CălătoriiOameni

Donează pentru Muzeul Țăranului din Molovata Nouă și primește cadou un sejur la pensiunea rustică

Criza de sănătate cauzată de Coronavirus vine și cu un cadou prețios pentru țara noastră. Moldovenii au început să călătorească acasă. Și, surpriză! Unii dintre ei au aflat că avem case bătrânești extraordinare, unele cu o vechime de 100 de ani, restaurate de entuziaști, care arată spectaculos și în care vrei să rămâi nu o noapte, dar poate chiar și o săptămână sau mai mult.

Uite că Ion Ștefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, a lansat un proiect extraordinar – Muzeul Țăranului. A început restaurarea unei case minunate, cu un bordei, o grădină și o livadă, din satul Molovata Nouă, din care vrea să facă pensiune. Astfel vrea să conserveze măcar o parte din patrimoniul nostru cultural care se pierde odată cu uitarea și abandonul satelor.

Mai simplu spus, Ștefăniță vrea să scoată din comă, pentru această etapă, satul Molovata Nouă. Intenționează să aducă turiști în zona nespus de frumoasă. Cine a fost, știe cum e.

Vrem să creăm o mișcare de readucere la viață a satelor moldovenești, cu punct de pornire din satul Molovata Nouă – o bijuterie arhitecturală a Patrimoniului Cultural Moldovenesc. Se situează pe malul râului Nistru, la câteva minute de frontiera cu Transnistria și e la numai o oră distanță de Chișinău. Aici putem facilita activități ca: plimbările cu barca, cu bicicleta, kayaking, drumețiile, culesul fructelor/legumelor, călăritul, atelierele de meșteșugărit și ateliere culinare cu bucate tradiționale moldovenești. Împreună putem face satele noastre accesibile și atractive pentru vizitatorii străini. O istorie de succes este satul Butuceni, care este vizitat de mii de oaspeți anual, cu 3 restaurante tradiționale și câteva pensiuni. În acest sat mic se organizează concerte și festivaluri. Butuceni este exemplul perfect pentru ceea ce vrem să obținem aici, în Molovata Nouă, raionul Dubăsari”, povestesc organizatorii campaniei de colectare a donațiilor pentru Muzeul Țăranului, pe gofundme.

Acum, partea interesantă, cei ce donează bani pentru proiect, câștigă cadouri:

pentru o donație de 10 dolari …. o săptămână de vizite gratuite cu toată familia la muzeu

pentru o donație de 20 de dolari …. o săptămână de vizite gratuite cu toată familia la muzeu, plus bucate tradiționale și băutură pentru 2 oameni (prânz sau cină)

60 de dolari …..o lună de vizite gratuite cu toată familia, o ședere de o noapte pentru cel mult 5 persoane, la pensiune. Micul dejun, prânzul și cina sunt incluse
100 de dolari …. o lună de vizite cu familia, 2 nopți la pensiune pentru cel mult 5 persoane, trei mese incluse.
Vedeți ce recompense primiți pentru donații de 200, 500 și 1000 de dolari aici: https://www.facebook.com/events/701877163702529/

Susțineți proiectul, donați aici: https://www.gofundme.com/f/reviving-the-villages-of-moldova?utm_medium=copy_link&utm_source=customer&utm_campaign=p_lico+share-sheet

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close