Lucia Gavriliță a găsit elixirul tinereții fără bătrânețe și licoarea împotriva cancerului. Crește mica minune în laboratorul „Verde viu”

Notează rețeta pentru elixirul miraculos.
Ești pregătit?
Ingrediente: Iarbă de grâu.
Atât.
Faci suc din iarbă de grâu și îl bei. În 50 ml de suc ai echivalentul a 3 kg de legume proaspete, culese în plin sezon. Atunci când îl consumi prima oară, limitează-te la 25-30 ml, dă-i voie organismului să se obișnuiască, să îl cunoască, deoarece este foarte concentrat. Gustul e bun, apropo. Dulceag chiar.
Iar dacă suferi de o maladie, o să te ajute regimul alimentar raw vegan. Scopul e să excluzi orice îi place cancerului, diabetului zaharat sau altor boli. Printre ingredientele preferate de acestea se numără zahărul, făina albă, carnea, lactatele – deci tot ce creează un mediu acid în organism.
Și dacă îți este frică să rămâi fără surse de proteină sau calciu, îți va plăcea să auzi că vlăstarii de floarea-soarelui conțin de 2 ori mai multe proteine decât carnea. Cât despre calciu, nu îl iei din lactate, mi-o confirmă Lucia Gavriliță. Știu că la moldoveni se recomandă brânză pentru dinți și oase puternici, dar iată că organismul uman asimilează calciul din lactate în proporție de până la 3 %. În plus, calciul se adună unde nu trebuie: pe la încheieturi, la rinichi sub formă de pietre.
Cu varza albă, de exemplu, lucrurile stau altfel. Oamenii pot să asimileze 70 la sută din calciul pe care îl conține. Și în spanac îl găsim, calciul din el ajunge la țesuturile și oasele organismului uman.
În laboratorul ei, Lucia Gavriliță mai crește vlăstari de lucernă și mazăre. De ce vlăstari (microplante)? Acestea conțin de la 300 până la 1.200 de ori mai multe vitamine, minerale, antioxidanți și aminoacizi decât planta matură. Lucia le culege până apare a doua frunzuliță, căci atunci începe procesul de maturizare a plantei.

Vlăstarii au nevoie permanent de aceeași temperatură, anul împrejur. La început, Lucia Gavriliță îi creștea în bucătărie. Așa a apărut programul de educație alimentară „Grădina ecologică din bucătăria mea”. Apoi a avut oportunitatea să facă studii la Hippocrate Health Institute din Florida, SUA, de unde a venit inspirată să își extindă bucătăria, să o transforme într-un mic laborator și să ajute cât mai mulți oameni să își schimbe modul de viață. La ea vin după ajutor persoane cu diabet zaharat, osteoporoză, cancer, probleme la articulații. Pentru toți prima recomandare este să treacă la o alimentație vie.
„Alimentația vie a ajuns la noi prin fiica noastră, în anul 2009, când se confrunta cu o decalcinare severă a organismului. Medicii din Austria nu îi dădeau șanse de supraviețuire. Oasele erau foarte fragile, iar fracturile – dureroase. Am ajuns la Radu Valeriu Pop, un medic din România, care ne-a îndreptat spre alimentația vie, adică raw vegană. La început, o consideram un regim temporar, un fel de tratament, ca să ajungă modul nostru de viață. De 12 ani, eu și familia mea suntem pe această cale. În proporție de 80 % consumăm alimentele vii, neprocesate, deci raw. Alte 20 % constituie supele calde, mâncarea preparată termic. Vara, ajungem la 100 % raw”, mi-a povestit Lucia Gavriliță.

Povestea fiicei a devenit motorul afacerii pe care a lansat-o Lucia Gavriliță. A fondat compania „Verde Viu” și dezvoltă programe de instruire în alimentație. A creat comunitatea „Sănătate’n verde viu”, de care beneficiază foarte mulți oameni. Vin la atelierele Luciei și învață să gătească sănătos, astfel încât să aibă o viață lungă și calitativă.
Iar în momentul în care a decis să își transforme pasiunea într-o afacere, avea nevoie de ajutor. În satul Băcioi, unde crește Lucia Gavriliță vlăstarii, se stinge foarte des lumina. V-am zis mai devreme că microplantele au nevoie de lumină și căldură constantă anul împrejur. Așa că graficul de deconectare a electricității în satul Băcioi nu se pupa cu programul de creștere a vlăstarilor.
Fondatoarea „Verde Viu” a depus dosarul la ODIMM pentru a accesa un grant prin proiectul „Femei în afaceri”, care să o ajute să recupereze investițiile făcute în panouri solare și în programele de educație alimentară. A câștigat suma de 160 mii de lei, așa că vlăstarii sunt ca în paradis tot anul, cresc în voie.
Vă las mai jos discuția mea cu Lucia, ca să auziți povestea ei de succes chiar de la ea, de la prima sursă. Am vizitat-o zilele trecute. Întâlnirea noastră se înscrie în campania „UE pentru Moldova rurală”. Descoperim antreprenori extraordinari, care s-au bucurat de suportul Uniunii Europene și au au dezvoltat afaceri în localitățile rurale, unde au adus schimbări pentru întreaga comunitate.
Lucia Gavriliță își comercializează microplantele, dar și produsele făcute din ele. De exemplu vegeta (un amestec din morcov, leurdă, păstârnac, pătrunjel, busuioc roșu, leuștean, cimbru, usturoi, ardei, mărar și alte minuni deshidratate, apoi mărunțite) este senzațională. Dacă vrei ca toate vecinele gospodine să te invidieze pentru mâncarea ta delicioasă, pui amestecul și atât. Eu îl folosesc în salate, supe, sosul pentru paste, în tocănița din legume. În fine, e un deliciu!
Vizitați pagina de Facebook „Sănătate’n Verde Viu”, acolo găsiți detalii despre activitatea companiei Verde Viu: https://www.facebook.com/sanatatenverdeviu