Oameni

Târgul de Crăciun „La TEATRU” va fi inaugurat în centrul Chișinăului pe 25 decembrie

În acest an, ca niciodată, de sărbători, Chișinăul bucură ochiul cu bun gust. Târgurile de Crăciun seamănă tot mai mult cu cele din capitalele europene. Deci după o plimbare prin târgul de pe strada 31 august, care va fi inaugurat mâine, vă recomand o călătorie cu frumosul carusel din lemn, construit de Ion Podaru, pe care l-a instalat în fața Guvernului. Iar începând cu 25 decembrie, are rost să coborâți un pic mai la vale, spre Teatrul Cehov. În scuarul teatrului, va fi deschis un târg cu bunătăți (sarmale, plăcinte la tigaie, vin fiert), zone pentru fotografii cu urși polari și o terasă frumos decorată cu luminițe, pe care se va putea servi izvar.

Subliniez, Târgul de Crăciun „La Teatru” va fi inaugurat pe 25 decembrie, la ora 17.00. La ora 19.00, corul „CANTABILE”, în frunte cu dirijoarea Elena Marian, va topi inimi cu cele mai frumoase colinde.

 

Până atunci însă vă mai recomand ceva: să prindeți caravana salvatorilor!

Mâine, 24 decembrie,  Caravana Salvatorilor și Pompierilor din Republica Moldova, cu 26 de autospeciale de intervenție decorate cu luminițe va circula prin capitală.  Autospecialele vor porni la ora 17:00 de pe strada Calea Ieșilor din capitală și se vor deplasa pe bulevardul Ștefan cel Mare, pe la intersecția străzilor Mihai Viteazu și Petricani,  Calea Orheiului – str. Studenților – bvd. Moscovei intersectat de str. Alecu Russo, intersecția cu sens giratoriu blvd. Mircea cel Bătrân și str. I. Domeniuc, cu întoarcere pe bd. Mircea cel Bătrân -str. Alecu Russo -intersecția cu sens giratoriu str. Kiev -bd. Gr. Vieru – str. Bodoni – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu oprire în fața Ministerului Afacerilor Interne. Aici, la ora 19.00, va urma partea oficială.

Tot mâine, 24 decembrie, va fi inaugurat Târgul de Crăciun de pe strada 31 august. Pe ecranul LED, instalat în scuar, vor fi difuzate în timp real concertele care se vor desfășura în Palatul Național „Nicolae Sulac”. Pe scenă vor urca Vali Boghean, Alex Calancea Band, Cătălin Josan, surorile Osoianu, Cristina Scarlat, Pasha Parfeni și alți interpreți. Târgul va fi deschis zilnic, de la ora 10:00 până la ora 22:00.

Și oricând aveți chef, mai faceți o plimbare și pe bulevardul Grigore Vieru, proaspăt renovat. Până și copacii fotovoltaici au fost împodobiți.

O să mai menționez că astăzi a fost inaugurată căsuța lui Moș Crăciun în parcul Catedralei. În acest an, așadar, vom avea doi Moși – unul de la Guvern (la Târgul de pe 31 august) și unul de la Primărie (în parc).

Așadar, de văzut sunt multe. Locuri drăguțe pentru promenade în spiritul sărbătorilor de iarnă sunt. A rămas doar sănătate…ei și bani, „numai un pic”, să avem. Crăciun fericit, dragii mei!

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close