Operațiile estetice și intervențiile minore, precum tatuarea sprâncenelor, îți pot afecta starea de bine
Nici nu am observat când operațiile estetice, menite să îmbunătățească aspectul unui chip desfigurat într-un accident rutier, de exemplu, au devenit efectiv o rutină. Oamenii „se joacă de-a Dumnezeul”, după mine. Văd fete foarte tinere (nici nu sunt sigură că au atins majoratul) cu buze în care s-a injectat acid hialuronic. Femeile au ajuns să semene, de parcă sunt gemene. Pomeții și buzele par de la o mamă. Și, cu cât mai mult „se lucrează” chipul, cu atât mai urât devine. Lasă senzația de „ceva nu a mers cum trebuie”. Am avut o discuție foarte interesantă legată de modificarea trăsăturilor feței cu art terapeuta și psiho-pedagoga Natalia Surdu-Palanciuc. De la ea aflu despre Suada Agachi - specialistă în citirea chipului. Are și o carte în care explorează acest subiect. Vreau să împart cu voi câteva gânduri.

„Ne naștem cu un chip pe care sunt imprimate trăsăturile moștenite prin cele două ramuri ale arborelui genealogic. Forța Divină a cântărit atât de bine lucrurile. Laolaltă cu trăsăturile fizice, omul moștenește și vocea, anumite proporții ale corpului, culoarea și textura părului, culoarea pielii, etc. Pe un chip de om se întâlnesc toți strămoșii lui, câteva generații și acest chip e purtător de informații. Deci ar trebui să înțelegem: orice intervenție pe chip și în corpul uman aduce imediat schimbări informaționale în câmpul energetic al persoanei. Există o armonie și o interconexiune între corpul material și cel energetic. De aceea, orice modificare, chiar și la nivelul gândului, adică în corpul energetic, va schimba și va afecta corpul fizic. Și invers, orice modificare a corpului fizic va aduce schimbări la nivelul energetic (stări, emoții, credințe, gânduri)”, începe să îmi explice Natalia.
De unde apare dorința de a schimba radical unele trăsături fizice?
„Totul începe din copilărie, de la educația din familie. Convingerile părinților influențează enorm stima de sine și acceptarea propriei identități de către copil. Copilului îi dăunează foarte mult comparația: că altul e mai bun, că se descurcă mai bine, că are note mai bune, că e mai cuminte și tot așa. Dăunează și restricțiile constante, nejustificate, fără o explicație. Îi face rău și interdicția de a-l lăsa să ia decizii de mic. Poate nu i se cere opinia…Toate aceste lucruri însămânțează în copil frustrarea. Ajunge să nu aibă încredere în forțele proprii și nu își cunoaște limitele, căci mereu i-au fost încălcate. Treptat îi scade stima de sine și energia vitală de autoapreciere, dar cel mai grav este că dispare iubirea de sine, iubirea față de propriul corp. Apare detașarea persoanei de corpul propriu. De aici și complexele de inferioritate, neacceptarea fizicului.”
Este interesant că trăsăturile feței vorbesc despre aceste traume, despre stările și trăirile omului.
„Orice stare umană, orice trăire, orice mimică, orice rid, orice semn (alunică, pată) are un sens și o cauză.Totul are un început și un sfârșit, adică o emoție, o stare, o traumă, un stres. Toate se reflectă pe chip. Expertul știe să le citească, ba chiar și un amator inițiat s-ar descurca. Schimbările pe chipul uman sunt continue, în dependență de starea de spirit pe care o are persoana. Fiecare parte a feței și a corpului poate fi citită după felul în care arată. Sunt deja criterii foarte bine stabilite de secole. Există arta citirii chipului uman, pe care o stăpânește Suada Agachi. Și după anumite criterii se dau anumire caracteristici.”
Ce se întâmplă dacă persoana își schimbă trăsăturile? Dacă intervine cu o operație estetică sau cu injectări, tatuaje?
