Rețete testate. Notați 2 rețete simple și delicioase cu făină din fulgi de ovăz
Aveam mari emoții când m-am apucat de quiche cu spanac (tarta cu spanac). Nu prea se lega în capul meu cum o să se lege crema din nucile caju cu ingredientele din umplutură. Am avut însă încredere în Dolce far verde și nu am greșit. Am obținut o tartă spectaculoasă, care s-a bucurat de mare succes în familia mea, dar și pe rețelele sociale. Rețeta a fost preluată cu entuziasm, inclusiv pentru că suntem în carantină din cauza Coronavirusului și avem de gătit foarte mult. Eu sunt adepta rețetelor simple, ușor de executat. Prefer să stau mai puțin în bucătărie, ca să petrec mai mult timp cu cei dragi. În același timp, îmi plac rețetele frumoase, bucatele care arată bine, arată gustos. Încă învăț să le aranjez frumos în farfurie, noroc de food bloggerii și vloggerii care ne învață ABC-ul gătitului bun de pus pe peretele Facebook, Instagram, Pinterest și altele câte mai există. Rețetele pe care le testez și le propun sunt vegane, căci familia noastră a renunțat și la lactate. Foc în cuptor, să începem!

Quiche cu spanac
Ingrediente blat tartă:
200g fulgi de ovăz
40g ulei de cocos
150ml apă
Ingrediente pentru crema de caju:
250g caju hidratat
150ml apă plată
1 lingură oregano
sare și piper după gust
o lingură fulgi de drojdie inactivă (opțional)
Ingrediente pentru umplutură:
O mână mare de spanac ( eu am pus 2 caserole)
1/2 legătură mărar (eu nu am pus mărar, nu prea îmi place)
ceapă verde 3 fire 1/2 ardei gras roșu
1/2 de fir praz
Mod de preparare:
Pasul 1: Amestecăm făina de ovăz (fulgii de ovăz i-am mărunțit în râșniță) cu apa și uleiul de cocos. Formăm aluatul.
Pasul 2: Întindem blatul, tot cu ajutorul mâinilor, într-o formă de tartă. Ungem forma pentru copt cu ulei de cocos, să nu se lipească tarta.
Pasul 3: Punem la cuptor forma pentru 15 minute la foc mediu și trecem la umplutură.
Umplutură de caju si spanac
Pasul 4: Tăiem în bucățele mici spanacul, prazul și ceapa și le călim pentru 5 minute în tigaie. Adăugăm și ardeiul roșu tăiat rondele. Mai lăsăm la “călit” pentru aproximativ 5 minute.
Pasul 5. Mixăm caju-ul într-un blender până ce ajunge la consistența de cremă! Adăugăm și condimentele + opțional drojdia inactivă.
Asamblarea!
Pasul 6: Amestecăm crema de caju cu umplutura de spanac și praz și le turnăm peste blatul proaspăt scos din cuptor.
Pasul 7: Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 1 oră la foc mediu (140-160 grade).
Nu o sa vă cred dacă o să îmi spuneți că nu v-a plăcut. E imposibil , căci e delicioasă!
Galettă cu fructe și înghețată vegană din banane
Bucătăria a fost inundată de soare și mi s-a făcut poftă de un desert. Dacă nu știam că afară sunt cinci grade și că e luna martie, aș fi crezut că e vara. Papilele gustative au cerut un desert estival, mi s-a făcut dor de galette. Știu de ele de la SooCookie Home Bakery . Elena Tomuz face galette cu prune absolut senzaționale. Pentru că am renunțat la lactate, am căutat galette fără ouă și fără unt, pe internet. În ajutor mi-a venit, din nou, Dolce far verde.
Așadar, poftim rețeta minune, care m-a cucerit!
Ingrediente:
200g fulgi ovăz
40 g ulei cocos
150 ml apă
1 lingură zahăr de cocos
un vârf de sare
Ingrediente umplutură:
5-6 mere dulci
1 linguriță scorțișoară
vanilie
1 lingură zahăr cocos (opțional)
Modul de preparare:
Pasul 1: Facem făină din fulgii de ovăz.
Pasul 2: Adăugăm peste făina de ovăz zahărul de cocos și sarea. Amestecăm bine, adăugăm apa și uleiul de cocos. Amestecăm până ovăzul absoarbe toată apa. Îl dăm deoparte pentru 10 minute.
Pasul 3: Tăiem merele în felii, le amestecăm împreună cu scorțișoara, vanilia și zahărul de cocos. Înainte de asta, eu am trecut merele prin tigaie, le-am uns cu ulei de cocos, le-am tăvălit un pic, le-am rumenit.
Pasul 4: Presurăm o lingură de făină de ovăz peste aluatul care s-a întărit, ca să nu se lipească de degete și îl întindem pe hârtia de copt cu făcălețul. Aluatul din ovăz nu e la fel de maleabil ca cel din grâu, după ce e întins foarte ușor, la fel de ușor se poate rupe când devine prea subțire. Așa că atenție, nu-l subțiați prea mult.
Pasul 5: Adăugăm umplutura din mere și începem să modelăm marginile aluatului într-o formă de coșuleț. Pasul 6: Dăm toată compoziția la cuptor pentru aproximativ 30 minute la foc mediu.
Înghețată din banane 🍦
Trecem prin blender bananele înghețate și laptele de cocos. Atât.
*Nu mă întrebați care sunt proporțiile, căci am pus ingredientele după plac, la ochi, atât cât să îmi placă anume consistența, iar în loc de lapte am folosit pastă de cocos de la Pastas. Am amestecat câteva linguri de pastă cu apă. E foarte gustoasă această înghețată!!)
Cred că anume cu înghețată această galettă vegană capătă un gust aromat, bogat.
Abia aștept să se coacă piersicile și prunele! Galettele sunt minunate anume cu aceste fructe.
Pentru mai multe rețete vegane urmăriți Dolce far verde. Unele sunt însoțite de video, ceea ce ajută foarte mult la gătit.