce prezintă pericol pentru sănătatea sau integritatea ei corporală. „Hmm, se pare că cineva îmi deleghează rolul de „polițist rău” în familie”, am gândit eu odată, mai în glumă, mai în serios.

Și soțul meu nu este unicul părinte de pe planetă care întâmpină dificultăți atunci când vrea să stabilească anumite limite, chiar dacă știe că e spre binele copilului său. Dragostea, frica de a-l supăra pe copil sau de plânsul acestuia, teama că s-ar putea răci relația cu cel mic dacă nu îi permite să facă ce vrea el, sunt doar câteva din cauzele conștiente sau inconștiente pentru care unii părinți acceptă comportamentul pe care îl dezaprobă. Cel puțin asta arată observațiile mele, dar deh, nu sunt eu experta în parentaj.

Cunosc o mamă care nu îi interzice mai nimic fetiței sale, ba chiar râde atunci când fata își lovește tatăl ori îi vorbește urât. Pe de altă parte, tatăl îi stabilește limite doar atunci când situația degradează și o face destul de agresiv, cu strigăte, ba chiar și palme ușoare la funduleț.

Cel mai bune cadouri pe care le puteți oferi copiilor voștri sunt LIMITELE.

Mai cunosc mulți părinți care ușor cedează în fața copiilor lor, mai potrivit zis, în fața lacrimilor ori scâncetelor acestora și le permit să facă ceea ce le-au interzis un minut mai devreme.

Și atunci, vreau să lansez o invitație! Să mergem la Palatul Republicii pe data de 17 noiembrie, unde vom putea învăța de la specialiști demni de încrederea noastră cum să le stabilim copiilor noștri limite SĂNĂTOASE. Cel mai important e să știm și să putem face asta cu BLÂNDEȚE.

„Limitele nu îi fac niciodată rău psihicului copilului. Psihicului copilului îi dăunează lipsa limitelor”.

MamaPapa Forum este organizatorul conferinței pentru părinții care își disciplinează copiii cu iubire. Printre speakeri se regăsesc Alexandr Colmanovschi (consilier familial), Olga Savelieva (autoarea unui bestseller dedicat parentajului), Caterina Murașova (psiholog) și Lina Arifulina („vânătoare” de talente, producătoarea unor show-uri celebre cu participarea copiilor). Iată câteva dintre subiectele ce vor fi puse în discuție la conferință:

  • E voie să se certe părinții în fața copiilor?
  • Poate anula unul din părinți sarcina pusă de celălalt fără a-i leza autoritatea în ochii copilului?
  • „Părintele bun” îl discută pe „cel rău” în fața copilului… Ce poate ieși din asta?
  • Maternitatea te stresează? Cum să fii sinceră cu cel mic despre ceea ce simți, fără a arăta „slabă” în fața copilului?
  • Cum să stabilești limitele și cum să acționezi atunci când copilul nu ține cont de ele?
  • Cum să acționezi atunci când copilul se ocupă cu ceva despre care crede că îi reușește de minune, fiind convins că e talentat în domeniul respectiv, dar tu, ca părinte, crezi altceva?

Detalii despre subiectele de mai sus și despre speakeri găsiți pe www.mamapapa.md

Vizitați pagina evenimentului pe Facebook ca să aflați cum faceți rost de bilete: facebook.com/events

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close