Oameni

Cele 50 de umbre ale Elenei Postică – cea mai excentrică make-up artistă de la noi

Elena Postică este femeia despre care presa din România a spus că seamănă leit cu celebra Bianca Drăgușanu. Elena e femeia care gândește în limba nebunaticului Emilian Crețu. Pentru el, sau mai bine zis, pentru personajul Dora de la JurnalTV, Elena Postică a creat pălării și tot felul de ținute extravagante. Excentricitatea o definește cel mai bine, iar dacă îi spui că e provocatoare - îi faci un compliment.

„Provocator” e cuvântul care îmi place și mi se potrivește, cred eu. Iar dacă îmi zici că mă îmbrac vulgar, nu o să îți dau dreptate. Eu nu consider că mă dezgolesc în exces. Dacă pun în evidență sânii cu un decolteu generos, atunci jos, neapărat am pantaloni. Și invers. E o limită foarte fină între vulgar și provocator, sunt conștientă de asta.”

„Dar așa sunt eu, îmi place să fiu în centrul atenției, să mă îmbrac neobișnuit, să provoc reacții, deși nu o fac pentru public, ci pentru mine însămi. Dacă eram bibliotecară, fără îndoială, adoptam un alt dress-code, dar meseria mea îmi permite să mă joc mult cu stofele, culorile, accesoriile.  Imaginea mea vorbește despre personalitatea mea.”

„Sunt explozivă, am o imaginație fără limite, o creativitate care nu poate fi oprită, am o poftă nebună de viață, îmi place să călătoresc, să mă conectez cu oamenii, să mă dezvolt, să cunosc oameni diverși. Citesc mult, merg la diferite cursuri de autodezvoltare„, îmi povestește Elena.

Citește și: https://www.wowbiz.ro/toti-o-numesc-bianca-dragusanu-de-la-chisinau-cum-arata-cea-mai-sexy-si-admirata-moldoveanca-16630501

Dressurile reinventate de Elena Postică pentru Dora, adică stilistul Emilian Crețu

Nici Dumnezeu nu este iubit de toată lumea, atunci de ce ar trebui să mă aștept că eu pot sau trebuie să corespund standardelor și așteptărilor cuiva?”, este una din frazele rostite de ea care mi s-a întipărit în suflet.

De altfel, asta e calitatea Elenei care îmi place cel mai mult – sinceritatea, sau mai bine zis, autenticitatea. În ziua de azi, autenticitatea oamenilor e ca acul acela în stogul de fân. Trebuie să o cauți mult ca să o găsești. Elena, pe lângă faptul că e talentată, mai e și blândă, caldă. În fotoliul ei te odihnești. Are o energie atât de pozitivă, încât uiți de toate, te detașezi de lumea de afară și ești prezentă sută la sută în laboratorul ei de frumusețe. Deși e foarte colorată, la propriu, nu te obosește, dimpotrivă, te relaxează, te cufundă într-o magie greu de descris. În salonul ei e mereu nebunie, are o colecție impresionantă de păpuși Barbie îmbrăcate la fel ca ea. Pe umerașe stau cuminți hainele ei, pe care eu personal le-aș vedea pe scenă. Sunt fabulos de colorate, decorate cu flori, paiete, tot ce vrei.

Îi plac transformările, jocurile cu paletele de culori, cu stofele, florile, paietele, mărgelele și tot felul de accesorii. Știe ce se poartă, ce s-a purtat până ieri și astăzi nu mai e valabil. Dar nu aleargă după modă, căci tendințele se schimbă repede. Elena rămâne aceeași, iar aici mă refer la bunătatea și deschiderea sa față de oameni. Ea nu pretinde a fi ceea ce nu este și nici nu va putea fi vreodată, vorbește despre asta și garderoba sa. Le spune lucrurilor pe nume. Nu ai cum să știi ce ținută va mai inventa, dar mereu știi la ce să te aștepți de la ea, ca om.

Pălărie pentru Emilian Crețu, în rolul Dorei – moderatoarea unei emisiuni la JurnalTV

„Coco Chanel spunea că o femeie trebuie să fie clasică și fabuloasă. Eu optez pentru a doua variantă. Foarte rar port o haină în varianta sa originală, așa cum a fost gândită și creată. De regulă îmi pare mult prea simplă și mă apuc de reinventarea ei. Ce să mai vorbim, eu foarte rar dau pe la magazin. O să recunosc, s-a întâmplat să exagerez cu modelele, dar asta se întâmplă tuturor oamenilor care creează. Vorba ceea, nu greșește cel care nu face nimic.”

De fiecare dată când ajung la Elena, mă întreb: „Oare excentricitatea e o piedică în activitatea ei? Îi judecă femeile stilul de lucru după felul ei de a se îmbrăca, de a se machia și de a se manifesta?” Decât să stau și să ghicesc răspunsul, i-am pus întrebarea Elenei direct, fără ocolișuri, mai ales că anume acest gen de comunicare îl preferă ea.

