Alimentație și sănătateOameni

Târgul produselor alimentare sănătoase, autohtone, se deschide pe 30 martie!

14 producători sunt certificați ecologic

Taaare greu a mai trecut timpul. Aștept redeschiderea târgului EcoLocal cu sufletul la gură și torba în cuier. Torbele în cuier. Avem multe. Mi-e dor de chipsurile din mere, de cașcavalul cu nuci de la Sălașul Baciului (sper însă să rezist tentației, căci sunt vegană în devenire), de verdețurile Nadiei Știrbu,de pâinea Nataliei Matiescu, de migdalele dulci ecologice (mi se livrează acum, dar mi-e dor să merg singurică la tejghea, să mai stau de vorbă cu producătorul).

Sălașul Baciului

Apropo, mi-e dor de producători și de chipul lor senin, care au puteri să îți explice cu ce se mănâncă tot ce cresc ei, chiar și la ora 13.00, când se închide piața.

Mi-e dor să descopăr gustoșenii, să le înfulec din mers, în timp ce stau de vorbă cu oamenii care au venit să cumpere de-ale gurii.

Mai pe scurt, din 30 martie, în fiecare sâmbătă, în scuarul centrului de afaceri Kentford, o să fie:

  • micro-verdețuri (nu mă întrebați ce înseamnă asta, urmează să aflu și eu)
  • cașcavaluri artizanale
  • paste de nuci și de semințe (unt vegetal)
  • pomușoare, fructe și legume
  • mirodenii
  • sucuri, gemuri, conserve

La fel, pentru prima dată în Moldova, va fi în vânzare pâine artizanală, certificată ecologic.  

Dintre cei peste 50 de producători înregistrați pentru 2019, 14 sunt ecologic certificați. În noul sezon, piața EcoLocal va avea în fiecare săptămână, între 38-48 de tarabe. Două din tarabele pieței EcoLocal sunt alocate comercianților nealimentari cu produse autohtone de meștesugărit, inclusiv din lemn, lut, tricotat. Tot la EcoLocal găsiți producători de cosmetică naturistă vegană.

Piața EcoLocal include o zonă mică de agrement pentru copii, cu activități educaționale la tema agricultura ecologică, reducerea deșeurilor, familia, alimentația sănătoasă.

Citește și: http://apostrof.md/5-motive-pentru-care-merg-la-targul-eco-local-din-sectorul-buiucani/

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close