Alimentație și sănătateOameni

De câte ori ai fost tras pe sfoară, la piață?

Voi unde vă faceți cumpărăturile pentru a umple frigiderul? Noi – la piață, de regulă la cea agricolă, Revenco, din sectorul Râșcani. Evităm magazinele. Ușor pot face un top al magazinelor alimentare din Chișinău, cu cele mai dezgustătoare fructe și legume. Dar să revenim la piață. Orice vânzător o să vă spună că marfa lui e cea mai bună, dar așa se face că alaltăieri am aruncat la gunoi patru tulpini de țelină înghețată, iar câteva zile mai devreme – un kilogram de mere înghețate.

B74AC021-B4D8-4BAB-AF11-FC421DA682F8

Da, eu înțeleg, a fost ger și e complicat să ai fructe/legume proaspete, bine păstrate, atunci când le scoți pe tejghea în frig. Dar, totuși, experiența asta m-a făcut să mă gândesc la Fruitbox.

Mai există un motiv pentru care am apelat, ieri, la Fruitbox. Mersul la piață a devenit pentru familia noastră o provocare. Fetele noastre, despre care am tot povestit în alte articole, nu sunt bucuroase să stea în mașină până alegem noi cele mai frumoase, cel puțin la prima vedere, fructe și legume. Cumpărăturile devin, mai degrabă un chin, atunci când ele plâng în mașină. În plus, la cât de puțin timp de familie avem în zilele lucrătoare, preferăm să ne plimbăm sau să ne jucăm toți împreună. Dar de mâncat, corect, trebuie.

Îl cunosc pe Sergiu Stratan, fondatorul Fruitbox, de vreo 3 ani. Am înțeles, în tot acest timp, că e un băiat de treabă, de încredere, nu mănâncă orice fructe sau legume, susține producătorii autohtoni. Spre exemplu, în loc să livreze salate italiene la restaurante și magazine, el livrează salate hidroponice (crescute în apă, fără contact cu solul) cultivate de un producător de la Chișinău (despre acesta, într-un alt articol, în curând). Cele italiene, apropo, sunt ambalate în atmosferă modificate de gaze. Adică, acea caserolă acoperită cu peliculă, conține niște gaze speciale. Nu sună tocmai eco, nu-i așa? Să ne întoarcem la discuția despre Fruitbox.

Fruitbox a revenit la livrările de fructe, legume și zarzavaturi la birou și acasă. Evident, nu îi chemi pentru un pătrunjel.

Faci o listă de cumpărături și o transmiți prin pagina de facebook Fruitbox. Eu și soțul meu am fost foarte fericiți ieri. Am mâncat cel mai gustos avocado, PERFECT copt, ales de echipa lui Sergiu. Moale, de un verde deschis foarte plăcut.

IMG_3676

Apropo, când livrează Sergiu, te faci și cu un tutorial despre cum consumi corect fructele și legumele. M-a învățat cum să decojesc rodia, care se cam uscase. Pe mine, sincer, mă apucau durerile de cap când mă gândeam la curățirea rodiilor. De fiecare dată, stropeam totul în jur. Mai pe scurt, dacă mai vorbesc despre Fruitbox, o să sune a laude umflate, a pură reclamă. Dar, totuși, încercați și voi să vă încredințați lista de cumpărături. Vă iese la prețul din magazine, deci nu plătești nimic deasupra, desigur, atunci când ai o listă mai mare.

IMG_3682

Fruitbox mai are serviciul de livrare a cutiilor cadou, cu fructe exotice. Eu sunt fana desertului indian pregătit din iaurt și mango, așa că mango e favoritul meu din gama propusă de echipă. Ce să mai zic? Îmi place că ei există și gata! Și da, ne ușurează esențial viața. Acum nu mai trebuie să îmi bat capul pentru cadouri, mai ales de sărbători „colective”. Că e Crăciun sau Paște, e frumos să mergi la cei dragi cu o cutie de fructe. Nu mai trebuie să inventez ceva pentru fiecare membru. În plus, e sănătos. Prietenii cu copii ne mulțumesc pentru că nu le dăruim bomboane. Vorbind despre copii, trebuie să fug la ai mei! Vă cuprind și vă doresc sănătate!

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close