Alimentație și sănătateOameni

Noua mea descoperire: spirulina vie! Prin ce se deosebește de cea uscată?

Până ieri, deschideam pachetele cu spirulină ținându-mă de nas și o înghițeam cu ochii închiși, atât de înțepător era mirosul, atât de neplăcut era gustul. Mă bucur să descopăr spirulina vie, aici, în Moldova, care:

 1. Are un gust și un miros PLĂCUT
 2. Este mai sănătoasă decât spirulina uscată, pe care o cumpăram sub formă de pastile

Spirulina despre care vreau să vă povestesc în acest articol se crește la o fermă celebră din Italia, de agricultori cu o experiență trecută prin trei generații. Spirulina „Spacefood” este un superaliment viu și o alternativă extraordinară la suplimentele sintetice. Spacefood este prima companie europeană, cu certificare BIO, ce livrează spirulină vie în toată lumea.

Nu întâmplător spirulina de la Spacefood vine în formă lichidă, noi fiind obișnuiți cu pastilele, fulgii și pulberea. Este important de menționat că uscarea, pe care o implică producerea ultimelor, seacă spirulina de vitamine și proteine importante.

DE REȚINUT! După uscarea algelor la temperaturi ridicate, ficocianina, care îi oferă spirulinei proprietățile sale puternice antiinflamatoare și antioxidante, devine complet inexistentă. Asta, chiar dacă algele se usucă la temperaturi relativ scăzute. Enzimele esențiale pentru descompunerea și absorbția nutrienților, inevitabil, sunt înlăturate. 

Spirulina Vie, în schimb, reușește să-și păstreze toți nutrienții, deoarece singurele etape de procesare a algelor, la fermă, sunt:

 • Recoltarea
 • Stoarcerea de apa în exces
 • Congelarea

Pentru ca Spirulina Vie să-și „conserveze” proprietățile miraculoase, trebuie păstrată în congelator și consumată imediat după dezghețare.

Acum, de ce am avea noi nevoie de spirulină? Eu, având o alimentație preponderent vegană, sunt printre primii pe lista consumatorilor care ar trebui să devină fanii acestui superaliment. Această algă albastră-verzuie este una dintre cele mai puternice surse de:

 • proteine vegetale
 • aminoacizi
 • antioxidanți
 • vitamine și substanțe nutritive

Un studiu efectuat de NASA în 2012 arată că un kilogram de spirulină este echivalent, din punct de vedere nutritiv, cu O TONĂ DE LEGUME PROASPETE.

Bun, mai aveam o întrebare pe listă legată de spirulina vie de la Spacefood. Cum aș putea să o consum, altfel decât în smoothie-uri? Răspunsul e simplu. O putem adăuga în:

 • sucuri
 • lapte vegetal
 • terciuri
 • ba chiar și în apă, căci, vă amintiți, ziceam că nu are un miros sau un gust neplăcut

Astfel, spirulina poate fi consumată cu ușurință atât de adulți, cât și de copii. E testat! Copiilor noștri le-a plăcut foarte mult smoothie-ul din banane și verdețuri, în care am adăugat spirulina de la Spacefood.

Apropo, vă invit să îi urmăriți (nu pe copii, ci pe Spacefood) pe Instagram. Vedeți spacefood_moldova.

Puteți plasa comanda printr-un simplu mesaj pe Instagram. Fiți sănătoși!

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close