Alimentație și sănătateOameni

Ziua stomatologului care mi-a dăruit zâmbetul nestingherit

Recent s-a sărbătorit Ziua Stomatologului. Astăzi este ziua de naștere a dentistului în cabinetul căruia m-am renăscut.

Încă din copilărie aveam un hobby forțat – sfredelitul dinților, uneori extracția lor. Până la maturitate am tot întâlnit medici care se criticau între ei, cică lucrau mai bine, iar după lucrul lor eu rămâneam de cele mai multe ori cu o grămadă de canale neprelucrate sau găuri după extacție. Cred că am făcut ceva bun dacă am nimerit pur întâmplator la Stomatologul Vlad Buga. Primele mele vizite la el se încununau cu lacrimi. Nu glumesc. De fiecare dată plângeam. O dată am plâns pentru că o fisură a ajuns până sub gingie și a trebuit scos dintele. În alte multe cazuri, din cauza canalelor prost prelucrate de alți medici și riscul de a fi scoși încă vreo doi dinți. El i-a salvat.

Pe lângă asta, exista factorul estetic. Așa cum spunea Vlad Buga în gură aveam un semafor. Plombe de toate culorile date fiind intervențiile multiple a zeci de medici, inclusiv un implant din SUA după ce mi s-a rupt dintele de la o banană înghețată. Mai pe scurt! Vlad Buga a făcut ordine la mine în dinți. I-a reparat, apoi i-a îmbrâcat în niște coronițe tare tare faine, modelate cu grijă de un tehnician. Nu pot să redau în cuvinte cât de atent a lucrat Vlad Buga de fiecare dată. Pentru el intervențiile stomatologice nu sunt o chestie tehnică. Lucrează ca un giuvaier, de parcă ar pregăti niște bijuterii cu diamant și nu dinți de ros nuci sau mere. E un perfecționist și un tânăr de treabă. Am aflat câți ani are… Deci e mai tânăr decât mine!!! Și mi-am zis: „e un geniu!”. Muzica l-a avut pe Mozart, iar stomatologia pe Vlad Buga.

Acum râd cu toți … Nu știu câți dinți am, dar râd cu toți odată!!! Dorm foarte bine, nu mă mai trezesc de la durere și mănânc înghețată fără să clipesc o dată. Viața fără durere și cu zâmbet e mult mai frumoasă. Mulțumesc, doctore! La mulți ani! Să fiți fericit și să vi se împlinească toate visele. Inspirație, noroc și iubire!

Tags
Show More

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Back to top button
Close