Despre copiiOameni

Elena Tomilova ne-a colorat carantina. Ilustratoarea ne-a pictat familia în acuarelă

Nicio fotografie din câte avem nu a trezit atâtea hohote de râs și extaz din partea copiilor, câte emoții a stârnit portretul nostru, pictat de talentata ilustratoare Elena Tomilova. Cu adevărat, desenul are un farmec aparte. E atât de viu și jucăuș!

Eu sunt o mare strângătoare de emoții și amintiri. Înțelegând cât de efemeră este clipa, vreau să o conservez cumva, am grjiă să păstrez ceva ce îmi va aminti emoția, mirosurile, senzațiile dintr-o perioadă anume. Așa a fost și cu această carantină formidabilă pe care o iubesc foarte mult. Mi-a dăruit experiențe greu sau imposibil de repetat, alături de soțul meu și de cele două fetițe. Acum, pe perete e agățată o amintire colorată despre această perioadă în care ne-am conectat mai mult ca oricând, ne-am jucat împreună, am gătit zeci de rețete noi, eu am descoperit noi pasiuni, am înverzit locuința, ne-am descoperit emoțiile, am învățat împreună să le gestionăm. Carantina COVID-19, îți sunt recunoscătoare!

Vezi și: http://apostrof.md/agende-despre-ele-cand-erau-inca-embrioni-inregistrari-audio-cu-istorii-si-marturisiri-iata-cum-stochez-amintirile-pentru-copiii-nostri/

Acum, am o idee năstrușnică, pe care vreau să o împart cu voi, poate o să vă placă și veți dori să o puneți pe roate. Mă gândesc la o carte personalizată pentru fetițele noastre, cu ilustrații realizate de Elena Tomilova. Dacă nu o carte, atunci poate un desen cu ele într-o ipostază care să le descrie cel mai bine la vârsta asta. Emma e mega sportivă, are un abdomen ca oțelul, se cațără peste tot, aleargă iute, face drifturi cu trotineta. Aș vrea să o „îngheț” în una dintre pasiunile ei, să pun ilustrația în agenda ei în care scriu de când am aflat că sunt însărcinată cu ea. Și pentru Mia am o agendă în care aș pune un desen cu ea dansând sau brodând. Fetița cea mică are un auz perfect, îi place muzica, îi place să danseze, să răsfoiască toate cărțile din casă. E de o sensibilitate unică. Mai pe scurt, dacă tot vine 1 iunie, poate v-ar plăcea să le dăruiți copiilor o ilustrație cu ei făcând ceea ce le place astăzi sau cu ei în ipostaza de super eroi, în pielea personajelor pe care îi adoră, poate cu jucăria preferată. Acest desen va fi o amintire caldă pentru adulții de mâine, pentru copilul lor interior, care trăiește în noi până în ultima noastră zi pe Pământ.

În desenul de mai jos îl vedeți pe Lev, fiul ilustratoarei. Avea 1 an și jumătate, când a fost prins în această ipostază.

„Eu desenez portrete foarte des. Consider că este una dintre cele mai importante realizări ale mele în creația mea. Aici pot fi utilă, nu doar desenez pentru plăcerea proprie, așa cum văd eu lucrurile. Și apoi, fiecare om este special, are trăsături unice, niciunul nu seamănă cu altul, de aceea îmi este interesant procesul. Omul e un univers întreg și nu cred că mă voi sătura să îl desenez vreodată. Recent m-am apucat de ilustrații, în mare parte ilustrații de pus în cărțile pentru copii, dar fac și ilustrații comerciale – pentru diverse tipuri de design sau pachete”, mi-a povestit Elena.
„Un alt gen artistic ce îmi place foarte mult este simbolismul intuitiv. De obicei pictez în ulei, dar acum experimentez cu vopseaua acrilică. Ce presupune acest gen de artă? Implică multe imagini, simboluri, profunzime, magie, poate și unele stranietăți sau metafore. Uite acest gen de artă e pentru sufletul meu, e ceea ce reprezintă crezul meu artistic.”
Eu personal mă topesc după portretul nostru de familie. E atât de viu!
„Așa este. Acuarela e un material viu. Nu e un material ușor de folosit, în schimb e viu și maleabil. Am clienți care preferă creionul și atunci eu desenez portrete alb-negru sau cu creioane colorate. Desigur, pot picta și în ulei, dacă asta e preferința clientului. Ilustrațiile pentru copii în acuarelă sunt deosebit de gingașe. Doar simbolismul cere vopsea acrilică sau ulei, arată cel mai bine îmbrăcat în asemenea vopsele.”
Vă invit să îi vedeți lucrările pe pagina Elena Tomilova Art. Acum că vă povestesc despre ilustrații și tablouri, despre copiii în ilustrații, îmi amintesc de o carte despre educația Montessori. Autorul sugera să avem tablouri frumoase în casă, ca să le cultivăm copiilor simțul estetic de la vârste fragede.  La final, o să vă mai spun ceva despre Elena. Ea face acrobație aeriană, pictează pe pereții din locuințele oamenilor, e artistă la Teatrul Focului. După ce a născut, atenție, a evoluat în arena circului din Chișinău. Astăzi, pe lângă toate câte are de făcut, se antrenează pentru spectacolele de circ.
După ce se va termina carantina, sper să o revedem pe pânze sau pe inel. Acum că e carantină, artiștilor nu le este ușor. Zic să îi ajutăm înviorându-ne pe noi și locuința noastră cu un tablou realizat de frumoasa artistă.

Dacă doriți și voi o lucrare, scrieți-i Elenei pe Facebook. Găsiți și pagina cu ilustrații Lena Tomi Art. 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close