Oameni

Vă place dulceața de trandafiri? Puteți culege petale FĂRĂ PLATĂ în lanul aflat la 30 km de Chișinău

Lanul de trandafiri de lângă satul Mișovca , raionul Ialoveni, are proprietar. Nu i-a abandonat, lanul e foarte îngrijit. A pus însă pe pauză afacerea și ne permite să culegem petale fără să plătim un bănuț. Anunțul a fost făcut de primarul comunei Gangura pe pagina sa de Facebook.

Dacă va încerca cineva să ia bani de la voi, urați-i o zi bună și continuați să vă bucurați de priveliște, adunați cu grijă petale pentru ceai sau dulceață. Un precedent există, după cum citiți și în anunțul primarului, când un tânăr cerea 50 de lei pentru un kilogram de petale de la trecători, pretinzând că el este proprietarul câmpului.

Foto: Marcel Bobeica

Bărbatul a fost reținut de poliție. Așadar, dacă vreți să admirați lanul de trandafiri (arată spectaculos la apus), mergeți! Intrați, faceți fotografii. Culegeți petale, dar cu grijă. Unii concetățeni harnici s-au grăbit să adune crengi întregi de trandafir. Pur și simplu au distrus un colț de lan, ceea ce este inadmisibil.

Cum ajungeți la câmpul cu trandafiri? Urmați direcția Vinăria Asconi – satul Puhoi – satul Mișovca. La capătul localității , pe dreapta, veți vedea peste un ha de trandafiri extraordinar de frumoși, puternic parfumați. Nu aveți cum să nu îi observați. O să vă încânte zona. Trandafirii sunt păziți și de stuf, pe traseu veți vedea lanuri de grâu, un lac. Veți străbate văi și serpentine. Fiți atenți la drum, savurați priveliștile! Vă recomand să ajungeți acolo la răsărit sau la apus.

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close