Despre copiiSarcină/Naștere

Semnele prevestitoare ale nașterii. Cum știi că azi-mâine va începe?

Corpul tău, dragă femeie, îți va da semne foarte clare despre faptul că e pregătit să aducă pe lume copilul. Ai putea experimenta următoarele senzații:

  1. Copilașul coboară în bazin. Eu am simțit foarte bine această coborâre la a treia sarcină. Aveam senzația că un peșiștor încearcă să se ascundă în nisip. Și nu mai puteam grădinări cu o săptămână înainte de naștere. Nu mă puteam apleca. Aveam senzația că o să îi strivesc mânuțele copilașului, atât de jos era poziționat. Un indiciu, că a coborât bebelușul, este senzația că s-a lăsat burta în jos. Se face spațiu între burtă și piept. Coastele toracelui se eliberează. Deci ai loc pentru a pune palmele pe coaste și da, poți respira mai ușor! Vei simți diferența!
  2. Diareea sau chiar și voma sunt un alt semn prevestitor. Organismul se curăță în acest fel, pentru a-i face loc bebelușului. Asta este o teorie. Altă teorie spune că mușchii uterului și cei din rect se relaxează, astfel corpul se pregătește de naștere. Ar mai fi explicația că prostglandinele – hormonii care dilată și măresc uterul, acționează ca să îl acomodeze cu nașterea, moment în care apare diareea. Ar mai fi o teorie că peritoneul – membrana care acoperă organele interne, precum intestinele și ficatul, reacționează la contracțiile uterului, se irită, de aici și senzația de vomă. În fine, ideea e că vei merge la WC cu treburi serioase mai des decât în timpul sarcinii.Scaunul va fi moale. Nu ai cum să nu observi asta. Și dacă se întâmplă, să ai bagajul de maternitate pe aproape.
  3. Urinare mult mai frecventă. Copilașul coboară, căpșorul apasă și mai tare pe vezica urinară. Cu vreo 3 zile înainte de naștere, aveam senzația că cineva a deschis un robinet de al meu despre care nu știam că există. Urinam muuult. Scuze pentru detalii, dar de fiziologie nu fugi.
  4. Dispare pofta de mâncare. Tot nu ai cum să nu observi acest semn. Dacă până la data probabilă a nașterii, nu mai știai cum să faci să uiți drumul spre frigider, atunci cu vreo 3-4 zile înainte de travaliu, nu mai ai grija asta, fiincă pur și simplu nu îți va fi foame. Și te-ai putea simți chiar mai ușoară. Unele femei scad în greutate.
  5. Căldură în tâmple. E un semn destul de neobișnuit. L-am simțit atât de bine la a treia sarcină, poate și petnru că eram mult mai conștientă și urmăream toate schimbările din corp. A fost foarte interesant. Simțeam un flux puternic de căldură la tâmple, parcă și pulsa cumva. O moașă din Rusia a confirmat, la un webinar, că este un semn ce prevestește travaliul.

Mai multe semne vezi aici, pe vlogul meu, Nașterea Mea. Și, te rog, abonează-te, ca să nu ratezi alte episoade, sper eu, utile pentru tine.

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close