„Am multe cliente care mă adoră pe mine și tot ce fac eu, mă admiră, unele vin la mine anume pentru felul meu de a fi. Asta mi-o spun chiar ele. Mereu așteaptă de la mine noutăți și mă scanează din cap până în picioare atunci când lucrez cu ele, fără dram de sfială. Sincer, asta uneori pune presiune …sunt zile în care nu am dispoziție să îmi pun o floare uriașă pe piept, vreau să îmbrac un hanorac și pantaloni comozi, iar în machiaj să nu am codițe pe pleoape sau ruj aprins la culoare. Am si eu zile proaste, când cred că nu arăt fenomenal. În fine, femeile care apelează la serviciile mele au încredere în mine și apreciază tot ce fac eu.  Aici însă trebuie să subliniez. Stilul meu personal nu trebuie confundat cu munca mea. De exemplu,  mereu le sfătuiesc pe mirese să aleagă machiajul și coafura clasică, pentru ca amintirile și fotografiile de nuntă să fie atemporale.

„Lucrez în domeniul frumuseții de 12 ani, dar niciodată nu am ținut cont de modă, căci tendințele se schimbă mult prea repede, o dată la 2-3 luni. De altfel, totul e deja descoperit în modă – de la culori, stofe, până la croieli. A rămas să improvizăm. E greu să te detașezi de „uniformele” pe care le vezi prin oraș, iar când faci asta – atragi atenție, priviri de admirație, dar și critici. De cele mai multe ori, mă laudă pentru curaj și creativitate. Dar cum se zice, „totul e gust și preferință, iar cele două nu se discută”.

„Ceea ce port este provocator, mi-o asum și îmi port hainele cu atitudine. Coco Chanel spunea: „Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferită”. Eu nu pot și nici nu vreau să îmi opresc imaginația, mereu îmi vine în cap o combinație inedită și o realizez. Am mers la 6 cursuri de autodezvoltare anul acesta, mi s-a confirmat că ceea ce fac este bine, că merg în direcția corectă.

Foarte corectă, mai ales atunci când vine vorba despre cliente. Am fost și eu clienta ei nu o dată. Îmi place enorm să discut cu Elena, să o urmăresc lucrând.

Apreciez că ține cont de preferințele mele, mă întreabă cum m-aș simți cu un accesoriu sau altul. Are o sumedenie de idei și le implementează în secunde numărate, doar să audă „da” de la mine. În imaginea de mai jos, după cum vedeți, am lăsat-o să își facă de cap, să folosească orice culoare a poftit în machiaj, să îmi pună un cercel pufos (din ăștia nu am purtat niciodată) și să îmi adauge un fir albastru în părAșa am mers eu la ediția a cincea a show-ului de modă Prive Fashion Events. Știam că dress-code-ul este excentric, așa că m-am încredințat în totalitate Elenei și nu am dat greș. Rezultatul a fost WOW! Acum, nu știu dacă m-am îmbrăcat după carte, dacă au fost pe deplin reușite combinațiile, dar eu m-am simțit excelent! Comod, părul perfect aranjat, machiajul – impecabil. Mă simțeam stăpână pe fiecare centimetru din corpul meu. Iar în suflet era cald și bine, căci am stat de vorbă cu Elena Postică.

Acum că am ajuns la finalul postării stau și mă întreb, ce m-am luat eu de capul acestei femei fenomenale? De ce m-am gândit că este excentrică? Am impresia că am călătorit prin sufletul ei, am redescoperit-o, mi-am reconfirmat tot ce bănuiam despre ea și atunci aș spune acum că Elena este, mai degrabă, foarte colorată, vie, un foc, arde toată în tot ce face, se dăruiește fără rezerve. Admir asemenea oameni, care trăiesc intens. O să las aici ceva ce am găsit la Elena pe blog. Apropo, îndrăzniți și intrați. O să descoperiți o lume total diferită de ceea ce vedeți la birou, pe stradă, în magazinele noastre, oriunde. Rezervați-vă un minut pentru odihnă. (https://posticaelena.wordpress.com/).

Cei care mă descoperă pentru prima dată se împart în trei categorii: Primii sunt entuziasmați și mă laudă pentru curaj și creativitate, următorii mă critică pentru extravaganță și exces, iar ultimii sunt foarte rezervați la comentarii sau nu spun nimic, dar în sinea lor îi simți și vezi că tare ți-ar mai lua locul. Eu mă împart mereu cu ideile pe care le am, explic cum fac anumite accesorii și chiar încurajez oamenii care, dacă vor să se simtă unici și sunt bine cu ei, să o facă prin tot ce pot pentru a se diferenția.”

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close