CălătoriiOameni

În satul Bardar au înflorit lalelele!

Satul Bardar este renumit pentru multe: brutăria Bardar, balta cu nuferi, grădina zoologică, ferma de struți…Dar lalelele sunt o poveste aparte. Cum se face februarie, cunoscătorii știu, la Bardar înfloresc lalelele, de toate culorile, cu încrețituri și fără. Până anul trecut, v-aș fi spus că fiecare al treilea locuitor al satului are o mică seră, astăzi sunt mai puțini. Eu am intrat la doamna Elena. Acum că nu putem călători din cauza pandemiei, vizita a picat la țanc. M-am teleportat în Olanda.

Eu mi-am luat câteva zeci de lalele, cu tot cu bulb, în speranța că olandezele se vor simți bine în grădina noastră din satul Râșcova, unde, dacă mai țineți minte, ne pornim să construim o casă în stil tradițional.

După mulți ani munciți în Rusia, Elena și soțul ei au revenit la baștină. Elena s-a angajat la brutăria din localitate și, ajutată de mama soacră, îngrijește de două sere cu flori. Una e plină cu lalele, cealaltă – cu zambile și brândușe. Ultimele sunt încă puișori, deși mireasma deja se simte. Însă lalelele … o, lalelele, fură priviri și inimi.

Nu cred că mai trebuie să povestesc ceva despre ele sau să încerc să vă descriu explozia de culori din această seră, acum că aveți imaginile în față. Presupun că o să vă fiu de mai mare ajutor dacă o să vă las un număr de telefon.

Pe doamna Elena o găsiți la numărul: 068516893

O floare, cu tot cu bulb, costă între 13-15 lei. Fără bulb o luați cu 12 lei.

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close