Călătorii

KAYAKING IS ALWAYS A GOOD IDEA

kayak

Kayakul a fost inventat în zonele arctice ale continentului american de popoarele Inuit și Alut ca mijloc de transport pentru vânătoare și pescuit de-a lungul coastelor Groënlandei în Alaska și Canada. În 1905, un student german împrumută un kayak Inuit și-l aduce pe continentul European. Primele cluburi de kayaking apar în Franța și Germania prin anul 1936.

Aveți nevoie de o barcă , o vâslă și cel puțin un camarad bun la vâslit ca să puteți practica acest sport în Moldova. Puteți urca într-o barcă pentru doi sau trei ca să vă fie mai ușurel. Urmăriți programul „Hai la țară”, nu vă dezlipiți de Alex Gutsaga (așa îl găsiți pe facebook) ca să știți când puteți să vă strângeți lucrurile într-un rucsac și să porniți la Nistru. Conform programului „Hai la țară”, pasagerii sunt duși la locul de pornire cu un microbuz. De acolo toți vâslesc într-o veselie cel puțin 20 km, la vale. Dacă e cald, neapărat luați cremă de protecție solară. O să ardă!!!!

Vă mai sugerez www.kayaking.md. Am mers și cu ei. Sunt foarte haioși organizatorii, au un simț sănătos al umorului. Pe site-ul lor scrie negru pe alb datele de contact: 069-255-575 kayaking.md@gmail.com.

N.B. Alex Guțaga pune o bere. El organizează picnicuri pentru pasagerii săi. Și nu vă temeți să vă răsturnați. La prima vedere fragile, caiacurile sunt de fapt foarte sigure.

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close