Despre copiiOameni

Stan Potoku, expert în jocuri pentru copii, îți propune un joc de căutare (QUEST), la domiciliu. Este pentru copii și părinți

Stan Potoku, organizator de evenimente pentru copii, ghidul celor mici în expediții fantastice care implică un joc de imaginație și de creativitate, tot el – „cercetătorul inimilor copiilor”, a creat un QUEST (joc de căutare)  cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Părinții primesc un cufăr de la Moș Crăciun, care scrie că împarte daruri pe la casele copiilor și că îi este greu să răzbată la destinatarii lădiței fermecate. Copiii nu au cum să nu îl creadă, căci scrisoarea e adevărată, este chiar pecetluită. Iar sigiliul nu poate fi o minciună.

Jocul, potrivit pentru copiii cu vârstele cuprinse între 3 și 12 ani, este perfect pentru seara de Revelion. Deși e gândit în limba rusă, poate fi jucat și de vorbitorii în română, dacă e cunoscută de părinți. Aceștia pot fi traducători.

Cum se întâmplă totul?

  • Adulții preiau coletul cu ceva timp înainte (prin poștă sau curier) și extrag plicul pe care scrie „Doar pentru adulți”. Închid coletul.
  • Cu ajutorul unor instrucțiuni simple, cineva dintre adulți face o mică pregătire  (+/-10 минут) – ascunde scrisorelele și recuzita prin locuință.  Asta se face ziua sau în seara de 31 decembrie. Se poate și cu câteva zile înainte.
  • La ora dinainte stabilită ,trebuie doar să anunțe copiii că a ajuns un colet de la Moș Crăciun, pe care îl vor înmâna celor mici.
  • Următorul pas e și mai simplu: toți savurează jocul și se distrează!

Ce conține coletul?

  • O scrisoare de la Moș Crăciun, pecetluită.
  • Recuzita jocului, care îi va ajuta pe copii în timpul Quest-ului, apoi le va rămâne ca jucării pentru mai târziu – pixul spionilor, un far care luminează și un joc de masă cu spiriduși.
  • Un pachet „pentru adulți” cu instrucțiuni despre ce trebuie ascuns și locurile în care trebuie pus.
Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close