Dragă mamă, pentru cine te dezbraci?

Sânii tăi, dragă mămică, au devenit mai plini, pentru că ai lapte în ei, ca să îți hrănești copilul. De ce îi dezgolești pe Instagram și Facebook? Pentru cine o faci?
Coapsele au devenit mai „coapte”, pentru că ți-ai purtat în burtă copilul 9 luni de zile și sunt, astăzi, mai „pline” ca să îl poți plimba în brațe atât cât o să aibă el nevoie (până la vreo 9-10 luni cam asta facem). De ce le descoperi atât de mult?
Și da, brațele tale sunt mai tonifiate pentru că, în fiecare zi, uneori și toată noaptea, îți porți pruncul la piept.
Deci da, da, ești mai frumoasă, mai feminină, mai voluptoasă, dar pentru cine te dezbraci?
Mi se pare un sacrilegiu să te dezgolești în exces pe rețelele sociale cu bebelușul în brațe. Sânii efectiv goi, fesele la vedere, buzele țuguiate, ipostaze dorite a părea poziții întâmplătoare, dar evident bine alese, mi se par deplasate îndeosebi atunci când ții copilul în brațe. Maternitatea se transformă într-un manifest despre cât de faine sunt femeile după ce nasc, ce mai, cât de bune-bunuțe, apetisante. După mesaje inocente și corecte de genul „Nu îți fie frică să naști, poți recăpăta formele de odinioară dacă te alimentezi sănătos și faci sport în sarcină și după” stă, în viziunea mea, pura dorință de a scoate la vitrină sexualitatea.
Eu am postat odată, pe o pagină de susținere a alăptării la sân, dacă nu mă înșeală memoria, o imagine prelucrată în aplicația Prisma cu mine și ambele fete la sân. Deși nu se vedea mult și poza arăta ca un tablou în ulei, cu noi mai mult în ceață, în cele din urmă, eu am ascuns-o… Mi s-a părut, totuși, că nu e locul ei pe internet. Și atunci, ce mai vreau să spun? Că foarte multe femei se ascund după nobilul mesaj „Alăptează-ți copilul la sân”, pur și simplu ca să își arate o dată în plus, formele. Cel puțin așa arată lucrurile dintr-o parte. Și despre alăptarea în public aș spune că nu are cum să deranjeze pe cineva, dimpotrivă, poate fi privită cu admirație, atunci când nu te expui prea mult. Te retragi undeva, mai la… liniște, spre bucuria copilului în primul rând, dezgolești strict cât trebuie, acoperi eventual tot ce e în exces cu o eșarfă de exemplu și voila, un gest firesc nu se transformă în erotică.
Dragă Femeie, fără îndoială, ești mai frumoasă după ce ai născut, dar de ce îți folosești copilul ca să te arăți lumii, ca să fie clar cât de gustoasă te-ai facut odată cu maternitatea? Noile tendințe pe Instagram și Facebook – de a apărea în fiecare zi, cu bebelușul sau copilul, în zeci de ipostaze, mi se par greșite.
Copilul nu este o păpușă.
Poate așteptăm sa crească pentru a îl întreba daca vrea să apară pe Instagram?
De ce să ne folosim copiii ca să câștigăm acele 5 minute de popularitate, sutele de like-uri și inimioare? Oare e corect față de ei?
Cui le scriem, de fapt, status-urile kilometrice despre cât de mult îi iubim, când copiii mici nici măcar sa citească nu pot?
E la fel cu mesajele de felicitare sau declarațiile de dragoste, scrise „pentru” un om care nici măcar profil pe rețelele sociale nu are.
Ne plângem că viața reflectată pe rețelele sociale, plină de lux și fală deșartă, ne trezește dezgust. Eu cunosc mame, care mai toată ziua sunt disperate, obosite, pentru ca seara să posteze imagini înduioșătoare cu cei mici, mimând perfecțiunea maternității. Când te uiți la pozele lor, ai senzația că aceste femei le reușesc pe toate, că sunt mereu machiate și bine îngrijite, fericite tot timpul alături de copiii lor. Din discuția cu ele, aflu însă dedesubturile: că se simt copleșite de provocările zilnice sau că rutina le plictisește rău.
Așadar, după naștere, decolteul unor femei devine mai adânc, fusta – mai scurtă, rochia – mai strâmtă, machiajul – mai strident, buzele – mai țuguiate, pozele – mai îndrăznețe. Întrebarea e: ce au copiii cu toată povestea asta?
Vezi, te rog, și articolul: http://ea.md/protejati-va-copiii-pe-internet-nu-postati-poze-care-ii-pun-in-pericol-diavolul-se-ascunde-in-detalii/