Alimentație și sănătateOameni

Tatiana Sterea va publica o carte cu rețete Vegane, Raw Vegane și Plant Based, elaborate timp de 4 ani

Biorganic Book va apărea pe rafturile din librării în această vară

Pe una din străzile mele preferate din Chișinău, care te face să zăbovești în centrul istoric al orașului, se situează Biorganic Raw Cafe. Este singura cafenea din țară, în care toată mâncarea este Vegană sau Raw vegană. O nebunie, nu-i așa? Într-o țară în care consumul mediu anual de carne și preparate din carne este de 55 kg de carne pe cap de locuitor (statisticile din 2018), gingașa Tatiana Sterea administrează cu succes o cafenea în care nu s-a gătit și nu se va găti vreodată carne. Nu o să găsiți nici urme de lactate sau pește. Tatiana a deschis ușile cafenelei acum 4 ani. O găsiți pe strada Eminescu.

În toți acești ani a adunat rețete valoroase și vrea să împartă cu toată lumea descoperirile ei culinare. A lucrat un an și 4 luni la Biorganic Book, proiect în care a atras și persoane bine cunoscute la noi în țară, oaspeți fideli ai cafenelei. Cartea va conține 100 de rețete vegane și raw vegane, gândite de Tatiana și complicele ei în bucătărie – Lina Nicu. Dânsa e șef-bucătar la Biorganic Raw Cafe.

„Am câțiva invitați in carte, clienți Biorganic cu un mod de viață sănătos, care au contribuit cu rețetele lor. Am fost eu cu fotograful la majoritatea acasă sau la birou, unde ei au gătit pentru cartea Biorganic și noi am fotografiat”, aflăm de la Tatiana Sterea.

În această carte o să găsiți mai toate secretele din bucătăria cafenelei fondată de tânăra mămică și antreprenoare. Culmea, de parcă nu ar avea frică de concurenți, postează și rețete video pe pagina Biorganic Raw Cafe. Arată pas cu pas ce face ca să obțină gustoșeniile pentru care vin oaspeții cafenelei.

„Clienții Biorganic sunt deja prietenii noștri, ne vedem în fiecare zi, le cunoaștem copiii, pe unii dintre copii îi cunoaștem chiar din burtica mamei lor și am reușit sa legăm niște relații mai mult sufletești decât doar o simplă relație consumator și echipa Biorganic. Din acest motiv, nu mă gândesc o secundă că as putea pierde un client, oferindu-i ceva ce ar putea sa îl ajute, așa cum sunt video-urile cu rețetele simple pe care le pot face acasă.  În plus, sunt mulți alții care poate nu reușesc sa vină la Biorganic, dar și-ar dori să înceapă un mod de viață sănătos, aceste video-uri sunt pentru ei, la fel cum sunt mămici super ocupate, dar care își doresc sa gătească acasă pentru copiii lor, un lapte vegetal sau o înghețată fără zahăr și coloranți,dar nu știu cum sa o facă. La ele m-am gândit atunci când am lansat primul filmuleț.  Acum, în perioada postului, la fel, deseori mulți îmi cer rețete simple și sănătoase. Prin urmare, observ interesul sporit față de alimentația sănătoasă și mă bucur că pot contribui la schimbări”, spune Tatiana.

Mulți au avertizat-o că această carte nu merită osteneala.

„ Chiar de la început, am fost avertizată că este un act de binefacere, că investiția e prea mare pentru piața noastră, eu oricum am fost foarte încrezută ca vreau să o fac, așa că am apelat la cei mai buni din domeniu. Mă bucur mult de colaborarea cu fotografa Olea Bux care cu atâta pasiune a fotografiat fiecare rețeta făcută de mine, la mine acasă în bucătărie, timp de 6 luni. A fost o Nebunie! Erau momente când nu mai puteam intra in Bucătărie după atâta gătit. Noaptea visam rețete și ce mai trebuie sa adaug la vreo rețetă. Am comandat legume și fructe din alte țări, altele au fost aduse cu mare grijă de către părinții mei – totul numai pentru poze frumoase, rețete gustoase !”

Acum, Tatiana așteaptă cu mare nerăbdare rezultatul muncii lor și speră că toți cititorii o vor considera utilă, că va schimba multe vieți spre bine. Viața mea și a familiei mele, în mod cert, va căpăta un nou gust. Vânez tot mai des rețete simple și sănătoase, mai ales deserturi fără zahăr și făină, ca să bucurăm copiii cu dulciuri ce nu le pot face rău. Cartea va apărea în limba română, apoi va fi tradusă în engleză și va fi publicată varianta Kindle online. 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close