Oameni

Floral Soul: „O persoană are nevoie de cel puțin 4 plante de cameră în spațiul său”

Anastasia și Elena au inițiat o afacere verde, despre care nu pot să tac. Cele două tinere aduc multă sănătate, aer curat și bună dispoziție în spațiile pe care le înverzesc. Ce fac ele mai exact? Tinerele oferă consultanță și asistență în amenajarea unor mici grădini în oficii și locuințe. Ele știu foarte bine ce plante decorative ți se potrivesc în funcție de temperamentul, timpul tău liber și modul în care este exploatată încăperea ce urmează a fi înverzită. Am beneficiat de serviciile lor și sunt foarte încântată. Am cumpărat un ficus lyrata sănătos tun, pe care îl urmăresc în fiecare zi, cum crește. Mi-a fost livrat cu un mugure din care s-a deprins o frunzuliță. În șapte zile a crescut câțiva centimetri și simt o mare bucurie. Acum că sunt în carantină am ocazia să urmăresc îndeaproape cum se naște o viață și cum crește ea, cum se transformă. Plantele de cameră, fără exagerare, au un efect terapeutic. L-am simțit abia acum, în carantină, când ne izolăm de restul lumii în locuințele noastre. Fiind la bloc, fără acces la spații verzi, la parcuri, am simțit lipsa verdelui. Simțeam nevoia să mai aduc plante în locuință. Dacă mai înainte eu dăruiam plante ce mi-au fost transmise de părinți, acum eu sunt cea care le caută. Se pare, pentru unele lucruri trebuie să crești.

Despre ce va fi acest material? Vă recomand să îl citiți până la capăt, căci este unul practic. Le-am rugat pe Anastasia și pe Elena de la Floral Soul să vină cu sfaturi utile despre îngrijirea plantelor de cameră. Mai jos povestim despre:

  • Plantele care au un înalt grad de purificare a aerului
  • Plantele ce se îngrijesc ușor
  • Daunele pe care le aducem plantelor. Ce să nu facem pentru ca planta să nu sufere? Vezi în articol.

Cică NASA recomandă 8 plante cu o putere mare de curățare a aerului. 

„Vom adăuga, că plantele, pe lângă puterea de purificare a aerului, au și un efect terapeutic. Sporesc buna dispoziție, concentrația, productivitatea și creativitatea noastră. Reduc stresul, oboseala, chiar și simptomele care însoțesc migrena. În baza studiului realizat de NASA, vom menționa top 3 plante care purifică cel mai bine aerul:

Sansevieria

Palmierul areca

Scindapsus

Dar este important să știm că o persoană, în spațiul unde lucrează, are nevoie de 4 plante, de mărimi diferite, pentru a simți efectele enunțate mai sus. Prezența acestor plante în spațiul nostru ne apără de iritarea ochilor și a nasului, de durerile în gât, durerile de cap, de somnolență, oboseală și amețeli. Poluarea aerului interior este o consecință e emisiilor toxice din materialele de construcții sintetice, din umezeală și substanțele chimice. Acești factori elimină toxine sub formă de benzen, formaldehidă, tricloretilenă, toluen (regăsite în cauciuc, detergenți, produse textile, produse de igienă și curățat, medicamente, plastic, vopsea, laminat, hârtie etc”, explică tinerele.

Sansevieria

Care sunt plantele care necesită foarte puțină grijă? Instrucțiuni pentru leneșii care vor plante mari și frumoase, dar fug de stropitoare, îngrășăminte, replantare și alte operații importante, legate de creșterea unei plante.

„Toate plantele au nevoie de îngrijire: lumină, apă, dragoste. În umbră totală nici cea mai rezistentă plantă nu va trăi mult timp. Dar sunt plante care au nevoie de o îngrijire mai ușoară:

Sansevieria. Pe lângă faptul că oferă beneficii, Snake plant este rezistentă la umiditate scăzută. Udarea o dată la 2/3 săptămâni și plasarea în locurile cu semiumbră este suficientă.

Zamioculcas  poate accepta diferite condiții de iluminare, dar nu și lipsa luminii. În perioada rece este suficient să o udăm o dată la 3/4 săptămâni.

Zamioculcas

Care sunt plantele ce nu vor supraviețui neglijenței stăpânului?

Palmierul are proprietăți uimitoare de purificare a aerului și în același timp necesită multă grijă: stropire zilnică, în special dacă se află în open space-uri, multă lumină naturală, dar nu arzătoare și necesită udat cu multă atenție doar în cazul în care solul este uscat. Asta ar însemna că trebuie supravegheat.

Citrusul are nevoie de iluminare bună. Condițiile de apartament sunt puține pentru un citrus. Este necesar ca în perioada caldă, aprilie-octombrie, să fie scoși afară: la balcon deschis, terasă, pentru o creștere frumoasă și roditoare.”

Palmier

Ce să nu facem pentru a nu-i dăuna plantei? O să dau un exemplu. Am pus ficusul lyrata până geam. Când acesta era semideschis, curentul de aer a produs câteva adâncituri mici în frunza plantei. Așadar, fugim de geamuri?

„Este bine să ținem cont de mai multe criterii în amenajarea plantelor, voi enumera câteva:

–          Să nu fie supuse curenților de aer reci sau fierbinți: excludem plasarea sub aparatul cu aer condiționat sau lângă radiator. Dacă le plasăm pe pervaz, în perioada rece, cand aerisim încăperea, suntem precauți să nu le expunem la curenți reci.

–          Obligatoriu să aibă o sursă de lumină: fie lumina de zi, fie lumina artificială.

–          Le plasăm în spațiile unde nu vor deranja și unde nu vor fi deranjate: pentru a nu le schimba locul des, pentru a evita riscuri de atingere și răsturnare, etc.

–          Punem cât mai multe plante în spațiul nostru, pentru că e sănătos și relaxează.”

Scindapsus

Floral Soul e o companie relativ tânără, fondată în anul 2017. Anastasia și Elena înverzesc, așa cum am mai menționat, oficii și locuințe. Tinerele oferă 2 servicii importante:

  1. Amenajează în spațiile interioare plante de ghiveci conform condițiilor de interior. Analizează stilul de viață al clientului și spațiul: luminozitatea, umiditatea, designul interior. Aleg plantele, ghivecele sau instalațiile conform parametrilor, se ocupă cu transplantarea lor.
  2. Îngrijesc plantele, astfel încât clientul să se bucure cât mai mult de longevitatea acestora și de prospețime, acolo unde lucrează sau locuiește. Merg săptămânal la sedii și au grijă de plante.

De asemenea, fetele sunt foarte active pe rețelele sociale, răspund la întrebările clienților, oferă explicații și soluții dacă este nevoie. Unii clienți aleg plante rare și speciale, așa că cel puțin la începutul conviețuirii cu plantele, oamenii au nevoie de ghidaj. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cât de mult îți plac ție plantele de cameră?

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close