CălătoriiDespre copiiEvenimente

Nicoleta și familia ei au schimbat casa de 280 metri pătrați pe o autodubiță. Într-un an au vizitat 43 de state

Nicoleta Zisu s-a născut în Galați, România, însă locuiește în Statele Unite ale Americii din anul 2002. Avea o companie mică ce presta servicii de curățenie, ea fiind unica angajată. În timpul liber, ținea contabilitatea pentru tâmplăria soțului. Cuplul are două fetițe, astăzi de 5, respectiv 4 ani.

Așadar, ce i-a determinat să se mute cu traiul într-o … autodubiță?

„Stresul de la serviciu, închiderea companiei soțului, separarea de partenerii de afaceri într-un mod neașteptat și neplăcut, dar și simpla dorința de a explora lumea. Problemele de la locul de muncă al soțului ne-au dat impulsul de care aveam nevoie. Deoarece fetele încă nu sunt la școală, părea că e timpul potrivit pentru îndeplinirea unui vis. Nu am stat deloc la un hotel de când călătorim cu van-ul.”

Familia e pe drumuri, fără o viză de reședință undeva, în această lume, din anul 2019

„ Am locuit cam 17 ani în New Hampshire, suntem cetățeni români/americani, dar nu avem momentan o casă fixă, doar cea pe roți! Pe 20 octombrie am pornit la drum cu van-ul (autodubița), neștiind exact unde o să ajungem și cât vom fi pe drum. La început, căutam un mic Recreational Vehicle (autobuz dotat cu tot ce trebuie, ca o casă de locuit), dar nu părea potrivit pentru noi, așa că ne uitam deja la trailers (rulote). Până la urmă, am decis că un van e cel mai potrivit pentru noi. I-am făcut mici schimbări, l-am testat într-o plimbare scurtă până în Canada. Iar în Iulie 2019 ne-am împachetat toate catrafusele, am pus în depozit tot ce vrem să păstrăm, ne-am parcat van-ul în curtea prietenilor și am plecat în Europa. Ne-am oprit un pic la Madrid, a urmat Belgia, am trecut prin Olanda și Franța dacă tot eram în zonă, dar o mare parte din vară am petrecut-o la Galați cu părinții. Am mai vizitat un pic prin țară, iar în Octombrie, în drum spre State, ne-am oprit și în Italia cam 10 zile.”

Până astăzi au făcut peste 60 de mii de kilometri, au vizitat 43 de state și 50 de parcuri naționale
„În plus, am condus până în sudul Mexicului, unde am trăit o experiență de neuitat. Încercăm să trecem prin zonele din wish list-ul nostru cât e încă destul de cald afară, nu vrem să stăm prea mult în autodubiță. Visăm să ajungem în parcurile naționale Yellowstone, Yosemite, Badlands și în orașul Portland sau Seattle!”
Ce poartă cu ei în călătoria vieții lor și se vor opri vreodată?
„Voi răspunde mai întâi la a doua întrebare. Nu suntem oameni cu planuri, dar în mare, ne gândim să venim la anul în Europa. Nu știm încă dacă vom continua să călătorim sau dacă vom fi staționari. Dacă fetele vor dori să meargă la școală, s-ar putea să ne oprim, totuși, undeva.
Acum, ce avem la noi? Bună întrebare. Cam de toate și poate prea multe. Cred că avem la fel de multe lucruri cum ai avea dacă ai locui într-un apartament micuț!
– Haine pentru toate sezoanele pentru toți, dar cel mai mult de vară
– Mult prea multă încălțăminte (cred că fetele au peste zece perechi de pantofi)
– Costume de baie
– Prosoape, lenjerii de pat, jucării, jucării de plajă
– Animale de pluș ( foarte importante)
– Plăci pentru surfing
– Veste de salvare
– Mâncare( mult mai multă decât am avea nevoie, suntem cumva pregătiți pentru o criză economică sau ceva de genul)
– Bandaje, pastile, creme de soare
– Cărți, foarte multe cărți, caiete, carioci, și tot felul de alte lucruri.

După ce am locuit într-o casă cu 4 dormitoare, de aproape 280 metri pătrați, într-o țară unde e foarte ușor să ai prea multe și mai toți au totul fără să își dea seama, am înțeles că preferăm stilul simplu de viață. Ne bucurăm de puținele lucruri pe care le avem, coasem hăinuțele rupte în loc să le aruncăm și ne folosim banii ca să vedem cât mai multe locuri minunate în loc să îi cheltuim pe obiecte. Ne simțim tot timpul acasă, fetele nu au nicio reținere, oriunde am fi se simt în largul lor. Asta nu înseamnă că e totul roz, tot timpul. Avem greutăți, nemulțumiri și frustrări ca și atunci când trăiam într-o casă. Nu suntem deloc diferiți de alți oameni, doar că am ales să încercăm un alt stil de a trăi.”

Cel mai tare Nicoletei îi este dor de…

„Baie…Îmi este dor de băile lungi, într-o cadă. Noi facem duș în zonele de campare, la piscinele publice, înotăm în râuri și lacuri.”

Familia face duș

„Gătim în autodubiță. Avem o cutie în spate, care e bucătăria noastră. Gătim mult. De altfel, cei mai mulți bani îi cheltuim pe mâncare și benzină. În rest, încercăm să economisim. Banii puși deoparte sunt unica noastră sursă de existență din 2019 încoace.”

Cea mai importantă lecție a acestei călătorii este…

Iar eu te invit să îi însoțești virtual în aventura vieții lor. Fă click pe Follow la profilul lor de Instagram: gowhereyouwant.
Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close