Călătorii

Zborul cu parașuta

Nu în fiecare zi ai ocazia să arăți atât de drăguț! Ochelarii și puterea vântului fac diferența! Dincolo de glume, saltul cu parașuta de la 3000 metri înseamnă viața trăită ”на одном дыхании”. Reușești să respiri o dată înainte de salt, apoi încă o dată deja la aterizare. În rest, nici nu înțelegi dacă mai respiri sau nu. Inima bate nebunește.

La ce îți trebuie atâta adrenalină pe care cu greu o poți duce? Pentru că experiența dă culoare vieții tale. Te contopești cu norii, cerul, aerul și vântul. Avionul, apropo, e mai periculos decât saltul în sine. Fără glume. Cel puțin așa e la Vadul lui Vodă. De acolo îți iei zborul. Sari cu un instructor. Odată ajunși la 3 km, deasupra pământului, omul te întreabă dacă ești pregătit să vă aruncați în gol. Nici nu reușești să deschizi gura că….ajungi să cazi timp de 30 secunde, fără să deschizi parașuta. Apoi aceasta se deschide, astfel încât vă trage cu putere în sus (o senzație că ești un dop de șampanie). După care, promenadă pentru copii pe cer. Ești lăsat în bătaia vântului…Admiri peisajul și te gândești: „dar eu sunt viu, măi!”.

Plăcerea costă 220 euro. Cu acești bani te faci și cu un filmuleț, iar dacă mai vrei și fotografii, atunci pune pe masă încă 20 euro. Se sare doar în zilele de odihnă.

 

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
Close