Alimentație și sănătateDespre copiiOameni

Sexul după naștere. De ce este normal să dispară apetitul sexual și când revine? (INTERVIU)

După ce femeia aduce pe lume un copil, libidoul scade. Apetitul sexual poate lipsi cu desăvârșire. E un proces normal, nu trebuie să vă faceți grji. Vă puteți îngrijora doar dacă a trecut un an după ce ați încetat alăptarea la sân, iar atracția sexuală și pofta sexuală întârzie să revină. De ce scade libidoul? Deoarece în organismul mamei care alăptează se formează hormonul prolactina - hormonul responsabil de producerea laptelui matern. Cu cât mai înalt e nivelul de prolactină, cu atât mai scăzut este nivelul atracției sexuale. Natura este înțeleaptă, a creat femeia și bărbatul pornind de la instinctul de supraviețuire și de continuitate a vieții pe pământ, mi-a explicat LIVE, pe Instagram, psihologul și sexologul Mariana Spânu. Organismul femeii încă nu este gata pentru conceperea unui copil, de aceea exclude excitarea, atracția, dorința de a face dragoste cu partenerul.

Sexul din obligație înseamnă violență, mai jos voi scrie câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de subiect. Să începem!

Ce este apetitul sexual? Cum se formează? De unde vine? 

Trebuie să cunoaștem două concepte: libido și constituție sexuală. Constituția sexuală vorbește despre cât de des omul are nevoie de sex. E un factor genetic. Libidoul se poate dezvolta pe durata întregii vieți. În ce mod? Cu cât mai des faceți sex, cu atât mai des apare nevoia să faceți sex.

Ce este atracția sexuală?

Atracția sexuală poate însemna pur și simplu să vrei sex. Se întâmplă ca femeia să vrea sex, dar nu cu partenerul ei. Atracția sexuală este o nevoie internă a organismului. De ce oamenii fac dragoste sau sex? Pe lângă faptul că iubesc și își doresc partenerul, organismul le cere producerea hormonului fericirii. În timp ce faci sex, acești hormoni se formează foarte ușor. De aceea, dacă vreți să vă simțiți fericiți, să vă ridicați dispoziția, faceți sex și obțineți orgasmul, recomandă sexologul Mariana Spânu. Din păcate însă, continuă specialista, nu toate femeile pot simți orgasmul. Există mitul că , dacă femeia face sex și nu simte orgasm, sănătatea ei va avea de suferit. Din această cauză unele femei se tem să facă sex sau consideră сă au deficiențe și refuză să facă sex, ceea ce nu este corect.

De ce proaspăta mămică poate să nu fie atrasă de partener?

Femeia, în subconștient, l-ar putea vedea vinovat pentru suferința prin care a trecut, în caz că nașterea a decurs greu. Iar dacă sarcina nu a fost planificată, dacă a venit pe neprins de veste, la care se adaugă nașterea complicată, femeia poate fi inconștient supărată pe el. Atunci când bărbatul se străduiește, aleargă în jurul ei, are grijă de ea, iar femeia oricum îl respinge, întrebarea e pe cine a început să vadă în el, atunci când partenerul a devenit grijuliu. Dacă bărbatul a început să fie extrem de grijuliu după nașterea copilului, mama ar putea deveni geloasă. Poate ajunge să își respingă partenerul dacă vede în el doar tată, nu și partener.

De ce se întâmplă că bărbații nu își mai doresc partenerele, după ce au născut un copil?

Bărbatul vedea în femeia sa doar amantă și soție, iar aici a început să vadă în ea și mamă. E foarte important ceea ce se întâmplă în capul bărbatului în aceste clipe, deoarece dacă el vede în femeie mamă, nu poate face sex cu ea. Nu mai poate face cu ea perversiuni sau sex într-o formă neobișnuită, căci acestea nu se fac cu femeia care i-a născut un copil. Din nou, toate aceste lucruri se întâmplă în cap. Bărbații pot în general să renunțe la sex sau trec la sex foarte plictisitor. Bărbatul poate pierde atracția sexuală față de mama copilului dacă a asistat la naștere. Bărbații sunt ființe vii, care au creier, emoții, frici. Bărbații văd cum femeia se chinuie, că o doare. Bărbatului îi este teamă apoi să îi facă durere în timpul sexului. Dacă bărbatul aude cum strigă, cum o doare, dacă vede că medicul a luat bisturiul sau foarfeca, toate acestea se sedimentează. În funcție de cum își gestiona fricile în copilărie, poate să apară respingerea sau frica. La el apare teama că ar putea să rămână din nou însărcinată și că vor trebui să treacă prin același proces din nou. Bărbatul, inconștient, renunță la sex.

Cum pot fi reanimate relațiile intime după nașterea copilului?

Vorbiți cu rudele, bonele, buneii, ca o dată pe săptămână, copilul să se afle în afara casei. Veți avea de exemplu două ore pentru a fi împreună cu partenerul. În aceste 2 ore, nu e obligatoriu să faceți sex. Relația dintre parteneri nu e doar despre sex, ci despre comunicare, inclusiv statul pe divan și privitul unui film. Astfel deveniți mai apropiați. Nu vă aruncați cu capul în griji.