„Dacă persoana intervine chirurgical, modificând ceva pe chip, dar stările sale nu se schimbă, atunci mesajele devin false și contradictorii cu realitatea. De exemplu, buzele cărnoase ale unei doamne trebuie să dicteze mesajul: „Sunt bună, pașnică, iubitoare, dăruiesc…” Dacă o femeie cu buza de sus subțire și-o mărește și încearcă să fie mai iubitoare, să dăruiască mai multă dragoste, atunci se instaurează armonia. Exteriorul și interiorul se află în rezonanță. Dar cel mai des nu are loc schimbarea energetică interioară a persoanei și aici apare lupta cu sinele și cu cei din jur. Noi avem un subconștient uman colectiv. La nivel de subconștient citim chipul omului. Când îl privim, facem niște concluzii despre om, judecând după trăsăturile feței. Și dacă la exterior vedem ceva ce nu rezonează cu interiorul, ne simțim debusolați și putem alege să ne îndepărtăm de acel om, fiindcă nu îl înțelegem, nu știm la ce să ne așteptăm.”
Mai există o nuanță: foarte des „specialiștii” comit gafe. Îi „desenează” femeii, de exemplu, trăsături care sunt în total dezacord cu chipul și lumea lăuntrică a acesteia. Ridică arcada sprâncenelor prin tatuare și obțin o imagine de om mereu nemulțumit, pretențios sau indignat.
„Faptul că mesajele transmise în exterior nu corespund cu starea interioară duce la un conflict psihosomatic. Se poate chiar îmbolnăvi. Și apoi, neacceptarea inconștientă a sinelui va continua și se poate agrava. Persoana va tot încerca noi intervenții, îi va fi greu să se oprească. Va încerca și piercing-ul, tatuajele pe corp, intervenții cu botox în diferite părți ale corpului, va încerca să înlăture una sau a doua. Se ajunge, deseori, la mutilare. Și e grav că nimeni nu le avertizează despre consecințe. Pielea, supusă atât de mult stresului, îmbătrânește, pierde din elasticitate și fermitate, pigmenții pot prinde nuanțe ciudate (de la mov deschis la gri, până la bordo, negru – nuanțe teatrale, nefirești). Consider că se poate interveni cu operații și proceduri cosmetologice invazive doar după accidente grave, pigmentări sau depigmentări, stres, boli”, încheie Natalia.
„Dacă femeia e mai mentală, analitică, lucru care se reflectă prin buzele subțiri, dar își face buzele foarte groase, pline, cu ajutorul injecțiilor, devine cumva teatrală, conflictuală cu sine. A vrut să pară mai feminină, mai senzuală, fără să lucreze și pe interior, și obține un sistem care o bulversează.
Acum, vin cu mai multe curiozități legate de trăsăturile chipului și citirea acestora, despre care aflu de la Suada Agachi. Găsiți foarte multe informații livrate de ea pe Youtube.
Sprâncenele lăsate jos, peste pleoapă – simbol al ascezei (sacrificiilor). Persoana tinde să se retragă pentru a fi în singurătate.
Sprâncenele scurte și subțiri, care cresc în sensul invers. Persoanele cu asemenea sprâncene sunt cumva antisociale, nu prea reușesc să se împrietenească cu oamenii.
Sprâncene care cresc, în mod natural, „frumos pieptănate” au persoanele cu multe cunoștințe despre diferite lucruri.
Pleoapele:
Pleoapele vizibile, pronunțate, vorbesc despre faptul că omul e sensibil și romantic.
Pleoapele „ascunse” sugerează că persoana e ca un spion, un detectiv, iar cel care îndrăznește să o mintă ar trebui să știe că ea demult are toate rapoartele făcute, cu lux de amănunte, despre minciună. Așteaptă să vadă cât de departe poate să ajungă cu minciuna.
Colțul intern al ochiului:
- ascuțit – simț oratoric foarte bine dezvoltat
- rotunjit – simți oratoric puțin dezvoltat, la bebeluși e rotunjit, lucru de înțeles, căci nu pot vorbi
Șanțurile pronunțate de ambele părți ale nasului sunt simbolul persuasiunii, al succesului. „Dacă vă uitați în Top Forbes, persoanele care ajung acolo au șanțurile de lângă nas foarte pronunțate”, spune Suada.
Buzele (arată cât de afectuos, cât de iubitor poate fi un om)
- Atunci când buza de sus e sub formă de litera M, înseamnă că persoana e iubitoare de frumos, de estetic.
