Alimentație și sănătateOameni

Victoria Ghețoi, make-up artistă în SUA, va aduna darurile naturii într-un produs de îngrijire a feței, made in MOLDOVA

Se împlinesc 10 ani de când Victoria Ghețoi s-a mutat cu traiul în Statele Unite ale Americii. Locuiește în orașul în care s-a semnat Declarația de Independență a SUA, dar și independența ei - a unei tinere ambițioase, născută în Republica Moldova, cu visuri care nu țin cont de frontierele de pe mapamond. De fiecare dată când revine acasă, devine ușor nostalgică. Merele îi par mai gustoase decât în copilărie, iarba de acasă - mai verde decât în Philadelphia, trilul păsărilor - mai încântător decât altădată, iar Moldova - mai înfloritoare decât o știa. A decis să facă ceva cu nostalgia asta, să o picure într-o sticluță de apă tonifiantă, produsă în Moldova, din floarea-soarelui, levănțică și strugure.

Am avut o întâlnire importantă cu reprezentanții companiei Viorica Cosmetic. Aș vrea să colaborăm, să creăm o apă tonifiantă pentru femei și bărbați. Acum, când toate revistele și rețelele sociale sunt împânzite de imagini perfecte, chipuri ideale și ten luminos, oamenilor care muncesc foarte mult le este greu să țină pasul cu acest trend – „glowing skin”. Apa tonifiantă pe care vreau să o producem în Moldova, va fi elixirul frumuseții, fără compromisuri. Va oferi acel „glow”, acea luminozitate mult râvnită în special de femei, fără a compromite sănătatea. Pentru mine asta e important: produsele cosmetice să contribuie la îngrijirea feței. De aceea, vreau ca ingredientele să vină din natură. Mă gândesc la levănțică, strugure și floarea-soarelui”, povestește entuziasmată Victoria.

De altfel Victoria se declară o fană înrăită a produselor cosmetice din strugure, produse de fabrica din Moldova. Îi place apa micelară, crema de zi despre care spune că nu cedează în fața cremelor de zeci de dolari din SUA, fabricate în Franța.

„Am demachiat zeci de mirese din SUA cu apa micelară din strugure. Scrubul de la Viorica Cosmetic e foarte bun, iar uleiurile esențiale au devenit un „must” în SPA treatment – serviciu pe care îl oferim mireselor, înainte de a le machia. Le masăm fața, apoi punem pe față prosoape care au fost îmbibate în uleiurile moldovenești, la abur. Astfel relaxăm și pregătim chipul pentru machiaj. Folosesc și creme de zi din strugure ca bază de machiaj. Nu diferă mult de alte produse franceze scumpe.  Așadar, îmi doresc  o linie de produse fabricate în Moldova, dar vom începe cu această apă tonifiantă de tip spray. Ai lucrat, ai stat mult la calculator…ai pulverizat niște apă cu levănțică sau strugure pe față și ai fugit mai departe. Aromele naturale te revigorează. Eu trăiesc într-un oraș cu puține spații verzi, simt deseori nevoia să trag o gură de aer proaspăt. Despre asta e acest produs, în plus, va oferi strălucire și un chip proaspăt.”

Așadar, pe mâinile ei ajung multe mirese cu „zestre” de sute de mii de dolari. În micul ei beauty studio, amenajat la parterul blocului în care locuiește astăzi, ajung femei de succes. Clientele Victoriei, însă, nu sunt nici pe departe doar miresele. Unele femei de afaceri vin cel puțin o dată pe săptămână să își aranjeze părul și să fie machiate de un profesionist. Dacă vă întrebați cu ce colaborare se mândrește cel mai mult Victoria, o voi menționa pe Chelsea Clinton.

