Oameni

Fundurile goale „nu mai vând” nici pe Instagram. Ca să faci bani, trebuie să dăruiești, să produci

Aforismele lui Pavel Pîslari - hair coloristul meu

Anya, poslushai menea. Golie popi uje nikomu ne interesni, nikovo ne vozbujdaiut. Chelovek doljen darit nekii talant svoi, shto-nibud proizvodit. Ne mojet delat deneg iz nichevo„, îmi spune Pasha, în timp ce amestecă vesel culorile pe care le vedeți astăzi în părul meu.

La Pasha – ca la psiholog, astrolog, life coach și tot ce vrei.

Îl cunosc de prin 2010, parcă…mă rog, de mulți ani. Tot timpul merg la el dacă vreau o schimbare de culoare sau o tunsoare. Deseori, ies de la el ușor încruntată, vă spun așa cum este. Nu scap nicio oglindă, nicio lingură sau geam de mașină. Mă uit și îl cert în capul meu.

„Ei ce naiba mi-ai făcut și de data asta”.

Mă plâng soțului. El îmi răspunde la fel de fiecare dată: de ce te mai duci la el dacă nu îți place?

Am o explicație: ador ceea ce îmi face, a doua, iar dacă nu a doua, atunci a treia zi. Odată, eram convinsă că am pe cap „baklajan”. Știți culoarea asta vișinie, care mie îmi amintește de hair coloristica femeilor în vârstă? Apoi tare m-am frustrat, i-am zis că vin să îmi refacă.

Trec două zile și o spălare de par.

„Pasha, prosti. Ti Bog koloristiki!”, Îi scriu eu scrisoare.

Sărmanul Pasha…câte are de tras el de la clientele lui – unele nesigure pe sine, altele mereu nemulțumite, celelalte – încrezute peste măsură. Pentru toate Pasha are răbdare, cuvinte bune, vopsea frumoasă si un look despre care ele habar nu aveau ca li se potrivește. Cel mai tare, probabil chiar mai tare decât vopsitul, îmi place că eu pot sta cu el de vorbă despre lucrurile pe care nu îi prea interesează pe alții, le sunt străine  sau doar ciudate. Am adunat 3 aforisme de aur, rostite de Pasha.

1. Agresivitatea inhibă rațiunea, iar un om agresiv nu poate atinge succesul pe care și-l dorește. Nu va avea banii după care fuge. Și viceversa, un om calm, sigur pe sine, are toți banii din lume.

2. Relația este o muncă foarte grea și poate exista doar atunci când temperamentele celor doi se aseamănă, se potrivesc. Un partener foarte ager îl „mănâncă”, îl sufocă pe celălalt, dacă e greoi sau moale.

3. Nu poți câștiga bani fără să dăruiești. E imposibil. Trebuie să dăruiești un talent, să produci ceva. Acum toți vor să facă bani din aer, nefăcând nimic, stand cu mâinile în șold. E imposibil. Spre exemplu, Instagram. Nu mai merge „eu am sâni mari”, „eu am fund mare”, „eu merg la sală”. Nu te mai poți uita la asta. Urmăritorii vor informații utile. Nu mai e timp pentru nimicuri.

Așadar, dacă la frizeri sau manichiuriste, cosmetologi, discuțiile se învârt în jurul modei, bârfelor și știrilor de scandal, atunci cu Pasha ma simt mai comod, căci vorbim despre viață.

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close