- Când buza de sus este mai subțire decât cea de jos se presupune că persoana nu știe să ofere iubire. „Nu știu cum să ofer iubire, dar am nevoie să primesc iubire”. De regulă, la oameni cam așa și e. Buza de sus e mai subțire, căci ne este mai ușor și ne place mai mult să primim decât să oferim. Iar viața pentru asta și ne este dată, ca să învățăm să oferim. Atunci când buza de jos este mai subțire: „Îmi place să ofer iubire, senzații.” De aceea, „dacă tot decideți să faceți operație estetică, să o faceți cu bun gust, armonios, estetic, altfel veți căpăta un chip plin de dramă”, așa cum se întâmplă cel mai des. Se exagerează cu dimensiunile, se capătă acele buze de „rățușcă” și efectul dramatic, teatral. E ușor să se alunece și în starea corespunzătoare cu asemenea buze. Femeile de afaceri, de regulă, au buzele subțiri. Ele sunt mai hotărâte, trăiesc după un program, după ceas. Nu prea oferă dragoste sau afecțiune, căci sunt ocupate. Au treabă. Și atunci când își măresc buzele, se văd în oglinde ca și cum „mai feminine”, „mai iubitoare”, dar pe interior vor să fugă, să „taie”, nu se pot împăca cu sine. Nu se simt bine în pielea lor.
- Când buzele sunt înguste și foarte subțiri, pot indica faptul că persoana nu prea face bine. Vedeți la Hitler.
Nasul:
- nasul mic – semn de infantilitate, neseriozitate (când îl micșorezi prea tare și ai 40-50 de ani, schimbarea nu îți face tocmai bine, oamenii nu te vor lua în serios)
- nasul rotunjit – omul e bun la suflet
Potrivit Suadei Agachi, nasul la femei vorbește despre cum va fi partenerul lor și despre cum se vor manifesta ele din punct de vedere sexual, dar și în profesie. Cu cât e mai proeminent, cu atât mai ambițioasă și carieristă va fi. Femeile cu nasul proeminent tind să pună presiune pe partener, să îi domine, de aceea le este destul de greu în căsnicie.
Nasul, care privit din față, are nările foarte vizibile, iar din profil se vede ca fiind cu vârful orientat în sus, vorbește despre faptul că omul nu știe să țină secrete. Pierde ușor informațiile. Dar și bunurile.
Nasul ca la Barbara Streisand spune că acel om poate avea o carieră strălucită.
Suada cheamă femeile să atragă o atenție deosebită zonei de sub nas (șanț subnazal). Dacă există mici alunițe, riduri, punctișoare roșii pe filtrum, sub nas, există și temei pentru a verifica starea de sănătate a sistemului reproducător. Acest filtrum e ca un uter în miniatură. La formă ne referim.
Șanțul subnazal foarte proeminent la bărbați vorbește despre faptul că e „versat” în sex, poate oferi un preludiu ca la carte. Iar dacă are și vocea mai răgușită, există motive să credem că e un partener de sex foarte bun, cu experiență. Același lucru putem spune despre femeia cu un chip foarte tânăr, de la care te-ai aștepta să aibă o vice subțirică, dar e invers, vocea e foarte răgușită. Are experiență bogată în materie de sex, dar despre care se abține să vorbească.

Gropița în bărbie. Mai des se întâlnește la bărbați. E semn că se înțeleg mai bine cu femeile decât cu bărbații și au nevoie de atenția femeilor, de aplauze, afecțiune. Tind să își aleagă o profesie unde sunt înconjurați de femei. Gropița în bărbie, la femei, ne arată că persoana are reacții mai răutăcioase în diferite situații și un plan B ca să te învețe o lecție, dacă i-ai trecut drumul. Foarte mulți actori au gropițe căci simt nevoia să primească aplauze.
Disclaimer: Toate trăsăturile chipului se citesc în ansamblu, nu separat. Nu judeci doar după forma nasului, ci te uiți și la ochi, la sprâncene, etc.
Vă recomand să o urmăriți pe Suada Agachi pe rețele și pe Youtube, ca să descoperiți fascinanta artă a citirii chipului.