Alimentație și sănătateDespre copiiSarcină/Naștere

Uleiurile esențiale le ajută pe femei să nască ușor

M-am trezit astăzi dimineață cu o veste bună. Ieri, o graviduță a născut dintr-un strănut, după ce a aplicat uleiuri. Doctorița Diana Mitriuc, obstetrician-ginecolog la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, a avut grijă de asta. I-a dus mai multe uleiuri. Femeia a venit la maternitate cu apele rupte, dar fără contracții. Nu se grăbeau să apară. Și atunci, obstetricianul a aplicat forța Naturii. La recomandarea specialistei în aromaterapie, Olesea Sima, i-a dat iasomie, pe care a aplicat-o pe burtă, în zona uterului. La ora 1 noaptea s-au pornit contracțiile foarte intense. În 25 de minute a născut. Mama spune că a simțit efectul iasomiei, că ea a stimulat travaliul.

Și eu am folosit uleiuri esențiale la a treia mea naștere. M-au ajutat enorm! Am folosit uleiuri pentru relaxare, pentru domolirea fricii și pentru diminuarea durerii, dar și stimularea contracțiilor. Atunci încă nu o cunoșteam pe Olesea Sima – specialistă în aromaterapie. Dar mă bucur să o cunosc astăzi. Ea e Zâna care le ajută pe femei să nască lin și frumos. La ea apelează femeile însărcinate, dar și doulele. Speranța e că și medicii din spitale vor ajunge să creadă în forța Naturii.

„Simțul olfactiv e cel mai primitiv. Încă nu există explicații științifice clare, dar e cert că doar mirosind un ulei esențial pornești reacții chimice în organism. Trimite impulsuri spre creier, spre hipotalamus, de unde lucrează pe partea fizică și psihică. Ajută la producerea hormonilor care stimulează travaliul, care diminuează durerea, întețește contracțiile. În anii 90-98 au început studiile la Oxford în privința uleiurilor utilizate la naștere. În Germania, în sălile de naștere, nu mai sunt o surpriză uleiurile. Citricile ajută la relaxare. Levănțica liniștește, alungă frica. Scorțișoara, tămâia, la fel, relaxează. Stimulează contracțiile cuișoarele, inul, nucșoara. Într-un ulei vegetal purtător, cum ar fi jojoba sau migdalul dulce, se pun uleiurile care ajută în travaliu. Se alege după preferințele femeii…Unele preferă un ulei mai mult decât altul. O scurtă „scanare”, prin mirosirea uleiurilor, ajută la determinarea uleiurilor care i se potrivesc fiecărei femei în parte. Pentru regularitatea contracțiilor se face amestecul palmarosa (scorțișoară și cuișoare). Amestecul Balance ajută foarte mult, pentru echilibru, relaxare, pentru ancorare, deci pentru prezența AICI și ACUM. Alungă fricile pe care le-am preluat sau care sunt cauzate de istoriile de naștere de groază auzite. La naștere repetăm propria naștere sau chiar a celor din neamul nostru. De aceea este important să le vindecăm și să fim prezente sută la sută în travaliu, să ne simțim corpul și să o trăim ancorate în prezent.”

Uleiurile esențiale se aplică, asemenea parfumului, pe încheieturi, în spatele urechii.

Iasomia ajută la contracții. Dar mai multe vedeți în videoul despre uleiuri esențiale, pe care l-am publicat pe canalul Nașterea Mea, pe YouTube. Nu uitați să vă abonați, ca să fiți în pas cu toate noutățile și informațiile pe care le ofer, legate de sarcină și naștere.

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close