Despre copiiOameni

O idee despre cum să organizezi zilele de naștere, teambuilding-urile, petrecerile burlacilor/burlăcițelor și alte evenimente

Cu pași repezi se apropia ziua de naștere a fetei mijlocii și îmi băteam capul: cum să o sărbătorim, altfel decât la o masă cu bunătăți? Aș vrea emoții, experiențe, ceva ce ar putea să o uimească. Și cât mă frământam eu așa, îmi iese în cale, în parc, Natalia. Nu mai țin minte cum am ajuns să vorbim despre atelierele pe care le organizează ea la Art Atribut. Dar m-am aprins ca un chibrit, imediat. Am zis că nici nu stau să mă gândesc la altceva. Vin cu prietenii și familia, de ziua Miei, la ea! Să își noteze în calendar. Așa și a fost.

Am ales să pictăm pe torbițe. Au intrat în horă și părinții, deci și invitații mari. Nu pot să vă redau în cuvinte atmosfera din atelier. Dacă la început, plutea stânjenirea în aer, păi pe la mijloc se împărțeau glume și încurajări. Toată lumea râdea, se spuneau bancuri despre cât de talentat e fiecare la pictat.

E genul acela de petrecere, la care copiii nu sunt trimiși în cameră sau la masa alăturată. Toți stăm grămadă și petrecem vesel timpul, ne conectăm, ne bucurăm de compania plăcută a fiecăruia.

Copiii mici au pictat după șablon. Eu m-am bucurat că avem unul, fiindcă nu mă consider deloc bună la pictură. Pe partea opusă a torbiței însă s-a jucat fiecare. Am lăsat amprente. Copiii și-au vopsit cu mare plăcere palmele, ca să obțină la final și o „radiografie” a liniilor vieții de pe palme.

Ni s-a permis să venim și cu mâncarea de-acasă, așa că, da, masa festivă nu a lipsit. După pauza de masă toți petrecăreții au revenit cu bucurie la pensule, la stofă și la vopselele acrilice. Torba poate fi folosită la cumpărături, dar numai după ce este călcată și spălată la 30 de grade. Asta, ca să nu se spele vopselele. Și da, poate fi pusă în mașina de spălat.

Vine ziua fetei noastre mari. Mă gândesc la un atelier de pictură pe globuri din sticlă, căci în noiembrie ne pregătim de împodobirea bradului de Crăciun.

Cu Natalia de la Art Atribut, poți avea diferite ateliere: de pictat pe pânză, pe tricouri, pe sticlă, papier-mâché, etc. Plătești doar lucrarea. Pentru o torbiță, de exemplu, achiți 150 de lei. În acest preț se includ materialele, spațiul, ghidajul Nataliei. 

Și am zis că o să repetăm acest atelier cu diferite grupuri de oameni: cu familia, cu prietenii. Nu avem nevoie de o ocazie specială ca să ne reunim, împărțind o experiență atât de faină. Natalia ne arată diverse tehnici de pictură, inclusiv cu buretele, cu peria – măturiță, cu pensule mari, cu degetele și mâna. Și obținem o adevărată ședință de terapie prin artă. Ne relaxăm, dăm afară toate emoțiile negative și ne umplem cu cele pozitive. Stăm de vorbă. Povestim. Deci îmi place la nebunie acest tip de a petrece timpul. Recomand!

Pe Natalia o găsiți pe Facebook, aici: https://www.facebook.com/natalia.surdupalanciuc

nr. tel.  079437605

Adresa atelierului Art-Atribut: strada Bernardazzi 83 (aici găsiți un magazinaș cochet cu mii de chițibușuri și instrumente pentru lucru manual, inclusiv statui de pictat, măști executate după tehnica papier-mache, jucării din lemn, ș.a.)

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close