Foto: Refinery29
Chelsea Clinton ține un discurs în susținerea mamei – Hillary Clinton.
Machiaj: Victoria Ghețoi

„Eram mamă de 6 luni, alăptam, părinții mei erau în vizită, în SUA. Ieșisem cu ei în oraș, iar la un moment dat primisem mesajul: „Ai putea lucra pentru Convenția Democratică din Philadelphia, în zilele cutare?” Am spus da. Imaginează-ți, cea mai mare convenție din SUA, înainte de alegeri, erau mulți politicieni, oameni de afaceri în orașul nostru. Fiecare liber profesionist lucra cu cineva. Trebuia să ajung la un hotel de lux, am fost percheziționată la intrare, am trecut prin detectorul de metale, am fost condusă într-o cameră, iar acolo, surpriză, este Chelsea Clinton. Am avut emoții? O,da. Am lucrat toată săptămâna cu ea, apărea foarte des la televizor, participa la tot felul de evenimente. În ultima seară, când a avut cel mai mare discurs pe care l-a ținut vreodată în public, la tv, cu o sumedenie de reflectoare ațintite asupra ea, eram înnebunită de emoții. Aveam la dispoziție doar 20 de minute, timp în care lucram eu și coaforul. Lumina în camera de hotel era atât de slabă, iar mie nu mi-au permis să mai instalez lumini. Nu avem nici ring light. Iar eu trebuia să îi conturez fața, anume nasul, să înlătur imperfecțiunile prin machiaj (dacă dai în căutare pe google imagini cu Chelsea Clinton o să vezi că are o față care necesită retușări, pe alocuri mari). Trebuia să execut perfect lucrarea, știind că va fi analizată de milioane de oameni. Am urmărit discursul de acasă. Am răsuflat ușurată după ce am primit feedback pozitiv de la multă lume, inclusiv din industria frumuseții, iar cel mai mare compliment a venit de la echipa lui Chelsea Clinton. Mi-au zis că mă iau cu ei dacă Hillary câștiga alegerile prezidențiale.”

Foto: Hollywood Reporter
Chelsea Clinton, machiat ă de Victoria Ghețoi

Dacă vreți să urmăriți activitatea Victoriei Ghețoi, fiți cu ochii pe pagina ei de Instagram Victoria Roggio Beauty

Anul viitor, conaționala noastră va deschide ușile unui studio de frumusețe, cu o zonă spa și cu un magazin de produse cosmetice. Apropo, își dorește și un magazin online, aici speră la colaborări cu cei de acasă. Vrea să își dezvolte afacerea împreună cu specialiștii în IT și web design din Moldova, iar în calitate de modele pentru promovarea produselor va atrage femei obișnuite de la noi din țară. 

trec fiorii atunci când vizualizez toate câte are de făcut Victoria, mamă a doi copii, de 2 și de aproape 4 ani. Se pare că nimic nu o oprește și că trebuie să te naști cu spirit antreprenorial ca să îți reușească tot ce îți propui.

„Eu am absolvit Academia de Studii Economice, dar în mine trăia un om de creație, machiajul fiind tocmai despre creație. Industria frumuseții mă fascinează, nu mă puteam opri. Am urmat cursurile de la Make Up For Ever academy, Paris, Beauty-visage, apoi trainingul Mac cosmetics, mi-am luat și certificatul de estetician de la Jean Madeline Aveda institute – skincare & esthetics, Pennsylvania. Am învățat chiar și extensii de gene să fac, dar pledez pentru naturalețe. Mă pasionează arta machiajului încă de când aveam 14-15 ani, o urmăream pe mama mea făcând asta și testam toate trucurile, învățate de la ea, pe prietenele mele. Am făcut și școala de arte plastice, dar  am urmat Facultatea de Finanțe și Bănci la îndemnul tatei. Eu, dacă e să fiu sinceră cu mine însămi astăzi, aș fi ales facultatea de design interior sau vestimentar. La 14 ani am câștigat primii bani. Vindeam rujuri și alte produse Oriflame prietenelor mamei, colegelor din liceu. Țin minte că din acei bani mi-am cumpărat prima pereche de blugi. La 14 ani. Tot timpul eram independentă. La facultate aveam deja banii mei, îmi cumpăram totul singurică. Ridicam un salariu bun la Hotelul Nobil, pe atunci abia deschis, unde am început să lucrez în calitate de recepționistă, apoi am fost promovată în funcția de manager frontdesk, ca să ajung office manager. Uite acolo s-a născut ideea mea de a cerceta domeniul spa. Știam că îmi place, că o să iasă ceva frumos din pasiunea mea și că trebuie să trec oceanul ca să pun o afacere pe roate.”

 

Zis și făcut. În toată povestea asta îmi place că Victoria își caută parteneri acasă, în Moldova. Deci să dăm sfară în țară! Se caută o companie care construiește site-uri calitativ și cu bun gust. Lăsați nume și adrese în comentarii. 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close