Oameni

Valeriu Istrati a salvat de la moarte 4 cai și i-a adoptat. Ajută-l să-i crească!

Valeriu este omul care bucură ochii din mai multe motive. L-ați văzut, mă gândesc eu, nu o dată pe panourile de publicitate din țară, în calitate de model. Cei mai harnici dintre voi l-au văzut făcând curățenie în timpul campaniei „Hai, Moldova!”. Amatorii de vin i-au gustat licorile, căci el mai e și vinificator. Cetățenii sportivi ai neamului s-au „împiedicat” de el la maratoane sau au urcat cu el pe vârfuri de munți, căci Valeriu Istrati mai este și ghid montan. El vă poate ghida și pe dealurile Moldovei dacă vă place să faceți hiking. Cei mai norocoși dintre noi au ajuns în obiectivul lui și s-au făcut cu fotografii faine, căci acest tânăr se pricepe la fotografie. Mai pe scurt, revenind la început, Valeriu Istrati bucură ochiul pentru că e frumos și pe dinafară, și pe dinăuntru. A intrat el într-o poveste, tot pentru că e bun, pentru că iubește animalele și nu vrea să le știe suferind. A cumpărat 4 cai care urmau să fie sacrificați. Foștii stăpâni voiau să scape de ei doar pentru că a devenit mult prea scumpă întreținerea.

„Anume aceşti căluţi, m-am atașat de ei … nu au pe nimeni, sunt ca nişte copii pe care i-am adoptat. Tare mă doare că sunt multe animale maltratate, chinuite, apoi pur și simplu aruncate la carne. Vreau să avem o relaţie mai bună cu animalele, folositoare pentru ele și oameni”, îmi explică Valeriu

„Copiii” lui Valeriu mănâncă mult, cam o jumătate de balot de fân sau lucernă pe zi. Onorariile pe care le ridică el, făcând ceea ce v-am povestit la început, nu îi ajung ca să le ofere căluților Agni, Yuki, Casper și Wise tot de ce au nevoie.

„ Încerc să pun pe roate infrastructura de care au nevoie, pe de o parte, iar pe de alta, adun voluntarii – oamenii pasionați de călărie și iubitorii de animale, ca să le oferim educația necesară. Pe hârtie, căluții sunt ai mei. În realitate ei îi aparțin comunității, de aceea apelez la comunitate pentru a-i ajuta să supraviețuiască.”

Cum îi puteți ajuta?

Urmăriți pagina de Facebook Eco Farm Râșcova: EcoFarmRiscova

Veniți la evenimentul de mâine, un curs expres de fotografie, pe strada Miron Costin 5. Lecția începe la ora 18.00. Taxa de intrare e una modestă, de doar 47 de lei. Dar dacă veți simți o chemare a sufletului, să donați bani pentru a susține proiectul de salvare inițiat de Valeriu, nu ezitați să o faceți. Așadar, mâine puteți învăța cum să vă înțelegeți bine cu Photoshopul și alte lucruri utile dacă sunteți pasionat de fotografie. Detalii despre eveniment găsiți aici: На корм коням

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close