Oameni

Nelly Șargu coase lenjerie intimă în SUA. Drumul din Chișinău în orașul vânturilor a fost greu

Biletul câștigat la Loteria Green Card a ajuns la Nelly mai degrabă ca un șut în fund, nu chiar ca o șansă a vieții. Uitase că și-a depus dosarul pentru loteria vizelor, deci nu era pregătită să traverseze oceanul. Astfel, în timp ce majoritatea conaționalilor noștri nu-și mai încap în piele de bucurie când se pot muta cu traiul în SUA, Nelly, odată ajunsă acolo, se tot întreba:

„Ce fac eu aici? Pentru ce sunt aici?”

Întrebările s-au ținut de ea jumătate de an. Întorsătura pe care a luat-o viața ei i-a adus mult suspin. Cum a pus din nou mâna pe foarfecă, ață și ac, Nelly și-a revenit. Vedeți ce am aflat de la tânăra care aduce în garderoba intimă a femeilor chicul parizian.

52744570_1928067957315478_7144526162427904000_n

Anna Smolnițchi: Cum te simți acum la Chicago – orașul vânturilor? Îți priesc vânturile? Suflă în pânzele corabiei tale și te duc acolo unde îți dorești?

Nelly Șargu: „Unul din lucrurile care sigur nu îmi plac în Chicago sunt anume vânturile, atât de puternice câteodată, încât este greu să conduci mașina. Vântul efectiv o împinge unde vrea. Totuși, pot spune că vântul suflă „în pânzele mele”, fiind un oraș dezvoltat, cu foarte mulți oameni, prin urmare – cu potențiali clienți ai mei.

Ce faci astăzi la Chicago?

„Am două joburi acum. Lucrez chelneriță într-un local tipic american, în același timp mă ocup de brandul Mariko Lingerie. În curând, pasiunea mea va deveni unica mea ocupație. Ca să se întâmple asta, am nevoie de primul loc de muncă.”

Ai reluat cusutul lenjeriei intime după ce a trecut ceva timp de când te-ai mutat cu traiul în SUA, cel puțin asta am înțeles eu din ceea ce am văzut pe rețelele sociale. Dacă așa a fost, de ce ai ezitat  sau ai amânat revenirea la pasiunea ta?

Da, am luat o pauză de un an. Ehh, să începem cu începutul. Eu am venit în SUA singurică, nu aveam pe nimeni care să mă aștepte aici la ceva gata, cum e în majoritatea cazurilor. Trebuia să mă ridic pe picioare singură, asta însemna mult de lucru și nu în ultimul rând, am luptat cu depresia timp de jumătate de an. Nu înțelegeam ce fac aici și pentru ce. De aceea mi-am dat timp ca să îmi limpezesc gândurile. După ce mi-am procurat primul automobil, puteam să mă deplasez deja independent, am găsit un job care să nu mă obosească și care să îmi ofere mai mult timp liber, atunci am decis că pot să mă dedic iarăși cusutului cu inima împăcată, cu gândul că totul este bine în viața mea.”

Pentru cine coși lenjeria intimă, pentru femeile din diasporă sau cetățenele SUA? S-au schimbat cumva viziunile tale odată cu schimbarea locului de trai? SUA se consideră o țară a non-conformismului, acolo s-a născut Playboy la urma urmei și tot acolo e Sin City Te ajută cumva aceste circumstanțe? Vinzi mai mult decât în Moldova, unde femeile, în mare parte, sunt mai…pudice? Au devenit piesele tale mai îndrăznețe?

Am cusut, până acum, mai mult pentru moldoveni, pentru că mi-a fost mai ușor să mă fac cunoscută printre ai noștri și mă bucur că avem mulți moldoveni aici, care m-au susținut și continuă să mă susțină. În ultimul timp au început să apeleze și americanii, auzind despre ocupația mea în localul la care lucrez. Ce cos? Sinceră să fiu, acum cos doar ceea ce îmi place mie personal și nu mă conduc după ideea de a face femeile să arate prea sexy sau chiar „porno”. Nu asta îmi doresc. Stilul meu se asociază mai mult cu „chic parisien”, ceva finuț, feminin și delicat. Asta au remarcat și americanii – că nu vând ceva ce ei au văzut pe la ei prin „sex shop-uri”, ci ceva rafinat, care le place mai mult.
47575268_2193136727384138_4168625584538124288_n
Despre femei pudice… Ohh, cam greu de explicat. Ceea ce ține de planul sexual, femeile din America cu siguranță sunt mai libertine. Dar, ele nu sunt atât de obișnuite cu ideea de a îmbrăca ceva sexy și frumos pentru a face un gest frumos iubitului. Am întâlnit mai mult ideea: e de ajuns așa cum arat, atât. Pe când moldovencele foarte mult iubesc să le facă surprize iubiților și asta mă bucură mult, ele sunt mai inventive. De aceea îmi este greu să decid care dintre ele mi se par pudice: acele care au idei foarte îndrăznețe în plan sexual, dar nu sunt gata să se dezgolească frumos în fața bărbatului sau acele care nu vorbesc despre sex, dar se gândesc la partenerul lor mai mult.

Pentru cine îmbracă femeile bralette sau lenjeria din 3 piese pe care nici nu știu cum să o numesc? Pentru iubit, pentru soț sau pentru sine?

Cel mai des, desigur, pentru partener. Dar, eu încerc să inspir femeile să îmbrace așa ceva în primul rând pentru ele. Îmi va lua mult timp să răspândesc această idee, dar știu că voi reuși. De asemenea, mă străduiesc să învăț femeile să poarte „portjartiere”- chestiuță pe talie, de care se agață ciorăpeii. Este o piesă foarte sexy și, după părerea mea, i s-a cam pierdut valoarea în ultimul timp. Mereu întâlnesc femei care nu știu ce e asta și cum se îmbracă. Desigur, nu îl porți zi de zi, căci este incomod, chiar și pe sub fuste, dar fiecare femeie ar trebui să aibă în garderoba sa intimă măcar o piesă din asta.

capture-20190302-213533
Ce spun tendințele? Când noi cu tine ne-am cunoscut, se purtau bralette la vedere, sub sacouri. Astăzi?

Nu cred că tendințele în materie de lenjerie au vreo importanță. Întotdeauna va fi la modă ceva feminin, sexy și comod. Observ și acum poze pe rețelele de socializare în care femeile poartă bralette pe sub sacouri sau pulovere scurte care lasă colțuri de lenjerie la vedere. Mi-aș dori să fac o colecție de astfel de bralette, care pot fi purtate la vedere.

Nelly mai planifică să lanseze o colecție de lenjerie pentru mirese, seturi destinate pentru prima noapte de după nuntă sau luna de miere. Urmăriți-i creațiile pe Instagram, pagina mariko_lingerie_store.

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close