Oameni

Domnica Popov livrează fructe din Italia, în Republica Moldova.

Cel mai scump, originar din Africa, are 15 kg

Am întrebat-o pe Domnica dacă mai ține minte gustul fructelor din Moldova și care sunt preferatele ei.

„Sinceră să fiu, nu îmi amintesc gustul lor, căci sunt plecată de 15 ani, iar fructele și legumele pe care le avem noi în vânzare, în Italia, sunt fenomenale. 80 la sută din ele se cultivă în Sicilia, unde apa și aerul de mare le dau un gust unic”, mi-a răspuns Domnica.

Îmi place atât de mult numele ei…Domnica. Se potrivește atât de bine cu denumirea satului din care se trag rădăcinile ei. HOREȘTI…mă gândesc eu că vine de la cuvântul hore. Mi-o imaginez pe Domnica, de altfel o moldoveancă frumoasă foc, dansând horele în satul natal din raionul Ialoveni, apoi crescând copii acasă…haiduci și Elene Cosânzene. Realitatea însă e alta. Copiii Davide și Rosa s-au născut la Parma, iar Domnica arată mai degrabă ca o italiancă foarte elegantă, cu o afacere profitabilă și multe călătorii prin toată lumea.

În iunie 2002, am decis să plec din Moldova, fiindcă munceam pentru 1 500 de lei în calitate de chelneriță la un restaurant. În orașul Parma din Italia aveam o prietenă de familie care tot timpul îmi oferea ajutor, ca să am un viitor mai bun. Din 2013 sunt proprietara unei gherete cu fructe și legume, situată în centrul Parmei. Produsele sunt de cea mai înaltă calitate, nu petrec nicio zi în frigider, le aducem consumatorului chiar de la producător”, povestește Domnica.

 

Domnica și soțul ei fac, uneori, mii de kilometri ca să găsească fructe neobișnuite. Majoritatea fructelor exotice provin din Africa Centrală. Soțul Domnicăi are în proprietate o bază angro de fructe și contracte încheiate cu producători din Brazilia, Madagascar, Peru…Toate fructele exotice sunt transportate cu Avionul Cargo, iar unele ajung și în Republica Moldova.

53268284_252249135538093_395873440684310528_n

Totul a început cu o cutie de fructe exotice, pe care am expediat-o cumetrei mele Elena Bivol. Îi spun numele, pentru că unii cititori sigur au auzit despre ea. Este urmărită de 50 de mii de oameni pe Instagram, așa că acea cutie a devenit piatra de temelie pentru mica mea afacere, legată de țara mea de baștină. Livrez fructe și legume din Italia, la Chișinău.”

La Chișinău ajung mango, papaya, fructul pasiunii, granadilla, chirimoya, duria, fructul dragonului (în 3 culori), jakfruit, rambutam, kiwano, nuci braziliene. Cel mai scump este jakfruit, originar din Africa, ce are o greutate de 15 kg. Îl vedeți în imaginile de mai jos, făcute în Zanzibar.

page

Sâmbătă seara, îmi explică Domnica, ea transmite coletele din Italia la Chișinău, iar luni ziua, produsele se livrează destinatarului. Prin urmare, zice ea, fructele și legumele ajung proaspete și numai bune pentru a fi mâncate. Nu mai trebuie să aștepți să se coacă. Priviți mai jos. Cutia aceasta a costat 60 de euro. 

received_315932185729486

Trebuie să menționez că livrarea este gratuită. Clientul achită produsele și își ia de-o grijă, așteaptă cuminte să i se transmită bunătățile. Să vă mai arăt o cutie. Cea de jos are o valoare de 100 euro. 

fructe

În vremurile deloc ecologice pe care le trăim, am pus o întrebare tare ecologică. „Garantați calittea produselor? Aveți fructe și legume cu certificate care confirmă că se cultivă în condiții ecologice?”

„Toate produsele noastre au certificate zero tratamenti”.

În traducere, asta ar însemna că legumele și fructele livrate de Domnica și soțul ei, cresc în condiții sută la sută naturale, pe pământuri păstrate în starea în care le-a lăsat Dumnezeu. Nu știu cum voi, dar eu le văd și mai gustoase după o asemenea declarație. A rămas doar să le testăm, să gustăm din ele. Dacă vreți să pregătiți o listă pentru livrare, vedeți pagina de Instagram a Domnicăi. 

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close