Despre copiiOameni

Prinde o idee de reuniune cu cei dragi! Creează compoziții din plante de cameră cu Floral Soul

Se pare că în familia noastră, spre marea mea bucurie, s-a înrădăcinat tradiția de a sărbători zilele de naștere ale copiilor într-un cadru mai puțin obișnuit, învățând împreună cu ei lucruri noi. Anul trecut au fost picturile pe torbițe și globurile de Crăciun confecționate manual.

În acest an, i-am invitat pe oamenii mei dragi la un atelier de Kokedama, la orangeria Floral Soul. La drept vorbind, nici nu trebuie să faci kokedame ca să îți umpli inima atunci când vizitezi acest spațiu verde și viu, amenajat într-o clădire veche din Chișinău, pe strada Mihai Kogălniceanu. E suficient să fii prezent acolo. Și, totuși, încântarea sporește în momentul în care îți rătăcești degetele prin țărână și le gâdili cu frunzele plantelor.

Am creat kokedame. Ce sunt acestea? Compoziții din plante, sfagnum (mușchi de turbă), țărână și ață din cânepă. Conceptul, vechi de sute de ani, vine de la japonezi. Pe scurt, într-o bilă din țărână bagi rădăcinile plantei, apoi pui peste bilă o „rochie” din sfagnum și o încingi cu ața din cânepă. Într-un final, planta se agață oriunde se preferă.

Lăsând deoparte detaliile tehnice legate de crearea compoziției, pe care le las pe seama fetelor de la Floral Soul, vreau să las aici recomandarea zilei: organizați reuniunile de familie sau cu prietenii, chiar și teambuilding-urile la un asemenea atelier. Eu aș face și interviul de angajare în această manieră. Ies la suprafață caracterul și abilitățile omului. Înțelegi dacă are spirit de echipă, răbdare, perseverență, dacă e pregătit să facă „treaba murdară” în sensul foarte bun al cuvântului sau așteaptă ca alții să ducă greul, afli dacă renunță ușor atunci când ceva nu îi reușește.

Dar ceea ce îmi place mie cel mai, cel mai mult, este VRAJA. Se întâmplă ceva greu de descris în cuvinte în momentul în care omul interacționează cu plantele și pământul. Ador să observ cum se relaxează, cum se luminează la chip și cum se deschide. Toți devin, într-o clipă, mult mai guralivi, mai glumeți, semn că plantele și-au făcut efectul de binedispunere. Îmi place să mă conectez cu ei prin procesul de creație. În acest mod, îi simt mai aproape. Îmi place să adun mai multe generații la o masă, să lăsăm împreună urme, cele mai importante fiind, fără îndoială, emoțiile și amintirile noastre.

Bineînțeles, și kokedamele sunt valoroase. Nu îmi pot lua ochii de la cea pe care am făcut-o împreună cu fiica mea. În suflet e cald și bine. Asta vă doresc și vouă.

La final, las un mic anunț. Orangeria Floral Soul împlinește 2 ani. Cu această ocazie, în perioada 21-24 octombrie, va avea reduceri de 20-30 % la toate plantele. Iar pe 22 octombrie, suntem invitați la petrecerea aniversară, care va începe la ora 17.00. Primii oaspeți vor primi în dar plante decorative. O parte din ele au trecut prin secția de terapie intensivă a orangeriei, inclusiv cele pe care le-am adus noi. Acum că au ieșit din comă și pot fi externate, sunt pregătite să își cunoască noii stăpâni. Primul venit, primul servit, așa că recomandarea mea este să vă grăbiți.

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close