Alimentație și sănătateDespre copiiOameni

În acest an, iarmarocul ECO va ajunge în 4 localități din țară: Chișinău, Rezina, Sângereii Noi și Ialoveni

Mie personal îmi este foarte drag IarmarEco, organizat de EcoVisio, pentru 3 motive:

  1. La IarmarECO am descoperit compostarea. Acolo am cunoscut echipa Ask a Worm, de la care am luat găleți ce se închid ermetic și bokashi – tărâțe ce grăbesc fermentarea deșeurilor alimentare. Viața noastră s-a schimbat mult cu precompostarea (depozitarea deșeurilor alimentare acasă, apoi la movila de compostare, la final întoarcerea lor în sol în calitate de îngrășământ. Am pus link-ul către experiența noastră cu precompostarea, mai jos).
  2. Am văzut o autorulotă în realitate și am pornit la drum.  Tot la IarmarECO am văzut o autorulotă în care peste câteva săptămâni ne-am pomenit în Grecia. Cu ea am făcut una dintre cele mai tari călătorii de familie. Le sunt recunoscătoare organizatorilor IarmarECO pentru că l-au avut ca invitat pe Alexandru Cojocari – regele autorulotelor din Moldova. Le dă în chirie iubitorilor de aventuri și experiențe inedite.
  3. La IarmarECO e frumos, vesel și gustos. Atmosfera întotdeauna e una magică. Muzică bună, decor inedit, oameni relaxați, copiii au spații amenajate special pentru ei cu diverse activități, hamace agățate în copaci. În fine, organizatorii creează un mic oasis, în care vrei să ajungi chiar și fără o listă de cumpărături. Dar nu e de dorit, căci zeci de producători locali, unii cu produse ecologice, vin acolo. Mereu găsești ceva interesant, neobișnuit. Dacă stau să mă gândesc mai bine, IarmarECO este despre know-how-uri. Întotdeauna afli ceva nou și util pentru tine, despre cum poți avea un mod de viață sustenabilă. IarmarECO propune și ateliere captivante în acest sens.

Citește și: http://apostrof.md/ce-facem-cu-deseurile-alimentare-le-transformam-in-hrana-pentru-pamant-familia-mea-a-inceput-compostarea-si-ne-place

Deci unde îți poți face plinul de bunătăți și emoții pozitive la ediția a opta a IarmarECO? Alege data și locația cea mai apropiată de casa sau inima ta:

  • Chișinău – 4 octombrie, parcul Alunelul
  • Rezina – 10 octombrie, piața orașului Rezina
  • Sat Sîngereii Noi, raionul Sîngerei – 14 octombrie, parcul Sîngereii Noi
  • Ialoveni – 17 octombrie, parcul Sfatul Țării

Toate evenimentele se vor desfășura între orele 11:00 și 17:00. Mai multe detalii despre expozanți, activități și fiecare locație din cadrul Caravanei IarmarEco vei găsi pe pagina de Facebook/ IarmarEco sau pe iarmareco.md.

Caravana IarmarEco 2020 este organizată de EcoVisio și finanțată de Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud – Est (EFSE DF) în cadrul inițiativei EU4Business, de IM Swedish Development Partner și de Suedia. Parteneri locali: Primăria Ialoveni, Primăria Rezina, Primăria Sîngereii Noi și Pretura Buiucani.

EcoVisio este o asociație obștească de mediu fondată în 1999. Misiunea asociației este atingerea potențialului regiunii ca model de societate sustenabilă, în sfera ecologiei și nu numai. EcoVisio organizează IarmarEco în fiecare toamnă începând din 2013, ca un prilej de a construi tradiții ecologice și comunitare pentru Moldova (https://www.ecovisio.org/ro/).

Vezi și: https://apostrof.md/hai-cu-torba-la-iarmareco-iarmaroc-verde-si-sanatos/

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close