Alimentație și sănătate

Hai cu torba la IarmarECO – iarmaroc verde și sănătos

IarmarECO se organizează o singură dată pe an

IarmarEco, adică Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al Antreprenoriatului Social,  nu e doar despre mâncare, ci și despre ecologie. Acolo îi poți cunoaște pe activiștii civici care luptă pentru un mediu mai curat, descoperi alternativele la resursele tradiționale de energie. 150 de oameni vor veni cu cele mai bune produse locale, artizanale și ecologice.

Vino să îi vezi la față pe moldovenii care produc ceva acasă, vino să guști din rodul muncii lor, bucură-te de sfânta leneveală în timp ce alții lucrează și mergi acasă cu burta, dar mai presus de asta, cu inima PLINĂ!

EcoVisio a lansat IarmarECO în anul 2013, iar ediția din acest an, a șaptea, va avea loc pe 14 și 15 septembrie în scuarul centrului de afaceri Kentford.

Știu că discuțiile despre ecologie încă mai plictisesc, de aceea las partea cu deșeurile pentru final. Acum vă spun ce (altceva) vă așteaptă la IarmarECO 2019.

Pentru gust – bunătăți din grădină sau livadă, produse raw-vegane, bucate dulci, sărate sau picante, pâinici cu maia, uleiuri presate la rece, alune de pădure, paste ca la bunica acasă, nuci și ceaiuri din plante.

Pentru mâini – torbe ecologice, Teatrul Gastronomic, lecții de nutriționism și workshopuri de gătit, ateliere de modelat lut sau țesut covoare.

Pentru trup – cosmetice pe bază de ingrediente naturale, nuci de săpun, modă pentru femei însărcinate și mame care alăptează, FreeShop cu haine pe gratis pre-iubite.

Pentru suflet – o zonă de relaxare la iarbă verde, cu hamacuri, pături și baloți de paie, muzică instrumentală, sesiuni de yoga și filme.

Pentru copii – jucării din lemn, decor din lemn și textil pentru camera copiilor, lenjerie de pat pentru copii, căsuțe pentru copii – wigwam, metrica și postere, o zonă de joacă și spații pentru alăptat și schimbat bebelușii.

EcoVisio ține mult la cuvântul „Eco” din „IarmarEco”, și se bucură de vizitatorii care îi împărtășesc grija pentru mediu. De aceea, dacă veți avea la voi torbe, sticle, termosuri și alte recipiente reutilizabile, veți beneficia de reduceri la cumpărături și veți participa automat la tombola cu premii.

Să trecem, totuși, la deșeuri. La acest eveniment va fi lansată campania națională de colectare a deșeurilor electronice și platforma online www.faradeseuri.md, coordonate de echipa Hai Moldova cu sprijinul EcoVisio. Curioșii vor găsi materiale informative și vor avea acces liber la lecții practice, mai mult, vor putea viziona, în premieră în Rep. Moldova, filmul „Grădina Sovietică” de Dragoș Turea.

Eu am fost anul trecut și vă spun cu mâna pe inimă, IarmarEco nu poate fi asemuit cu un alt eveniment de la noi. Adună lume bună, ai ocazia să cunoști personal producătorii locali, îți creezi propria listă de contacte bune pentru sănătatea ta. Ca să nu pară că încerc eu să vă aburesc, intrați pe www.iarmareco.md și o să înțelegeți TOTUL. Accesați și IarmarECO pe Facebook, unde puteți vedea multe fotografii gustoase cu tot ce veți găsi în scuarul Kentford.

IarmarEco 2019 este organizat cu sprijinul Facilității de Asistență Tehnică a Fondului Green for Growth (GGF TAF),
finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei EU4Energy, și cu suport adițional din partea Suediei.

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close