Alimentație și sănătateDespre copiiOameni

Susține campania Love is … În luna dragostei, cumpărăm haine la preț redus și ajutăm cinci copii

La Chișinău, o fetiță de 4 ani și o copilă de numai 8 luni au rămas fără mamă la începutul anului. La 1 ianuarie, întregul lor univers s-a prăbușit. Mama lor, Liubovi, în vârstă de 33 de ani, a căzut lângă casă și nu s-a mai ridicat. A murit de insuficiență cardiacă.

În alt capăt de țară, în satul Teleșeuca, raionul Dondușeni, un copil de 5 ani cântărește doar 10 kg. Și surioara lui mai mare suferă de malnutriție. Mama Irina are grijă de puii ei ca de ochii din cap, doar că o duc foarte greu. Mama, astăzi însărcinată, provine dintr-o familie cu mulți copii. Părinții alcoolici au vândut totul, astfel încât Irina are grijă de cei trei copii ai săi, dar și de frații mai mici pe care îi are sub tutela sa. Soțul Irinei lucrează. Recent a suferit un accident grav în pădure. Cuplul e muncitor și grijuliu. Cea mai mică fetiță are 2 anișori.

 

Love is … (Dragostea este …)

Așa au numit Ecaterina Papanaga și Tatiana Crișmariuc (fondatoarele brandului Mi-e dor) campania menită să ajute cele două familii. Pentru mine dragostea este, întâi de toate, grijă. Iar atunci când toți ai casei sunt bine, vrei să mai ai grijă de cineva, chiar dacă nu îi cunoști. Cel puțin așa pățesc eu, de aceea susțin cu inima deschisă campania Love is… și te invit să ni te alături.

În perioada 10-24 februarie, vizitează magazinul Mi-e dor de pe strada Pușchin 50, cumpără cărți, hăinuțe, accesorii și orice crezi că le-ar prinde bine copiilor despre care am vorbit mai sus, iar în schimb primește tricouri cu 50 la sută mai ieftine.

Magazinul mai are reduceri de 20-45 % la rochițe, paltonașe, hăinuțe pentru bebeluși.

Dacă ești grăbit sau din alte motive nu poți alege tu personal un cadou pentru ei, doneaza bani. Sunt sigură, îi vor folosi chibzuit. Prima familie are nevoie de papucei calzi de iarnă/primăvară pentru fetița de 4 anișori. Dar puteți oricând lua legătura cu o prietenă de familie, ca să vedeți cu ce îi mai puteți ajuta. Poate vă doriți să mergeți personal cu daruri.

Numărul de telefon al Anastasiei este: 078 144 634

Vă las și numărul Irinei din Dondușeni: 069676157

Faptele bune ne fac mai sănătoși, arată studiile cercetătorilor, care vin cu un concept interesant: „helper’s high” sau „euforia ajutorului”.
Când suntem generoşi, creierul nostru secretă oxitocină – hormon recunoscut pentru dezvoltarea simţului matern şi a încrederii în ceilalţi. Alţi doi hormoni asociaţi cu starea de bine şi fericirea sunt endorfina şi dopamina, ambii secretaţi imediat ce venim cu o faptă care izvorăște din empatie.

Le mulțumesc fondatoarelor brandului Mi-e dor pentru oportunitatea de a fi utilă, le admir încă de când au lansat linia de hăinuțe pentru prematuri și nou-născuți Primul sens. În bagajul meu de maternitate, pentru fiecare din fetițele noastre, aveam pregătite câteva seturi de hăinuțe și pelinci foarte comode, croite după recomandările medicilor, astfel încât să nu îi incomodeze pe nou-născuți. Pelincele sunt dreptunghiulare, lungi, ușor de întins, astfel încât nou-născutul se simte din nou ca în burtica mamei, unde a fost atât de cald și bine. Le mai admir pe Ecaterina și Tatiana pentru nenumăratele acte de binefacere. Din fiecare sărbătoare sunt hotărâte să facă o campanie de colectare a ajutoarelor pentru familiile nevoiașe de la noi. Asemenea antreprenori trebuie purtați pe palme.

Iar acum vă invit să vizitați virtual magazinul Mi-e dor. Accesați înregistrarea video de mai jos:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close