Este femeia obligată să facă sex, dacă soțul insistă?

Femeia nu îi datorează nimic nimănui. Unicul om căruia îi datorează ceva este EA însăși. Există un șir de convingeri care ne-au fost impuse de societate, de părinți, profesori, blgogeri, TV. Primul lucru pe care trebuie să îl înțeleagă femeia este că nimeni nu o cunoaște mai bine decât ea însăși. Ea știe mai bine decât noi toți de ce are nevoie. Dar mai întâi trebuie să își asculte corpul. Din punct de vedere medical, femeia care a devenit mamă, poate întreține raporturi sexuale după 4-6 săptămâni. Însă ea poate să nu fie gata psihologic sau chiar durerile în bazinul mic pot persista. Sexul trebuie reluat lent și foarte atent. Femeia trebuie să fie odihnită, să fie alese poziții corespunzătoare. Femeia poate sta pe o parte sau deasupra, ca să poată controla viteza de frecare.

Cu ce poate fi înlocuit sexul cu penetrare?

Doar dacă femeia vrea, să aplice tehnici manuale. Sunt peste 30. Sunt foarte simple, ușor de reținut. Bărbatul chiar mai repede va ajunge la orgasm de la tehnicile manuale aplicate de femeie, decât atunci când le face el singur. Folosiți neapărat un lubrifiant. Nu folosiți ulei de floarea-soarelui sau pentru copii. Asta poate provoca alergii. Sunt uleiuri pentru masaj și lubrifiante. Dacă aplicați tehnici manuale, alegeți lubrifiante pe bază de silicon, vă vor servi mai mult timp. Dacă faceți sex oral, sunt și pentru asta lubrifiante speciale. Puteți să faceți jocuri, când voi dominați și bărbatul face ceea ce îi spuneți. Îmbrăcați un costum sau poate un bici, începeți să îi indicați ce să facă. Jucați jocuri. El singur să ajungă la orgasm, iar voi să îl priviți.

Va fi infidel soțul dacă femeia nu este pregătită să facă sex?

El va fi infidel, chiar dacă faceți sex, dacă așa proceda anterior. Nu veți rezolva problema făcând sex. Despre ce este frica de infidelitate? La fiecare femeie această frică diferă, însă esența este aceeași: femeile se tem să rămână singure, mai ales că au un copil acum. La asta trebuia să se gândească până a se naște copilul. Acum că s-a născut copilul, femeia trebuie să se gândească la cum îl crește și la cum poate fi întărită relația de cuplu. Nu prin control. Relația se fortifică prin autodezvoltare. Atunci când sunteți o femeie împlinită, când puteți să vă controlați emoțiile, vă puteți relaxa și primi plăcere, când creați în jurul vostru armonie, căldură și confort, oriunde va merge, va reveni acasă. Este natural ca bărbatul să fie atras de o femeie frumoasă. La fel și femeia – e normal să aprecieze frumusețea unui bărbat. Dacă în interiorul bărbatului granițele sunt deschise și pentru el sexul e ca și cum ai bea o cafea, atunci oricât îl veți urmări și veți umbla după el, oricât de multe tehnici manuale veți aplica, lui îi va fi totuna. Oricum se va uita în părți. Așa este el. Dragi femei, este important să încetați să vă temeți să rămâneți singure. Atunci când veți înceta să vă temeți, se vor armoniza relațiile. Atunci când vă „așterneți” în fața partenerului, îl schimbați. Cu cât mai mult îi dați, cu atât mai mult el vrea. Femeia devine victimă. Relațiile se transformă în relație victimă-agresor. Trăiți în violență. Violență nu e doar bătaie. Atunci când vă spuneți că trebuie, dar nu vreți asta, vă violați singure.

Vedeți în interviul de mai jos alte informații prețioase legate de sex și familie.

Dacă doriți, dați Follow la profilul meu de Instagram @annasmolnitchi ca să nu ratați alte LIVE-uri utile pe timp de carantină și după. Urmăriți #LIVEforLife. Iată câteva titluri ale interviurilor precedente, vă invit să le citiți.

Vedeți: http://apostrof.md/liveforlife-cu-anastasia-si-elena-de-la-floralsoul-reguli-generale-de-ingrijire-a-plantelor-de-camera/

Citiți și: http://apostrof.md/care-este-rolul-energetic-al-femeii-in-familie-si-ce-o-impiedica-sa-construiasca-o-relatie-armonioasa-cu-partenerul-ei/

Vedeți și: http://apostrof.md/live-for-life-interviuri-invioratoare-pe-timp-de-carantina-iulia-linga-ne-a-explicat-cauzele-energetice-ale-coronavirusului/

Vezi și: http://apostrof.md/ce-il-atrage-pe-barbat-la-o-femeie/

Poate te interesează: http://apostrof.md/o-viziune-spirituala-asupra-carantinei-semanam-bucurie-ne-descoperim-pasiunile/

Dar poate vrei să citești asta: http://apostrof.md/intrebarea-zilei-cum-crestem-imunitatea-raspunde-medicul-nutritionist-sergiu-munteanu/

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close