Despre copii

Patru jocuri minunate pe timp de criză, de la EduJoc

Pe geamuri am desenat, prin labirinturi din hârtie igienică am rătăcit, cu linte și făină de porumb am pictat, am alergat la viteză, frisbee am jucat, la întrecere cu fetițele noastre în căruțuri ne-am luat.

Și mare ne-a fost bucuria, la sfârșitul uneia din zilele trecute, când la ușa noastră a ajuns Victoria Novac de la Edu Joc. Fetițele noastre, de 1,5 și 2,4 ani s-au jucat mai bine de două ore. Mai corect zis, noi toți patru ne-am jucat. Eu personal ador jocurile de masă, sunt o jucătoare care se aprinde repede și iubește să câștige. Așteptam cu nerăbdare să ne fie livrate jocurile, gândul îmi era toată ziua la turnul instabil.

Blocurile din lemn sunt fabricate în Moldova, un set conține 24 de piese. Pentru jocul Turnul Instabil, producătorul recomandă 2 seturi. Noi am început cu unul, e foarte interesant.

Soțului i-a plăcut foarte mult și, oricât de ciudat ar putea suna, soțul meu nu știa de existența jocului Turnul Instabil. Fetița cea mare a prins repede firul, a tras cu succes, fără să dărâme construcția, vreo două blocuri. Intenționat le-am ales pe acestea, pe site-ul EduJoc, pentru că sunt groase și mari.

Farmecul lor e că sunt multifuncționale. Poți construi cu ele orice poftești, orice te lasă imaginația. Emma revine la ele de mai multe ori pe zi, deci e genul de joc de care nu te saturi.

Nu e „de unică folosință”. Așa numesc eu jocurile care fac totul pentru copii și nu cer creativitate sau un exercițiu de logică.

În plus, noi evităm plasticul. Preferăm materiale naturale, fără vopsea sau, în cel mai rău caz, acoperite cu vopsea inofensivă. Blocurile din lemn sunt o achiziție cu care mă mândresc (soțul meu încerca să mă convingă să nu mai cumpăr jucării, chiar dacă nu avem foarte multe).

Lacul cu peștișori.

Fetița cea mică poate sta si jumătate de oră în fața acestui joc. După mine, nu trebuie să lipsească dintr-o casă în care locuiește un copil mic (8 luni – 3 ani , după mine, sunt vârstele potrivite). Ajută la dezvoltarea motricității fine (mai ales dacă cel mic are o mamă ca mine , care insistă să nu se trișeze, să fie ținută doar undița cu mâna, deci să nu fie luat între degete magnetul ca să fie lipit de pește). Peștișorii ajută la antrenarea spiritului de observație și la dezvoltarea coordonării mână-ochi. Lacul cu peștișori de la Edu Joc servește și ca un puzzle. Neapărat o rog pe Emma să le găsească peștilor de diferite specii, prin urmarea de diferite forme și mărimi, căsuța.

Bufnița-labirint. Iarăși, un joc minunat! Îl ajută pe copil să se concentreze – o deprindere absolut necesară, la orice vârstă. Copilul plimbă mărgelele cu un pix care are la capăt un magnet. Și biluțele au magneți. Magneții se atrag, prin urmare mărgelele sunt trase prin labirinturi în căsuțele lor.

Fetița cea mică preferă să lipească și să dezlipească magnetul pixului de piulița metalică.

De cel mai mare succes, după blocurile din lemn, s-au bucurat tablele cu puzzle, tablă de scris cu creta și cu markerul. Sincer vorbind, și mie mi-a plăcut . Poți desena tot felul de povești pe lângă personajele din magneți, copacii, iarbă și clădirile pe care le conține setul. Ador jocurile multifuncționale! Am mai zis asta?

Este important să supraveghem copiii mai mici de un an, care pun tot ce le nimerește sub mână, în gură. Piesele din tabla cu puzzle sunt micuțe. Cred că e important să menționez că prețurile la Edu Joc sunt bune, chiar foarte bune, în comparație cu cele din alte magazine, pentru produse similare.

Să vă mai arăt cu ce le ținem ocupate pe fetițele noastre. Atașez câteva fotografii.

Ce faceți voi cu copiii mici, în carantină? Lăsați , vă rog, idei!

#stămacasă

#totulvafibine

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close