Cum poți influența sexul copilului pe care îl concepi? Explică Oxana Munteanu, mamă a 3 copii, toți născuți pe 3 martie

Creatoarea brandului de haine „Kasandruta”, Oxana Munteanu, spune că poți influența sexul copilului, dar și data la care va veni pe lume. Cel puțin asta arată experiența ei cu al treilea copil. Robert s-a născut pe 3 martie – ziua în care au apărut pe lume Boris și Olivia. E magie? Matematică?
„E lucrarea lui Dumnezeu, iar ceea ce ni s-a întâmplat recent, o demonstrează pe deplin”, răspunde ferm Oxana Munteanu.
Nu vă mai țin în suspans. Să ne lămurim, ce facem atunci când ne dorim un băiat sau o fată? Pentru început, trebuie să cunoaștem că sexul copilului este dat de spermatozoid.
- Dacă ovulul, purtător doar de cromozomi X, este fecundat de un spermatozoid purtător de cromozomi X, avem o fetiță ( X+X=XX).
- Dacă ovulul este fecundat de un spermatozoid purtător de cromozomi Y, avem un băiat ( X+ Y=XY).
- Spermatozoizii X sunt mai mari, mai lenți și trăiesc mai mult timp – 3-5 zile.
- Spermatozoizii Y sunt mai mici și mai rapizi, dar trăiesc mai puțin – 1-2 zile.
- Un ovul trăiește puțin, 12-24 de ore. De aici și planul de acțiuni.
Dacă vă doriți un băiat:
- Consumați alimente alcaline (hrișcă, ulei de măsline, semințe de in, semințe de dovleac, banane, lămâie, grapefruit, strugure, broccoli, pătrunjel, portocale, papaya, quinoa, castravete, ananas, usturoi, roșii);
- Viitoare mămici, asigurați-vă că aveți un PH alcalin, pe care îl puteți controla cu ajutorul unor teste disponibile în farmacii. Spermatozoizii Y nu rezistă in mediu mult prea acid.
- Faceți dragoste în ziua în care începe ovulația, cu penetrare PROFUNDĂ, deoarece cromozomul Y, amintim, are viață scurtă. Cromozomii Y, însă, sunt rapizi și ajung primii la ovul. Dacă faceți dragoste până la ovulație, cu 2-3 zile înainte, la ovul o să ajungă cromozomul X, care o să îi dea copilului sex feminin. Cromozomul care dă sexul masculin va muri între timp.
- Actul sexual trebuie să fie scurt. Teza vine din teoria despre viteza și longevitatea cromozomilor.


Astăzi, se mai discută despre diferența de vârstă dintre copii ideală. Care este, cum credeți?
„Din experiența mamei mele, a surorilor, și a mea, ideală e diferența de 3 ani. Mama reușește să își revină după naștere și după îngrijirea copilului, care o lungă perioadă de timp este dependent de ea.”
Cum e cu gelozia copiilor mai mari? S-a simțit la voi în familie?
„Uite am avut experiența asta cu Olivia, când s-a născut Robert, între ei fiind doi ani diferență. Am mutat-o din pătucul ei într-un pat mai mare cu șase luni înainte de a se naște frățiorul. Deși era foarte fericită că s-a născut Robert, seara se culca pe podea lângă pătuțul ei de altădată, în semn de protest. Știți cum am pus capăt geloziei? Prin mângâieri. Avem acest ritual și astăzi. Seara, înainte de culcare, îi mângâiem pe toți trei, câteva minute bune. Astfel ne conectăm, le oferim sentimentul de siguranță și iubire.”
Mulți părinți ezită să aibă mulți copii din teama de instabilitate financiară. V-a fost vreodată frică să nu le puteți asigura viitorul?
„Au existat gânduri. Copiii noștri au mers la o grădiniță privată, dar nu reușeam financiar. Erau doi, Robert și Olivia, iar asta însemna 10 mii de lei pe lună. I-am transferat la grădiniță de stat, apropo și ei voiau la grădinița publică, deoarece acolo erau mai mulți copii, ei fiind foarte sociabili de firea lor. Ne gândeam la cum ne vom descurca noi cu universitățile, căci acestea sunt cu plată. Atunci ne-am zis să îi educăm în felul în care să ia o bursă. Le cultivăm și spiritul antreprenorial. Boris, în vârstă de 12 ani, merge singur la magazin, el cunoaște prețurile mai bine decât mine. A învățat să facă cumpărături în așa fel, încât să îi rămână cât mai mulți bani, căci noi nu îi cerem restul înapoi. Îi rămâne lui, ca bani de buzunar, iar el îi pune deoparte. Din acești bani Boris își plătește lecțiile de rusă suplimentare. Și limba română face adițional. Lecțiile de franceză sunt plătite de noi, căci merge la Alianță. El a învățat să economisească, iar asta îi va fi util în viață, știe să gestioneze banii. Cât despre cei mici, Olivia și Robert, știu de foarte mici să își poarte de grijă. Eu nu strâng hainele sau alte lucruri după ei, își spală singuri încălțămintea. Hăinuțele sunt mereu la loc, nu le aruncă prin casă. Am un filmuleț în care își spală papuceii, apoi îi aranjează într-o anumită ordine. Știu că sună ca un film, dar nu inventez nimic. După masă, fiecare strânge după sine. La început le spuneam copiilor să își ducă doar farfuriile, apoi i-am învățat să pună furculițele în pahar, ca să nu cadă pe jos și să nu facă două drumuri, să poată duce farfuriile și furculițele odată. Acum, își pun tacâmurile în mașina de spălat vase. Nimeni nu e supărat că trebuie să strângă după cineva. La noi, nu e ca într-o familie tradițonală, unde mama gătește și îi strigă pe toți să vină la mâncare. Se apropie ora mesei, începem să o pregătim toți împreună. Sunt sigură că așa va fi și atunci când vor crește, iar băieții vor avea respect față de soțiile lor, o să le ajute.”
Ce îi ajută pe soții Munteanu să mențină ordinea în casă și să obțină cooperarea copiilor?
- Consecvența
- Atașamentul sănătos față de copii
- Iubirea necondiționată